Home + Hoe kies je een yoga mat die bij jou past?

Hoe kies je een yoga mat die bij jou past?

Elke yogi zal beamen hoe belangrijk het is een yoga mat te gebruiken die aansluit bij je wensen en doelen. Daarom is het belangrijk tijd te investeren in het vinden van de perfecte yoga mat. Online vind je veel soorten yogamatten met ieder andere eigenschappen. Het kan hierdoor zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geef ik je een paar tips waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe yoga mat zodat je een mat vindt die compleet bij jou past!

Afmeting

Allereest is het belangrijk te kijken naar de afmeting van de yoga mat. Hierbij letten we op de lengte, breedte en dikte van de mat.

  • Lengte: Het is belangrijk dat de mat minimaal 10 cm langer is dan jijzelf. Zo heb je genoeg ruimte om op de mat te liggen zonder de grond te raken.
  • Breedte: Een standaard mat is meestal 60 cm breed. Als je liever wat meer beweegruimte hebt op de mat kun je ook kiezen voor een extra brede mat. Let er wel op; extra brede yogamatten zijn minder compact waardoor je deze minder makkelijk met je meeneemt.
  • Dikte: De dikte van de mat bepaalt de mate van comfort en stabiliteit. Dikkere matten (6mm+) bieden meer comfort maar voelen minder stabiel aan. Dunnere yogamatten geven meer balans en zijn minder stug. Hierdoor zijn ze makkelijker mee te nemen op reis.

Materiaal

Het materiaal bepaalt voor een groot deel de grip en de levensduur van de mat. Pvc-matten zijn populair onder yogi’s. Ze hebben een lange levensduur en een zeer goede grip. Echter verliest de mat zijn grip wanneer er vocht op komt. Daarom is de mat minder geschikt wanneer je veel zweet. In dit geval kun je beter kiezen voor een rubberen of katoenen yoga mat. De levensduur van deze matten is wel wat korter dan van een PVC mat.

Duurzaamheid

Online en in winkels vind je veel (meestal goedkope) matten van slechte kwaliteit. Deze yogamatten zijn vaak niet duurzaam en geproduceerd met schadelijke stoffen. Wanneer je serieus met yoga bezig gaat raad ik je aan te kiezen voor een duurzame yoga mat van goede kwaliteit. De matten zijn veilig te gebruiken en zijn niet schadelijk voor mens en milieu.

Een nieuwe yoga mat aanschaffen

Een goede yoga mat zorgt ervoor dat je meer plezier en comfort ervaart tijdens yoga. Ben je op zoek naar een nieuwe yoga mat van kwaliteit? In het assortiment van Yogamat-online.nl vind je yogamatten van verschillende professionele merken. De matten hebben elk andere eigenschappen zodat iedereen gegarandeerd een mat vindt die perfect aansluit bij je wensen en doelen. Bekijk het assortiment en vind jouw ideale yoga mat!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *