Home + Achter de schermen | Dit heb ik te danken aan Mamablogger

Achter de schermen | Dit heb ik te danken aan Mamablogger

Afgelopen week was het vier jaar geleden dat mijn blog de naam Mamablogger kreeg. Daarvoor blogde ik ook al, maar toen nog onder mijn eigen naam. Ik weet nog dat ik checkte of de naam vrij was en tot mijn verbazing was dat ook zo. Vier jaar geleden werd mijn blog overgezet naar Mamablogger en dat is achteraf een goede zet geweest! Dit heeft het mij opgeleverd;

Superleuke contacten en trouwe lezers

Om te beginnen leverde de naamsverandering meer trouwe lezers op waar ik regelmatig ontzettend lieve berichtjes van krijg. Ook veel privéberichtjes van vrouwen die herkenbaarheid vinden in posts. Zo kreeg ik afgelopen week nog een lief berichtje van iemand die zichzelf herkende in het artikel dat ik schreef over geen babyshower krijgen. Ze zei zelfs dat ik voor haar als een vriendin voelde. Het aantal lezers ging flink omhoog, maar dit soort berichtjes zijn echt de kersen op de taart. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor!

Verder heb ik veel leuke contacten overgehouden aan het bloggen. Bijvoorbeeld via Instagram. Gezellige gesprekjes met andere bloggers, maar ook heel leuke en nuttige die voortkomen uit samenwerkingen. Van deze samenwerkingen leer ik overigens ook heel veel.

Heel veel toffe samenwerkingen

Omdat het aantal lezers groeide kreeg ik ook steeds meer samenwerkingsverzoeken. Daardoor werd het opeens mogelijk om met grote merken samen te werken. Die kans had ik nooit gekregen zonder Mamablogger. Het zijn dan niet alleen de advertorials en reviews, maar het zijn juist de belevenissen die het zo speciaal maken. Een tof event, een weekendje weg, een hotelovernachting, allemaal bijzondere herinneringen die niemand ons meer afpakt. Allemaal dankzij Mamablogger.

Meer inkomen

Heel eerlijk, door Mamablogger is mijn inkomen hoger en kunnen we bijvoorbeeld de dingen die we in huis doen of willen hebben, ook snel achter elkaar doen. Het is een mooie aanvulling op mijn normale inkomen en dat is heel fijn meegenomen. Hoe lang het duurt weten we niet, maar voor nu is het superfijn en een voorrecht dat ik dat kan met mijn blog.

Mijn baan en werkervaring

Ik heb mijn baan te danken aan mijn webshop, maar de doorontwikkeling die ik maakte heb ik echt te danken aan Mamablogger. Ik heb door je jaren heen veel geleerd over online communicatie, websites en het gebruik ervan, SEO, technische dingetjes etc. Die ervaring neem ik mee naar mijn werk. Daarnaast combineer ik al een hele tijd mijn blog met mijn werk. Mijn werk lijdt niet onder mijn blog en andersom is dat ook niet het geval. Ik heb laten zien wat ik kan. Dat zeg ik niet om op te scheppen, maar ik denk wel dat ik door die ervaring en het doorzettingsvermogen mijn huidige functie heb gekregen. Tenminste, daar ga ik vanuit 😉

Wat er de komende jaren ook gebeurt, dit pakt niemand mij meer af. Ik hoop dat er nog heel wat jaren bij komen, maar tot nu toe was Mamablogger een feestje. Op naar de volgende vier jaar!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Linda
    1 mei 2019 / 20:40

    Idd op naar de volgende 4 jaar! (En hopelijk nog veel meer) ?