Home + Regen op Koningsdag, dit kun je doen om het toch gezellig te maken!

Regen op Koningsdag, dit kun je doen om het toch gezellig te maken!

We hadden ons er zo op verheugd, lekker over de vrijmarkt struinen, een terrasje pakken en genieten van één van de leukste feesten van het jaar; Koningsdag! Op de één of andere manier vind ik dit zo’n gezellige dag dat ik er oprecht van kan balen dat deze dan zo in het water valt. Maar goed, we hopen op opklaringen en als mensen nu een partytent over hun kleedje zetten valt het misschien toch allemaal mee. We zijn tenslotte Nederlanders en die laten zich geen feestje door hun neus boren door een beetje regen. Toch? Dit zijn de alternatieven die wij hebben bedacht.

Maakt het feestelijk; oranje tompoucen eten, de vlag ophangen etc.

Patrick is net in alle vroegte al naar de bakker gelopen voor de lekkerste oranje tompoucen. Zonder oranje tompouce, geen Koningsdag hier in huis haha. Wat er ook gebeurt, het is een feestje, een verjaardag en daar hoort een lekker gebakje bij. Hang de vlag uit en trek iets aan dat oranje is. Je wordt er meteen vrolijk van en wat de verdere plannen ook zijn, het voelt wel feestelijk en gezellig.

Oud-Hollandse spelletjes

Blijven jullie vandaag binnen? Maak er dan thuis een feestje van met Oud-Hollandse spelletjes. Pak de sjoelbak van zolder, ga lekker ‘Mens-erger-je-niet’ spelen en doe nog meer van dat soort spelletjes. De kinderen vinden het fantastisch, het is gezellig en die Quality time is heel wat waard.

Netflix en lekkere hapjes

Jullie kunnen er ook ene chilldagje van maken met Netflix en lekkere hapjes. De Fabeltjeskrant staat er sinds vorige week op, maar er staan ook genoeg leuke kinderfilms op. Pak er lekkere, oranje hapjes bij en jullie zijn klaar voor een chilldagje op de bank. Ook weleens lekker!

Gewoon de stad in gaan

Dit is natuurlijk allemaal leuk, maar het allerleukste is het om gewoon de stad in te gaan. Regenkleding aan en gaan! We smelten niet van een beetje regen en ook in de stad kan het leuk, zijn. Tussen de buien door even over de vrijmarkt slenteren en als het regent ga je even een winkel in, lekker lunchen etc. Naar kou kun je je kleden en voor de regen heb je paraplu’s en poncho’s.

Als ik Buienrader zo zie, is het best te doen vandaag en komen er zeker ook mooie momenten vandaag. Maak er een mooi feestje van. Leve de Koning 😉

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. Kevin
    5 mei 2019 / 16:10

    Heerlijk dagje naar Amsterdam geweest. Wel een beetje druk voor de kids, maar een leuke ervaring natuurlijk.