Home + Achter de schermen | Er gaat wat veranderen op Mamablogger…

Achter de schermen | Er gaat wat veranderen op Mamablogger…

Zo, het hoge woord is er na vandaag uit: vanaf vandaag gaat er wat veranderen op Mamablogger. In plaats van minimaal zeven artikelen per week, zullen er per vandaag nog “maar” vijf artikelen per week online komen. Waarom ik dat ga doen lees je hieronder.

Ik denk er al een tijdje over na

Begin 2014 begon ik met dagelijks bloggen. Eerst een maand om te kijken hoe ik dat zou vinden en na die maand was het duidelijk: ik vond het heerlijk om weer te schrijven. Dat deed ik al graag als kind en ik had het helemaal herontdekt. Inmiddels is het 2022 en al die jaren heb ik iedere dag gewerkt aan Mamablogger. Acht jaar lang iedere dag een artikel en het laatste jaar regelmatig twee per dag. Artikelen schrijven, foto’s maken, mailtjes versturen, de hele mikmak. Dag in, dag uit, was ik ermee bezig. En nog steeds vind ik het heerlijk.

Maar er is ook een keerzijde: de concurrentie bijvoorbeeld en de enorme hoeveelheid werk die er toch in gaat zitten. Dat alles naast mijn gezin, huishouden en mijn baan van 32 uur. En na acht jaar is het tijd om keuzes te maken. Ik dacht er al een hele tijd over na (vorig jaar heb ik het er al een aantal keer over gehad met Pat) en dat gevoel werd versterkt door alle mailproblemen afgelopen januari. We waren een weekendje weg en ik was alleen maar bezig met het feit dat ik niet bij mijn mail kon en niet fatsoenlijk kon bloggen, want ik had ook problemen om op Mamablogger te komen. Ik was compleet gestresst en kon amper genieten van het weekend. Gekkenwerk!

Stoppen met bloggen is vooralsnog geen optie

Helemaal stoppen is vooralsnog zeker geen optie. Ik vind het nog veel te leuk, maar ik merkte ook dat het me soms tegen ging staan. Dan had ik een hele dag gewerkt en moest ik nog een artikel schrijven, de was opvouwen, mail beantwoorden etc. ?. Maar ook mijn reactie op de mailproblemen stond mij tegen.

Dus zocht ik naar een middenweg zodat ik het plezier zou houden, maar de druk niet meer zou voelen. En als de mail er weer uit zou liggen, ik er geen last meer van zou hebben. Daarom heb ik besloten per vandaag/deze week nog “maar” vijf artikelen per week te plaatsen op Mamablogger. Van maandag tot en met vrijdag en in de weekenden kun je ons gezin volgen op Instagram. Dan zie je in de Stories wat we aan het doen zijn. Net zo leuk!

Het geeft mij wat meer rust, maar ik hoop vooral dat jullie dit begrijpen. Het is gewoon veel en het is tijd om keuzes te maken. Na 8 jaar mag dat ook wel. Mamablogger moet vooral weer mijn hobby worden, dat is waar het om draait en dat was het afgelopen jaar wel anders.

Ik hoop dat jullie me nog steeds willen blijven volgen (dat is op Insta nog weleens een dingetje ?) en ik blijf er nog steeds wat moois van maken hier op Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. Christine
  11 maart 2022 / 06:43

  Zo begrijpelijk deze keuze hoor, met zoveel druk en stress is het nog steeds een heel gave hobby, maar als je nu geen knoop doorhakt ben je het straks ineens helemaal zat en helemaal stoppen ermee, dan zou je ook de leuke kanten erg gaan missen, ik denk dat het heel verstandig is om deze balans te zoeken.. en anders lezen wij in het weekend die vijf artikelen toch fijn nog een keertje over?! Je zorgt al voor zo ontstellend veel content, naast je bijna fulltime baan..!! Ik vind het juist heel mooi dat je nu het weekend weer meer reserveert voor jezelf/voor jullie als gezin en dat past ook wel een beetje in de trend van de rust die je weer ervaren hebt in dit nieuwe huis en in je leven nu, hè, houdt dat vast ?

  • Marisca
   Auteur
   15 maart 2022 / 08:21

   Hi!

   Ja, daar was ik ook bang voor: dat ik het uiteindelijk zo zat zou worden dat ik ermee zou stoppen. En dat wil ik helemaal niet, zeker niet na acht jaar ziel en zaligheid erin te hebben gestoken. Lief van je en die rust die ik nu ervaar, daarmee sla je de spijker op zijn kop. Die wil ik zo graag vasthouden. Ik weet nu hoeveel dit waard is. ?

 2. 11 maart 2022 / 09:03

  5 per week vind ik nog heel veer hoor 🙂 Ik ben overgestapt van 1 per week naar 1 per 2 weken. Dat geeft zo veel rust….. Bloggen kost veel meer tijd dan de meeste mensen denken. Ik blijf je volgen hoor, ook op insta 😉

  • Marisca
   Auteur
   15 maart 2022 / 08:18

   Lief, dankjewel en het klopt dat er veel meer tijd en kennis in gaat zitten dan de meesten denken. Ook in mijn omgeving wordt dat vaak nog onderschat. Maar 5 gaat lukken!

 3. Anja
  11 maart 2022 / 12:36

  Heel begrijpelijk en vijf artikelen per week is nog steeds veel hoor! Ik heb het altijd knap gevonden dat je het gecombineerd krijgt. Ik werk ook 32 uur, heb een gezin en een huishouden en ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om een blog draaiende te houden. Ik volg je heel graag, zowel hier als op Instagram, en blijf dat ook zeker doen!

  • Marisca
   Auteur
   15 maart 2022 / 08:20

   Ha Anja,

   Dankjewel en leuk dat je me blijft volgen! Hier is het inmiddels een ‘way of life’ geworden en eentje die ik heel erg leuk vind. Er zijn echter nog meer dingen die ik leuk vind en daar wil ik ook wat meer tijd voor vrij maken.

 4. 11 maart 2022 / 12:54

  Het mooie is, jij bent niemand iets verschuldigd! Ik tel je blogs niet, ik lees die ik leuk vind. Maak het voor jezelf niet te gek. Je hebt een prachtige site met duizenden blogs, als je daar nu in een iets minder moordend tempo nieuwe blogs aan toe blijft voegen, blijft je site nog steeds superwaardevol!

  Liefs!