Home + Diary | Vakantie, Koningsdag en de schutting is al klaar!

Diary | Vakantie, Koningsdag en de schutting is al klaar!

Het was een heerlijke week vakantie! Het begon natuurlijk met fantastisch weer en daar hebben we heel erg van genoten. Ook kwam het hout van de schutting (moest met de vrachtwagen worden gebracht) en is de tuin make-over nu echt begonnen. Ook was het natuurlijk Koningsdag. Een bomvolle, diverse week dus. Ik laat het je zien!

Maandag

We starten onze tweede paasdag bij de GAMMA en Action voor het klussen, maar voor Milan wordt het pas echt leuk als we paaseieren gaan zoeken bij de Legowinkel. In de winkel liggen LEGO eieren verstopt en ze waren nog best moeilijk te vinden. Uiteindelijk heeft ‘ie ze allemaal gevonden en dat wordt beloond met een chocolade paashaas. Zo leuk!

Milan wil graag een ijsje en Floris wijst zelfs naar de ijssalon haha. Oké, ze winnen en we gaan naar binnen. Ach, het is zulk lekker weer en Pasen. Morgen is alles weer normaal.

Als we thuiskomen gaan we eten. Ik lunch met deze heerlijke aardbeien, zo onwijs lekker! Patrick gaat vervolgens in de tuin aan de slag. Er moeten nog lampjes van de schutting worden gehaald en dat vergt wel wat gedoe met het stroom. Gelukkig gaat het goed en worden de oude lampen en kabels snel verwijderd. Alles is nu klaar voor de nieuwe schutting. Als die staat wordt de tuin opgehoogd en opnieuw gestraat. Het is een mega klus, maar het wordt zo mooi!

Milan speelt buiten met het buurmeisje en Floris wil ook naar buiten. We belanden uiteindelijk bij de buren en ik drink er een wijntje terwijl de kinderen lekker spelen. In dit badje zit koud water en Floris spettert erop los. Daarna besluit hij er zelf in te klimmen, maar dat vindt hij toch te koud. Ik doe gauw zijn broekje uit en denk dat ik met hem naar binnen moet. Hij wil daar echter niets van weten en wil door spelen. Heerlijk buitenkind.

Dinsdag

Goedemorgen! Het is vakantie dus we starten lekker rustig op. Ik ben dat echt niet gewend maar het is heerlijk! In huis is het een rommel, maar hé, de kinderen hebben het naar hun zin. Milan en Floris spelen met de bal en Floris kan echt heel veel en hoog gooien voor zijn leeftijd. Ik kon er nog net een foto van maken.

Ik maak nog even wat foto’s van de tuin zodat ik jullie straks mee kan nemen tijdens het klussen en jullie de voor- en na foto’s kan laten zien. Links komt er een steigerhouten schutting. We vinden steigerhout heel erg tof en het past wel bij de industriële sfeer die we zo mooi vinden. De schutting is 22 meter lang en wordt twee meter hoog. Zal een hoop schelen! Het stuk aarde ernaast wordt de moestuin en het straatwerk gaat omhoog. Op de bovenste foto zie je maar liefst 3600 stenen opgestapeld staan! De muur achter de stenen wordt overigens okergeel en het houtwerk aan de gevel heel donkergrijs. Verder verandert er nog een hoop, maar dat vertel ik binnenkort wel.

We rijden even naar Bodegraven om de planten bij mijn vaders graf extra water te geven. Die hebben we vorige week erin gezet en het is zo droog dat we er toch nog maar even heen rijden. Er is markt dus we halen wat lekkers en lopen daarna weer terug. Naast de begraafplaats zit een leuke kinderboerderij met speeltuin…

We besluiten daar te eten, we hebben immers wat gehaald op de markt en de jongens spelen er lekker. Ik geniet er zo van! In de middag doen we niet veel meer en ik maak ook geen foto’s meer. Ik maak nog wat facturen, beantwoord mijn mail, we lopen nog even naar opa en oma en verder rommelen we lekker in huis en in de tuin. Het was weer een prima dagje!

