Home + Diary | Weer aan het werk, een bruiloft en naar Plaswijckpark

Diary | Weer aan het werk, een bruiloft en naar Plaswijckpark

Jaaa, de diary is terug van weggeweest! Tijdens de vakantie hield ik geld dagboeken bij om de financiën in de smiezen te houden, maar nu weer weer aan het werk zijn is het weer tijd voor de gewone diaries. Afgelopen maandag gingen we weer aan het werk, ik ging naar een bruiloft, we gingen met het gezin naar Plaswijckpark en nog veel meer. Kijk je weer mee naar een ouderwets gezellige diary?

Maandag

Goedemorgen! Vandaag gaat voor het eerst in drie weken de wekker weer om 5.30 uur. Ik maak de bedden op, kleed mijzelf aan, doe mijn haar alvast en vouw nog een was weg. Pat is al aan het werk, de jongens gaan naar opa en oma en ik ga naar kantoor.

Twee uur later zijn we er helemaal klaar voor.

Ja hoor, we zijn de straat nog niet uit of het begint te regenen. Dat hadden we niet afgesproken ?. Gelukkig wordt het snel wat droger en kunnen we doorfietsen.

Zodra de jongens bij opa en oma zijn fiets ik nog even langs de bakker. Er begint een nieuwe collega vandaag en dat vieren we met een gebakje!

’s Avonds kijken Pat en ik weer naar ‘Een huis vol’. We hebben NL Ziet en kunnen alle afleveringen vooruit kijken. Heerlijke tv vinden we dat! Daarna gaan we lekker op tijd naar huis, want morgen gaat de wekker ietsjes eerder.

Dinsdag

Vanmorgen vroeg komt er een vriendje van Milan. We staan dus vroeg op, ik zet mijn thuiswerk spullen klaar en schrijf nog wat voor Mamablogger. Lekker productief toch? ?

Ik ben de hele dag aan het werk met deze leuke collega. Al merk ik wel dat ik weer even moet wennen aan het thuiswerken met kinderen om mij heen.

Na het eten zet ik wat knutsel/inpakspulletjes klaar. Aanstaande vrijdag trouwt een collega en mijn collega Patty en ik gaan er samen heen. We besluiten samen iets te maken waar het cadeau in kan.

Omdat de bruiloft op het strand is, maken we een cadeautje in die stijl. Kunnen we gelijk even bijkletsen.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij en ik wil iets gezelligs gaan doen met de jongens. We spreken af dat ik in de ochtend even in huis aan de slag ga en voor Mamablogger nog een opdracht inlever, maar daarna gaan we op pad.

We rijden eerst naar Keck in Gouda, wat een heerlijke plek is dat! De jongens spelen er en ik heb mijn iPad mee voor weer een nieuwe opdracht. We bestellen een lunch en die ziet er heerlijk uit, echt een feestje!

Er is ook een muur vol met Post-it’s, een mega grote muur waar de jongens al los op gaan. Ik preek ook nog even voor eigen parochie en deel Mamablogger nog even, maar ook de vacature website van mijn werk. We kunnen in de zorg immers nog wel nieuwe collega’s gebruiken.

En wat dacht je dan dit soort leuke muren?

We zijn er bijna twee uur, daarna gaan we door naar de stad, want ik heb nog wat boodschappen nodig.

Er is een heel leuk winkeltje in Gouda die al notenkrakers verkopen. Ik kan het niet laten en koop er eentje. Al sluit ik niet uit dat ik er binnenkort nog eentje koop. Buiten zien we dit bankje. Er zit een sticker op van mijn oude basisschool. Heel even overweeg ik hem te kopen (in het bankje kun je ook speelgoed kwijt), maar ik weet niet waar we hem dan neer moeten zetten. Jammer, want hij is wel heel tof!

Deze notenkraker heeft Milan uitgezocht. Hij vond hem wel Oostenrijks ogen en dat past goed bij onze reis van vorige week.

Nadat ’s avonds alles is gedweild en gestofzuigd, ploffen we neer op de bank.

Donderdag

Goedemorgen Gouda! We fietsen op tijd naar opa en oma, want ik werk een ochtend op kantoor.

De jongens zijn bij opa en oma en ik fiets naar kantoor. Het is te merken dat het vakantie is, want het is nog zo rustig op de weg. Tussen de middag haal ik ze op en de rest van de middag werk ik thuis. Ik maak vandaag geen foto’s meer.

Vrijdag

Koffie halen met collega’s bij Keck, daarna lopen we nog een rondje en gaan we weer aan de slag.

