Home + Diary | Wandelen, auto naar de garage en lekker weekend

Diary | Wandelen, auto naar de garage en lekker weekend

Afgelopen week was een week die wij ‘stilte voor de storm’ noemden omdat juist deze week ontzettend druk en chaotisch wordt. Die bekijken we per dag haha. De meivakantie zat erop en we gingen weer lekker in het normale ritme. Ik heb een fijne wandeling gemaakt, de auto ging naar de garage en we hadden een relaxt weekend. Kijk je mee?

Maandag

Goedemorgen! De meivakantie zit erop dus we moeten weer vroeg in het gareel. Alle tassen staan klaar voor een nieuwe dag.

Ik ga nooit de deur uit als het huis niet netjes is. Ik maak nog snel het toilet schoon en dweil nog even de vloer voor ik de jongens naar school breng en daarna naar kantoor fiets. Heerlijk vind ik dat, want dan kom je ’s middags thuis in een schoon huis.

Na een drukke dag op kantoor fiets ik weer naar huis. Het was een lekkere dag en met dit lekkere weer is het ook geen straf om naar huis te fietsen.

Dinsdag

Vandaag is het feest op school en wordt het Suikerfeest nog een keer gevierd. Floris mag feestelijk met glitters naar school.

Ondertussen zit ik de hele ochtend op mijn oude werkplek. We hebben hier een groot overleg.

In de middag werk ik thuis en haal ik de jongens van school. Ze komen thuis met een tattoo.

En Floris is opeens een ninja met panterprint haarband. Helemaal top jongen haha.

’s Avonds ga ik een stuk wandelen met oud-collega Demi. We maken een mooi rondje rondom de wijk, ongeveer vier kilometer.

Woensdag

Ik breng onze auto weg voor een servicebeurt en krijg even een leenauto mee. Halverwege de ochtend word ik gebeld en wordt mij verteld dat alles bij elkaar bijna €1000,- gaat kosten. En dat voor een auto die we net een jaar hebben. Daar ga ik niet mee akkoord, maar sommige dingen moeten wel dus uiteindelijk is de “schade” alsnog ruim €800,- Bizar!

Tijd voor de musicalles! De auto is weer terug en ik vermaak me ondertussen met mijn boek.

En er komt nog een lekker pakketje binnen!

Donderdag

Vandaag werk ik de ochtend op kantoor en de middag thuis. Heerlijk om in de zon naar kantoor te fietsen!

Toffifees meegenomen voor mijn collega’s.

Ik ben druk bezig een presentatie in elkaar te zetten die ik aanstaande dinsdag aan collega’s geef over projectmatig werken. Ik lunch even snel achter mijn computer. Daarna fiets ik naar de school van de jongens om ze op te halen en ga ik thuis weer verder aan het werk.

Vrijdag

Afgelopen dinsdag zijn de cavia’s weer opgehaald en we hebben leuke en lieve cadeautjes uit Amerika gekregen voor het oppassen. Lief! Floris duikt meteen op zijn kleurplaten en nieuwe stiften.

Zaterdag

Ik moet even naar de Action en neem deze leuke buitenkussentjes mee. Deze kosten maar €2,99 per stuk. Ook spot ik daar deze leuke ijsbakjes met lepeltjes. Een set van vier bakjes en vier lepeltjes kost nog geen €3,- Je kunt hier superleuke traktaties mee maken!

In de middag gaan we naar de stad om kleding te shoppen voor de jongens. De shoplog hiervan komt morgen online.

Zondag

We starten vroeg, maar rustig op en gaan aan het begin van de middag naar de Hofstedendagen in Gouda. We maken een stop bij de kinderboerderij en halen een kaaswafel bij mijn collega die er ook staat. Daarna pakken we nog een terrasje en rijden we vervolgens door naar mijn ouders.

Daar eten we en mijn moeder heeft voor mij asperges gemaakt, heerlijk!

Dit was onze week. Komende week wordt chaos zoals ik al zei, maar dat zien jullie volgende week allemaal. Fijne week!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    16 mei 2022 / 05:32

    Succes morgen met de presentatie op je werk! Wat was het een heerlijk fietsweer deze week, hè? Begreep dat het eind van de week om zal gaan slaan met onweer, dus tot het zover is nog maar even heerlijk van genieten..!!
    Wat enorm zonde wanneer je zoveel bij de garage voor zo’n nieuwe auto af moet tikken, hè?! Hier zijn de kleine en grote beurt iedere keer respectievelijk vijfhonderd en zeshonderd euro en ik was het daar ook niet mee eens.. ik wilde alleen nog maar een onderhoudsschema van 1 grote beurt per jaar en de APK en moest daarvoor echt praten als brugman. Want de beurt ‘moest’ van de garage elke 15.000km en ik rijd 25.000km per jaar maar ik vind als klant dat ik zelf moet kunnen bepalen wat ik bij mijn budget vind passen en ik vind ook echt dat ik zuinig rijd met de auto, dus ik snap dat een garage bij veel kilometers een hoge interval wenselijk vindt qua beurten maar ik vond het belachelijk veel geld per jaar en realiseerde me ineens dat ik het helemaal niet belangrijk vindt om de auto zo ‘dealeronderhouden’ te onderhouden. Altijd goed om je eigen afwegingen te maken daarbij!
    Wat toevallig dat je zaterdag bent wezen shoppen, ik namelijk ook! En nog frapanter: ik heb dus voor mezelf een spijkerbroek en gestreepte blouce gekocht die ik bij jou ook op het stapeltje zie liggen ? helaas was het echt bittere noodzaak, ik ben nu onder begeleiding voor eetproblemen en het is in dat opzicht hard bergafwaarts gegaan de afgelopen maanden. Als in 10kg erbij in 4 maanden. Dus dan moet je wel een nieuwe broek aanschaffen alhoewel ik alleen nog maar rokken en jurken droeg de laatste tijd en ik eigenlijk geen nieuwe broek in twee maten groter aan wilde schaffen omdat ik steeds denk dat het maar tijdelijk is en ik alle gewicht weer kwijt zal zijn voor het najaar is.. maar nu dus toch maar één broek gekocht om in ieder geval iets aan te kunnen bij het werken in bijvoorbeeld de tuin wat ik toch liever niet in een rokje doe ? hoe is het wat dat betreft eigenlijk met jou Marisca ? een mailtje mag ook altijd over zo’n delicaat onderwerp, hoor ?