Woensdag

Ik wist bijna niet meer hoe het was als we ons ’s morgens niet meer hoefden te haasten. Deze week kunnen we heel relaxt opstaan en maken we ons nergens druk om. We beginnen vandaag de dag met een spelletje. Tenminste, Milan en ik dan. Ik kende het spelletje niet, maar wat hebben we gelachen.

Aan het einde van de ochtend gaan we naar de stad voor wat boodschappen en we worden keer op keer bedolven onder de toeristen. Het seizoen is zeker weer begonnen, want we zien iedere dag hordes toeristen aankomen. Een van de voordelen van bij de binnenstad wonen, er is altijd reuring. Floris geniet ondertussen van een knijpfruit van Ella’s Kitchen. We hebben pas een box met producten van Ella’s Kitchen gekregen om uit te proberen en hij vindt het heerlijk!

Als Floris tussen de middag heeft geslapen lopen we nog even naar de speeltuin. Milan komt vriendjes tegen en gaat voetballen. Floris wil heel graag meedoen, stapt naar het hek, maakt het open en eist een plekje. Ik haal hem toch weg, want het is nu even tijd voor de grote jongens en ik ben bang dat hij straks de bal in zijn gezichtje krijgt. Hier is hij het natuurlijk helemaaaaaal niet mee eens 😉

Aan het einde van de middag begint het te regenen. Dompertje hoor!

Pat is laat thuis en ik ga met Milan mee naar het zwemmen. Bij het omkleden zien we dat Floris zijn autootje in de zwemtas van Milan heeft gestopt. We zien het maar als mascotte. Lief!

Donderdag

Wat al die toeristen kunnen, kunnen wij ook in onze eigen stad. Het is kaasmarkt en we besluiten toerist in eigen stad te gaan spelen. We gaan langs bij mijn collega. Ook zij heeft naast ons werk een bedrijf en maakt de lekkerste kaaswafels. Ik weet hoe lekker ze zijn, maar Milan nog niet. We besluiten er eentje te gaan halen nu het nog kan. De vorige weken stonden er flinke rijen en was ze zelfs al voor het einde van de markt uitverkocht! Kijk vooral eens op koekjevaneigenkaas.nl!

Bij de kraam ernaast staat fotografe Sandra Zeilstra. Ik heb eerder al geblogd over haar te gekke Photoboutique. Dit is een ruimte die je kunt huren en waar je allemaal te gekke foto’s en selfies kunt maken. Hebben wij in december gedaan en wat was het leuk! Sandra maakt van ons de foto’s met de mutsen. Deze kun je zelf ook bij haar maken. Je spot de kraam op donderdag op de markt in Gouda.

Daarna loop ik met de jongens naar Mitch. Ik had deze jasjes op Instagram gezien en was op slag verliefd. Oh, wat ben ik een fan van dit jasje! Ik kon alleen niet van mijn geld af, want gun mijzelf niet zoveel, maar Milan drong erop aan dat ik hem toch moest nemen. Ik besluit hem toch maar te kopen en ben er zo onwijs blij mee!

Als Floris ’s middags slaapt ga ik even aan het werk.

In de middag regent het flink. Ach, als het buiten ongezellig is, maken we het binnen maar gezellig. De jongens rommelen lekker en ik zet een bakje chips neer. Groot feest!

’s Middags krijg ik deze heel fijne box binnen van ‘Flashcard bestellen’. Heel snel meer hierover, maar even serieus, ik word dus heel gelukkig van kaartjes, bakjes, markeerstiften en pennen. Ik kan hier echt uren naar kijken haha.

