Home + DIY | Zelf emotie pegdolls maken met spullen van Action

DIY | Zelf emotie pegdolls maken met spullen van Action

Herken je dit? Je kleuter komt uit school en je vraagt hoe zijn of haar dag was. “Leuk” is het enige antwoord dat je krijgt. Met een beetje geluk komen de echte verhalen later, maar met een beetje pech komt er niet heel veel meer uit. Toch merk je aan het gedrag van je kind dat er misschien toch wel het één en ander speelt, maar helemaal duidelijk wordt het niet. Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik al een aantal artikelen heb geschreven over de mindset van kinderen. Ik vind het heel belangrijk om daar nu al aandacht aan te besteden. Dit keer doe ik dat niet door middel van een boek of kaartjes, maar met deze zelfgemaakte emotie pegdolls die ik maakte met spullen van Action.

Wat zijn emotie pegdolls en hoe gebruik je deze?

Emotie pegdolls zijn houten poppetjes die ieder een emotie laten zien. Ik heb in dit geval gekozen voor zes emoties, hier vertel ik zo meer over. Na een schooldag kan je kind aan de hand van de pegdolls vertellen hoe zijn/haar dag was. Een emotie pegdoll maakt emoties als het ware begrijpelijk omdat je kind de gezichtsuitdrukking herkent en er daardoor (hopelijk) meer over kan vertellen.

De poppetjes kunnen ook worden gebruikt om een bepaalde situatie na te spelen. Zo begrijp jij beter wat er die dag gebeurd is.

Wat heb je nodig om deze emotie pegdolls te maken?

Dat valt eigenlijk reuze mee. Zoals je in de intro al kon lezen heb ik alles gekocht bij Action, maar het meeste had ik al in huis. Zo hoefde ik geen verf, kwasten en vernis meer te kopen en kocht ik alleen de houten poppetjes en het plankje. Hieronder een overzicht van wat je nodig hebt:

 • Houten poppetjes (er zitten er 8 in een zakje)
 • Een klein, houten plankje
 • Zwarte fineliners
 • Verf in de kleuren die jij mooi vindt
 • Kwastjes
 • vernis

Aan de slag!

In dit geval begon ik met het tekenen van de gezichtjes. Dit deed ik met een zwarte fineliner. Ik koos voor de volgende emoties:

 • Blij
 • Boos
 • Verdrietig
 • Bang
 • Rustig
 • Verbaasd

Omdat er 8 poppetjes in een zakje zitten heb je nog twee reserve poppetjes. Deze kun je gebruiken voor twee extra emoties, maar ik vind het fijn ze achter de hand te hebben voor het geval er één zou mislukken. En dat gebeurde dus ook een keer ?.

Na het tekenen van de emoties begon ik met het verven van de lijfjes. Dat hoeft echt niet strak en netjes hoor, al heb ik er wel mijn best op gedaan. Ik vind het boze poppetje het minst goed gelukt. Laten we hopen dat we die het minst vaak nodig zullen hebben haha.

Het maken van de lijfjes doe je in gedeeltes. Als de basis droog is kun je er bijvoorbeeld stippen of een panterprintje op maken. Nadat de lijfjes klaar waren, ging ik verder met het haar. Ik koos voor blonde haartjes, net als Floris heeft. Zo kan hij zich wellicht beter identificeren met de poppetjes al klinkt dat wel heel zweverig. Je begrijpt denk ik wel wat ik bedoel. Hij vindt zijn ‘Florisjes’ in ieder geval helemaal tof!

Als je poppetjes helemaal klaar en droog zijn kun je ze voorzien van een laagje vernis.

Tot slot ben ik aan de slag gegaan met het plankje in dezelfde kleuren als de pegdolls. Ik maakte er een panterprint op, en schuurde het plankje vervolgens licht op voor een wat stoerder effect (dit hoeft natuurlijk niet). Daarna verniste ik het plankje en wat dit projectje klaar!

Hoe vind je ze geworden? Laat het me weten in de comments hieronder of klets mee op de socials van Mamablogger!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *