Home + Diary | Weer naar school, snelweg rijden en een dagje dierentuin!

Diary | Weer naar school, snelweg rijden en een dagje dierentuin!

We hebben eigenlijk een heel leuke week achter de rug. Ik ging op visite bij mijn vorige manager en overwon weer een beetje snelwegangst. De jongens gingen weer naar school, we moesten naar de tandarts, we boekten onze zomervakantie en we gingen een dagje naar de dierentuin. Kijk je mee?

Maandag

De jongens hebben een studiedag en ik ben vandaag ook vrij. We kijken vrijwel de hele ochtend naar Radio 555 op de tv en doneren ook. Wat een bizarre gewaarwording; een oorlog zo dichtbij. Een oorlog kent alleen maar verliezers en ik hoop dan ook dat deze snel voorbij is. Indruk maakt het in ieder geval en ik maak mij er ook zorgen over.

Ondertussen gaat, hoe gek dat ook klinkt, hier het leven wel door en we proberen ook wat leuks van onze vrije dag te maken. Ik maak deze emotie pegdolls voor Floris waar jullie alles al over hebben kunnen lezen.

Ook halen we viooltjes bij het tuincentrum voor in de tuin. Dat staat zo gezellig!

In de middag komt de monteur voor de warmtepomp en gelukkig is hij op tijd. Dat geeft ons nog tijd om nog even wat leuks te doen. We fietsen naar de stad en bestellen een bittergarnituurtje. Genieten, maar wat een contrast ook met wat er 2000 kilometer verderop gebeurt… Dat vind ik lastig en ergens voel ik mij ook wat schuldig…

En aan het einde van de middag zijn deze af. De rest van de avond zitten we weer aan de buis gekluisterd voor giro 555.

Dinsdag

Milan heeft deze week twee feestjes. De cadeautjes hebben we al gekocht, maar ik pak ze nog even extra leuk in met stickers.

Ik werk vanochtend op kantoor en vanmiddag thuis. Voor we weggaan zet ik de laptops voor vanmiddag al klaar. Dan kan ik vrijwel meteen beginnen.

Daarna dweil ik onszelf naar buiten. Heerlijk om zo weg te gaan!

Tussen de middag fiets ik weer naar huis. Dit is toch een cadeautje?!

Aan het einde van de middag moeten we nog naar de tandarts voor controle. Thuiswerken maakt ons wel flexibel, want het uurtje dat ik nu mis haal ik morgen weer in.

Woensdag

Goedemorgen! We staan weer bij school!

Als de jongens op school zitten kook ik snel een soepje en hang ik de was op. Daarna ga ik de auto in en rijd ik naar Rhoon om op visite te gaan bij mijn vorige manager. Jullie hebben al kunnen lezen over mijn snelwegangst, maar het is gelukt en ik vond het nog een leuk ritje ook!

Ook de terugweg gaat heel soepel. Eenmaal thuis werk ik nog even voor ik de jongens weer uit school haal. Althans, alleen Floris want Milan heeft een feestje. Ondertussen zijn deze pakketjes voor de jongens binnen gekomen. Ze hebben ieder een mooie spaarpot gekregen van By Bineke. Later deze week laat ik deze uitgebreid zien en vertel ik welke afspraken we met de jongens hebben gemaakt wat betreft zelf sparen.

Donderdag

Ik fiets naar kantoor en fiets via de stad. Omdat het er zo lekker ruikt besluit ik even snel de Bakker Bart naar binnen te lopen voor kaasstengels.

In de middag werk ik thuis en maak ik geen foto’s meer. ’s Avonds rommel ik nog wat in de tuin en besluit ik meteen de tuin te sproeien, want het is al een paar dagen droog. Floris kijkt ondertussen of ik het goed doe haha.

Rond 20.00 uur komt “onze” reisagent Mirjam (die onder andere de te gekke vakantie naar Denemarken voor ons heeft geregeld) lang om de zomervakantie door te spreken. Het is niet alleen gezellig, maar ze regelt alles gewoon heel goed. Uiteindelijk hebben we wat opties staan die Mirjam morgen voor ons uit gaat werken zodat we definitief een keuze kunnen maken.

Vrijdag

Klaar voor een nieuwe schooldag!

En aan het einde van mijn werkdag fiets ik weer naar huis. Toch fiets ik niet helemaal lekker, want ik merk dat er iets niet goed is met de bakfiets.

Eenmaal thuis zien we dat er wat is afgebroken bij de ketting. Fijn… ?. We hebben geen fietsenmaker in de wijk en ik kan nergens heen fietsen. Ik moet daarom op zoek naar een alternatief, maar dat is een zorg voor morgen. ’s Avonds zijn we druk met het kiezen van ons vakantiebestemming. Na het lezen van alle reviews en het afwegen van de kosten etc., maken we een keuze.

Zaterdag

Nu ik heb besloten dat ik nog “maar” vijf keer per week een artikel zal publiceren op Mamablogger heb ik echt al meer rust gekregen. Na acht jaar dagelijks bloggen werd het ook wel tijd om wat te gaan minderen. Ik ga daarom aan de slag op zolder voor Mamablogger, ben ondertussen bezig met de was én zit helemaal klaar voor tickets van The Streamers!

Gisteravond aan Mirjam onze definitieve keuze doorgegeven en nu al de boekingsbevestiging binnen! Alles is weer top geregeld! Voor de diensten van Mirjam betaal je overigens niets extra en ze regelt serieus van alles voor je. Goud waard!

Na ongeveer een uur in de wachtrij voor tickets van The Streamers is het gelukt: we hebben tickets voor de vrijdag! We gaan met Milan die het helemaal geweldig vindt dat we erheen gaan. Nu al zin in!

Tussen de middag ga ik naar de stad voor mijn nagels en wenkbrauwen en omdat mijn fiets nog steeds kapot is, ga ik met de auto. Ik zet deze maar even aan om mij iets minder schuldig te voelen ??.

De nieuwe kleuren van O.P.I zijn binnen! Ik kies voor mij voor de donkerpaarse links.

Helemaal klaar voor de komende lenteweken!

Daarna loop ik nog even de stad in voor wat boodschappen.

De rest van de dag blijven we thuis en wil Floris voetballen in de tuin. Dan doen we dat toch!

Zondag

Vandaag hebben we een super gezellige dag met vrienden. Helaas konden zij er niet bij zijn op Patricks feestje vanwege corona, maar vandaag hebben we alsnog een gezellige dag met elkaar. We gaan ongeveer twee keer per jaar met z’n allen een dagje weg en dit keer gaan we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Lang geleden dat we daar zijn geweest. De laatste keer dat Pat en ik daar waren was Milan nog heel klein. Het is een prachtig park en we blijven er totdat het park bijna gaat sluiten.

We sluiten het weekend af bij de Mac. Eenmaal thuis gaat Milan nog heel even naar buiten en ik ga Floris douchen. Een heerlijke afsluiter van de week. Voor komende week hoop ik dat mijn bakfiets snel wordt gemaakt en verder zien we het wel. Fijne week!

liefs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *