Home + Geld & Budget | Dit bedrag leggen we apart voor de zomervakantie

Geld & Budget | Dit bedrag leggen we apart voor de zomervakantie

Volgens het wereldwijde web kost een gemiddelde zomervakantie tussen de €1000,- en €2500,-. Dat is serieus geld, maar het blijkt dat de prijzen momenteel echt door het dak gaan dus vakanties nog duurder worden. En met die bedragen ben je er vaak nog niet, want op vakantie geef je ook nog genoeg geld uit. De afgelopen jaren hield ik een gelddagboek bij tijdens de vakanties die ik vervolgens ook met jullie deelde. We hielden dan een budget van €100,- per dag aan. Ga je twee weken weg, dan is dat ook alweer €1400,-. Weer een smak geld erbij. Daarom zijn we dit jaar vroeg begonnen met sparen voor de zomervakantie. Welk bedrag we al gespaard hebben en welk bedrag we er nog bij willen sparen lees je vandaag.

Het gespaarde bedrag tot nu toe

We zijn al een eind op weg. Patrick kreeg eind vorige maand zijn eindafrekening van zijn vorige werkgever. Hiervan hebben we €1000,- apart gezet voor de zomervakantie. Daarnaast sparen we de Albert Heijn koopzegels ook voor de zomervakantie. Op het moment dat ik dit schrijf hebben we ruim €600,- gespaard. Volgende maand zal dat ruim €700,- zijn en dan hebben we nog even, maar tot nu toe hebben we dus €1600,- gepaard voor de zomervakantie. Met dit bedrag zitten we ongeveer in het midden van het gemiddelde bedrag.

Ik weet op het moment van schrijven nog niet waar we heen gaan op vakantie. Toevallig komt vanavond onze reisagent Mirjam en zullen we concrete plannen gaan maken. Op basis van de vorige vakanties ga ik er vanuit dat de vakantie, en dan heb ik het over het verblijf, rond de €2000,- zal kosten. Als ik dat zo schrijf denk ik ‘jeetje, wat een smak geld, dat kan ook naar de spaarrekening’. We kijken vanavond dan ook kritisch naar de kosten. Alles wordt momenteel duurder en het moet wel leuk blijven.

Van een koude kermis thuis

Tijd om dit artikel nog aan te vullen voor publicatie, want Mirjam is inmiddels geweest. De vakanties zijn momenteel een stuk duurder dan verwacht. Twee weken Italië (in een stacaravan op een leuke camping) is momenteel bijna €4500,- . Tenminste, het zal goedkoper kunnen, maar we willen ook wel een beetje comfort. Bizar en dat gaan we ook niet doen, want bovenop dat bedrag komen nog de benzinekosten en een overnachting onderweg. Dan moet je daar nog eten en drinken en wil je leuke dingen doen. Belachelijk!

Na 2,5 uur zoeken hebben we een keuze gemaakt en besloten dat we een week op vakantie gaan. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we vliegen en zullen we naar Griekenland gaan. We hebben wat opties en Mirjam gaat alles even voor ons uitwerken en de kosten op een rijtje zetten. Dan kunnen we definitief een keuze maken. Het voordeel hiervan is dat we dan nog steeds een hoop geld kwijt zijn, maar stukken minder dan wanneer we twee weken naar Italië zouden gaan. De prijzen in Nederland gaan overigens ook door het dak hoor, het lijkt soms bijna om het even.

Vakantiegeld

We hebben dus een aardig bedrag bij elkaar, maar we zijn er nog lang niet. Al met al vermoed ik dat we minimaal €4000,- nodig hebben voor de zomervakantie. Een flink bedrag waarvan ik blijf denken ‘dit zou een fijne aanvulling zijn op de spaarrekening’. Toch vinden we vakantie ook heel fijn en willen we graag mooie herinneringen maken met het gezin en onze kinderen wat van de wereld laten zien. Ook dat is rijkdom. Meer dan die goedgevulde spaarrekening toch?

Welk bedrag sparen jullie voor de zomervakantie en houden jullie aan om daar te besteden? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

Update: inmiddels is onze zomervakantie geboekt. Vrijdag lezen jullie daar alles over.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Elles
  15 maart 2022 / 08:12

  Hoi! Alles is inderdaad erg duur geworden. Wij gaan elk jaar met onze oude opgeknapte caravan 3 weken naar zuid Frankrijk. Af en toe uit eten en af en toe een uitstapje.
  De camping kost €1300, en daarnaast zijn we nog aan boodschappen benzine en tol zo’n €2000 kwijt. De kids vinden een camping geweldig!

 2. Henriette
  15 maart 2022 / 09:01

  Wij gaan in de meivakantie naar Normandië, dat is niet heel duur. In December hebben we tickets gekocht om eindelijk na 3 jaar naar mijn schoonouders te gaan. Dat kostte 4000 euro voor 5 personen.

 3. Danielle
  15 maart 2022 / 09:20

  Hoi!

  Ik heb met verbazing het stuk gelezen waarin je schrijft dat een stacaravan in Italië €4500 kost….wij gaan elk jaar 2 weken naar Italië (gardameer of toscane),op een camping,in een stacaravan….
  Wij zijn tussen de €2000 en €3000 kwijt voor 2 weken.Wij hebben dan een stacaravan van een bekende reisorganisatie,2 slaapkamers,airco, en bijgehuurde lakens,handdoeken,campingbedje en kinderstoel….
  Een kleine tip….hoe vroeger je boekt,hoe goedkoper en probeer de goedkoopste periode te pakken…wij nemen nu de 1e weken (omdat we in west nederland vroeg vakantie hebben,en dus de rest van Nld nog niet)…vorig jaar waren we laat en hadden we dus de laatste 2 weken.
  Als wij nu zouden boeken waren we veelste laat geweest,alles vol…en wat er dan nog wel is,is heel duur…Dus misschien voor volgend jaar een idee???
  Op vakantie zelf neem ik ook vaak een budget van €100 per dag,excl boodschappen want die moet ik thuis ook doen. Redden we meestal niet want we gaan graag uit eten ?.Ik moet thuis al altijd koken e.d. dus op vakantie heb ik er niet zoveel zin in…
  Luiers (ja nog 1 heeft het nodig) neem ik van thuis mee,dat is zooo duur in zuid europa…

  Ik ben heeeel benieuwd wat jullie plannen nu zijn geworden!

  • Marisca
   Auteur
   16 maart 2022 / 08:12

   Hoi!

   Klopt hoor, we waren er ook niet vroeg bij dit jaar. Normaal boeken we in januari, maar hebben het vanwege corona nog even afgewacht. Ook moesten we de vakanties nog bevestigd krijgen op ons werk. Daarna werden we even opgeslokt door de waan van de dag en vervolgens was het van ‘we moeten nu echt onze vakantie gaan boeken’. Inmiddels speelt de onrust in Europa ook niet mee zoals ik al zei en dus is het duurder. Voor volgend jaar gaan we in december al kijken, maar zullen we waarschijnlijk pas in januari boeken als het op ons werk rond is.

   En wat het uiteindelijk geworden is lees je vrijdag. Het werd heel iets anders 😉