Dan is het tijd om aan het eten te beginnen. Milan versiert de stoel van papa en Pat krijgt zelfs een gekleurde placemat. Dan heb je het gemaakt hoor als vader. Ik krijg nooit een gekleurde placemat 😉

Op Timehop zie ik dat ik precies 4 jaar geleden mijn domeinnaam naar Mamablogger veranderde. Nog steeds pluk ik iedere dag de vruchten van deze naamsverandering en wat heeft het me veel gebracht! Ik kan mij eigenlijk geen leven meer zonder Mamablogger voorstellen. Het is zo’n groot onderdeel geworden van mijn leven. Bizar eigenlijk hoe de dingen kunnen lopen.

Vrijdag

We beginnen de ochtend met een bezoekje aan de huisarts. Dit keer eens niet voor mijzelf, maar voor Floris. Hij heeft twee gekke kringen op zijn buikje en ik wil even zeker weten dat het geen tekenbeten zijn. Ik heb zelf geen teken gezien, maar je weet het nooit. Het zijn gelukkig geen tekenbeten, maar het is eczeem.

Daarna rijden we even door naar de supermarkt, want ik wil een pan spaghetti maken en heb geen spullen daarvoor in huis. Dit keer heb ik wel een winkelwagenmuntje haha.

Eenmaal thuis begin ik al aan de saus zodat deze al klaarstaat. Vanmiddag komt namelijk het hout van de schutting en ik weet nog niet hoe laat. Dan staat dit alvast maar klaar.

We lopen snel nog even de stad in om alvast oranje tompoucen te halen en we brengen er nog twee bij mijn ouders. We hadden de afspraak met de houthandel dat ze een half uur van tevoren zouden bellen zodat wij wisten hoe laat ze zouden komen. Terwijl we bij mijn ouders zitten roept Milan heel hard; “Mam, daar rijdt de vrachtwagen al!”. Die hadden we nog niet verwacht! Patrick is nog niet thuis net als andere buren. Hoe gaan we dat doen? We gaan snel naar huis, en de chauffeur gaf aan dat hij was vergeten te bellen. Patrick en de andere buren komen er ook aan zodat we met zijn allen het hout kunnen sjouwen. We hebben tenslotte met elkaar het hout besteld.

Met elkaar, met ongeveer 8 personen, zijn we zeker twee uur heen en weer aan het lopen om het hout te sjouwen. Gelukkig werkt het weer mee!

Aan het einde van de middag kijken Pat en ik naar nieuwe tuinsets. We willen graag een houten en ik zie deze bij Van Stoer Hout (geen spon). We mailen voor een offerte en geven alvast de maten door. We zijn akkoord met de prijs en wachten nu op de definitieve offerte. Wat is ‘ie mooi hé?

’s Avonds is het tijd voor feest, want het is Koningsnacht! We gaan naar de stad en zien opa en oma er ook. De jongens vinden het fantastisch! Ik kom speciaal voor De Kraaien, maar daarna worden de jongens het wel zat en gaan we richting huis.

Zaterdag

Het is Koningsdag! En eigenlijk knapt het weer hier ook wel snel op. We gaan even de stad in, ik vind dit altijd zo’n gezellige dag!

De middag en het begin van de avond staat in het teken van de nieuwe schutting. Mijn (stief)vader en zwager komen Patrick helpen met het zetten van de palen, maar uiteindelijk gaat het best snel en gaan de planken erop!

Zondag

De tuin lijkt nu nog veel langer dan dat ‘ie was! Op de onderste foto zie je het begin van de tuin. De blauwe gevel wordt binnenkort heel donkergrijs (en hoogglans) en het witte linkermuurtje wordt okergeel. Het wordt wel wat. Laten we hopen dat het meer rust geeft zo…

De rest van de dag maak ik eigenlijk geen foto’s meer. Zo, dit was een drukke, maar heerlijke week! Op naar weer een nieuwe week!

 

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. tuinblogger
    20 augustus 2019 / 08:47

    Geweldig artikel.