De jongens hebben ondertussen een topdag met opa en oma: eerst gaan ze naar Madurodam om vervolgens door te rijden naar het Spoorwegmuseum. Naast onze vakantie en uitjes, gaan opa en oma ook altijd met ze op pad in de vakantie. Onze jongens zijn echte geluksvogels met zo’n opa en oma en Floris zegt dat ook tegen ze ❤️.

Als de werkdag van Pat en mij erop zit, zijn de jongens nog met opa en oma bij de Mac. Patrick bestelt daarom voor ons eten. Komt goed uit, want ik moet straks ook weer weg.

Om 19.00 uur word ik namelijk door mijn collega Patty opgehaald voor de bruiloft van onze andere collega. Deze bruiloft vindt plaats op het strand van Kijkduin, hoe leuk is dat?!

Zaterdag

Floris heeft een cadeau verdiend en omdat we maar één kleine speelgoedwinkel hebben in Gouda, besluiten we even naar Rotterdam te rijden. Hier hebben ze een grote(re) collectie van de Transformers Rescue Bots, hier is hij helemaal weg van. We zien nog meer leuks voor de jongens en besluiten er begin november weer heen te rijden voor alle schoencadeautjes en cadeaus voor de feestdagen zelf.

Nog even langs de Coolblue voor een nieuw toetsenbord en standaard voor mijn MacBook. De jongens vermaken zich ondertussen wel.

Het toetsenbord van mijn Mac krijgt kuren. De letter ‘E’ zit los en de ‘R’ ernaast zit ook steeds losser. De laptop wordt iedere dag intensief gebruikt, maar na die jaar mag dit toch niet gebeuren. Hij valt net buiten de garantie en repareren is ontzettend duur. Van mijn collega krijg ik de tip om er een los toetsenbord bij te kopen en de Mac op een standaard te zetten. Zo kan ik het toetsenbord een beetje ontzien en het is ook beter voor mijn houding. Voor mij is het de perfecte tip, want het werkt echt heerlijk. Zo kunnen we weer even vooruit zonder een heel nieuwe laptop te moeten kopen.

De iPad ernaast heb ik ook pas gekocht voor mijn werk. Ik Installer One Note en maak alvast categorieën aan waar al mijn aantekeningen in kunnen. Dit synchroniseert meteen met mijn werkmail, ideaal!

Voor het avondeten besluiten we de Pizzarette op tafel te zetten. We kopen allemaal lekkere borrelhapjes en maken er één grote borreltafel van. Mijn ouders komen ook gezellig eten en de jongens vinden het zo leuk om allemaal pizza’s te maken.

Zondag

Onze dag begint superleuk, want we zijn uitgenodigd bij Plaswijckpark in Rotterdam! Bij binnenkomst krijgen we een voucher van maar liefst €100,- die we mogen besteden bij alle horecagelegenheden en in de souvenirwinkel. Gelukkig hebben we al een hoop gezien en gedaan voor het echt hard begint te regenen.

Als we naar huis gaan, krijgen de jongens ook nog een te gekke goodiebag mee naar huis. In de auto kunnen wordt deze al open gemaakt en eenmaal thuis wordt alles goed bekeken, wat zijn ze er blij mee!

Het is zulk druilerig weer dat we het binnen maar gezellig maken en wat lekkers op tafel zetten.

En we kijken naar Feyenoord. Weer 3 punten erbij!

Dit was onze week alweer. De jongens hebben nog één week vakantie voor ze weer naar school gaan. Ze gaan nog op pad met opa en oma en misschien neem ik ze woensdag nog mee naar de film. Verder zien we wel wat de week ons brengt. Fijne week allemaal! ?

liefs

 

 

 

 

Kantoor en schoolKantoor en school

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Jessica
  23 augustus 2021 / 06:35

  Mag ik vragen welke speelgoed winkel jullie zijn geweest? Hier ook een zoontje die gek is op transformers.
  Fijne laatste week!

  • Marisca
   Auteur
   23 augustus 2021 / 07:05

   Ha Jessica,

   We waren bij Toy Champ in Rotterdam Alexander. Fijne, overzichtelijke winkel!

 2. Debby
  23 augustus 2021 / 11:06

  Wat een gezellig week weer! Mis wel de foto van de openstaande brug ???

  • Marisca
   Auteur
   23 augustus 2021 / 18:33

   ?? Ik had geluk afgelopen week! Binnenkort komt de foto vast wel terug ?