Home + Diary | We zijn er weer en het was een drukke week

Diary | We zijn er weer en het was een drukke week

Voor het eerst sinds een paar weken staat er weer een diary online. Eind januari kreeg ik een griep en gebeurde er niet genoeg om een diary mee te vullen. En eerlijk gezegd vond ik het wel lekker om even geen diaries online te hebben. Uiteindelijk begon het weer te kriebelen en dus besloot ik afgelopen week weer lekker veel foto’s te maken. Het was de eerste week na mijn ouderschapsverlof, we gingen op zoek naar huishoudelijke hulp, de jongens en ik namen mijn moeder mee voor een lunch, mijn nichtje trad op in de schouwburg en nog veel meer. Kijk je mee naar weer een bomvolle diary?

Maandag

Een van onze bestuurders is jarig dus er wordt getrakteerd op het werk. Oh zo slecht, maar wel een heerlijk begin van de week!

Ik zie dat we weer een foto hebben gekregen van de peuterspeelzaal. Het is maar heel even moeilijk geweest, maar wat heeft Floris het naar zijn zin daar!

Ik werk de hele dag en maak gedurende de dag geen foto’s. Daarna zet ik mijn fiets bij mijn moeder en het regent verschrikkelijk hard. Uiteindelijk sta ik doorweekt, maar wel met witte Nikes, bij het stoplicht op weg naar huis.

Als de jongens op bed liggen kijken Pat en ik naar… De Drop van StukTV. Dit vinden we stiekem echt heel erg leuk ?

Dinsdag

De afgelopen maanden heb ik op mijn werk heel hard gewerkt aan een nieuw intranet. Uiteraard niet alleen, maar het voelt wel een beetje als mijn kindje. Vandaag gaan we live en ik log ’s morgens toch alvast even in om te kijken of alles goed gaat. Milan kijkt mee en terwijl ik even wegloop, maar Floris deze foto van Milan.

Tijd om naar opa en oma te lopen en Floris daar te brengen. Daarna fietsen Milan en ik naar school en fiets ik naar mijn werk.

Daar krijgen we een bos bloemen omdat we live zijn, leuk!

Het was een lange, drukke dag, maar livegang of niet, dit is waar het om draait. Thuis bij de jongens…

Woensdag

diary_eerste week_ouderschapsverlof_mamablogger_persoonlijk_diary_dagboek_

 

Sinds deze week werk ik weer mijn normale aantal uren en dat betekent dat ik nu op de woensdag nog twee uurtjes thuis werk. Omdat Milan een studiedag heeft besluit ik vroeg te beginnen zodat we daarna nog de hele dag hebben. Maar eerst moet ik heel wat was wegwerken.

Milan wordt dit jaar 10 en ik heb hem geleerd soep te koken. Terwijl hij soep kookt, werk ik nog even door. Hij vindt het onwijs leuk en voor mij is het heel erg fijn.

Tussen de middag halen we mijn moeder op en nemen we haar even mee uit lunchen. Dat hebben we al heel lang niet meer gedaan dus we vonden het wel weer eens tijd worden.

Ik koop nieuwe sneakers voor de jongens, en van Milan krijg ik deze roos (heeft ‘ie snel met oma gekocht) omdat ‘ie het zo lief vindt. Ik vind hem lief ?

Milan was vergeten zijn gedicht te laten lezen. Ik vind hem mooi 😉

Tijd om Floris in bad te doen. Terwijl ik naast de badkuip zit maak ik een foto van mijn nieuwe schoenen om aan iemand te laten zien. Ik plaats ze ook op Instagram en krijg een aantal reacties over waar ze vandaan komen. Ze zijn van Ziengs en kosten €64,95. Ze lopen echt heerlijk!

Donderdag

Milan heeft ’s morgen een verrassing voor me: hij heeft zelf zijn bed opgemaakt. Zo lief!

Alle tassen staan weer klaar voor vandaag.

Wauw, wat is Milan toch lief. Als ik uit de badkamer kom zie ik dat hij Floris voorleest. Floris geniet daar zo ontzettend van. Wat een mooi plaatje zo ?

Pat heeft eten besteld bij Thuisbezorgd en deze pasta is zo ontzettend lekker!

Na het eten rijd ik met Milan nog even naar de Action. Het is fijn samen met hem in de auto te zitten en te kletsen. Ook luisteren we samen naar de muziek van Snelle en heb ik een goed gesprek met mijn bijna tiener.

Vrijdag

Blogde ik van de week nog over de nadelen van zeven jaar leeftijdsverschil, dat wordt met de foto’s van deze week natuurlijk helemaal met de grond gelijk gemaakt ?

Kijk ze samen staan. Ze zijn allemaal zo ontzettend trots op hun nieuwe schoenen. Zo liet Floris ze vol trots zien aan de juf op de peuterspeelzaal en Milan wil niets anders meer aan dan deze.

Ik begin vandaag een uurtje later op het werk, omdat ik mijn ouders naar het ziekenhuis moet brengen. Mijn (stief)vader heeft twee weken geleden een nieuwe knie gekregen en vandaag mogen de hechtingen eruit. Hij kan zelf natuurlijk niet rijden, maar hij kan hun auto niet eens instappen. Onze auto is een stuk hoger en het lukte net. Als ik ze heb weggebracht, werk ik even en zodra ze klaar zijn rijd ik er weer heen om ze naar huis te brengen. De rest van de dag ben ik wel op kantoor, maar het is fijn dat we het zo kunnen regelen.

Ik ben begonnen in de Energy Journal en het is goed om op die manier stil te staan bij de dagen. Ik zal er binnenkort meer over vertellen.

Zaterdag

Het is weer tijd voor mijn nagels en dat is maar goed ook…

Dat is beter, we kunnen er weer drie weken tegenaan. Lekker vrolijk, laat de lente maar komen!

Ik heb met Pat en de jongens in de stad afgesproken nadat ik klaar was. We doen wat boodschappen en gaan wat drinken. Milan heeft trek in een gebakje en we delen er eentje. Red velvet is zo ontzettend lekker!

In de middag zijn we lekker thuis. Ik ben vooral bezig met de was, de blog en ik haal het onkruid weg bij de voordeur. Ziet er meteen weer beter uit.

Dan komen deze laarsjes binnen die ik van Omoda heb gekregen. Het zijn niet de laarsjes die ik heb gekozen, maar ze zijn wel ontzettend leuk dus ik besluit dat ik ze niet om wil ruilen.

Zondag

We gaan vandaag naar het Belasting en Douanemuseum in Rotterdam. Heel erg leuk en leerzaam voor Milan. En wie herkent die Pennie Rekening spaarpot nog? Fantastisch vond ik die altijd.

Daarna rijden we door naar de Markthal en lopen we even de stad in. In de Markthal halen we lekker veel fruit en Floris begint meteen aan de aardbeien.

Eenmaal thuis maak ik een cadeautje voor nichtje Maud die vanmiddag optreedt in de schouwburg.

Met Milan en Stijn wachten totdat Maud op het podium komt. Daarna snel weer naar huis, want Pat heeft ondertussen afgesproken met een vriend van vroeger om wat te gaan drinken.

Dit was hem weer, de eerste diary sinds weken. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vinden dat de diary er weer is.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  • 9 maart 2020 / 12:26

   Haha, ik heb hem ook al klaarstaan. We hebben dus dezelfde inspiratie ?

 1. Christine
  10 maart 2020 / 06:30

  Ja!! Ik had de diary’s ook gemist!
  Maar er was ook al zoveel content op je blog de afgelopen weken, je kunt niet alles tegelijk hebben.. leuk dat deze ‘rubriek’ er weer is, goeie aftrap ook met die Berenklauw.. lekker!!
  Zoo leuk als de jongens kunnen twinnen (met hun schoeisel!!) En je nagellak zie ik volgens mij ook voorbij komen in de fotoshoot die je recent had? Staat je heel mooi, deze kleur!
  Leuk om zo weer je week een keertje te zien ?
  En vooral terecht dat je na het ziek zijn gewoon even gewacht hebt tot je er zélf ook weer zin aan had!!