Home + Diary | Milans optreden in de schouwburg, diefstal, Samenloop voor Hoop en nog veel meer!

Diary | Milans optreden in de schouwburg, diefstal, Samenloop voor Hoop en nog veel meer!

Het is maandag dus is het weer tijd voor een nieuwe diary, en wat voor één! We hadden te maken met diefstal en dat kreeg een rare wending, Milan trad twee keer op in de schouwburg, we gingen naar Samenloop voor Hoop, ik ging aan het werk op mijn oude werkplek en nog veel meer! Kijk je mee?

Maandag

Goedemorgen, de week is weer begonnen! De jongens kijken lekker relaxt een filmpje op de tablet terwijl ik het ontbijt ga maken. De jongens willen samen een babycchino delen. Ik zal binnenkort eens wat recepten delen.

Ik breng de jongens weg, zet de fiets thuis neer en stap meteen in de auto. Ik heb vandaag wat afspraken buiten de deur waarvan eentje buiten Gouda. Ik pak hiervoor de auto, zeker nu ik nog blaasontsteking heb.

Tussen de bedrijven door probeer ik wat gezonds te eten 😉 Verder maak ik geen foto’s meer, want ik vlieg echt van hot naar her.

’s Avonds gaan we op tijd naar bed. We slapen slecht en ik heb last van de antibiotica. Tijd om even wat rust te pakken.

Dinsdag

Heel erg blij met ons nieuwe Nespresso apparaat (geen spon, mocht ik willen, want ze zijn me toch een partij duur!) en ik neem een lekkere koffie. Goed begin van de dag hoor!

Vandaag ben ik weer de hele dag aan het werk en in de middag gaan mijn hele afdeling en ik een activiteit doen op mijn ouder werkplek. Alle afdelingen van het hoofdkantoor gaan op één van de centra helpen en opeens fiets ik weer de route die ik ruim acht jaar heb gefietst. Het was zo onwijs leuk!

Eenmaal thuis heeft Milan weer wat geoogst uit zijn moestuin. Vooral de aardbeien zijn echt heel erg lekker!

We eten en ’s avonds komt onze kapster ons weer knippen. De jongens zijn eerst aan de beurt, daarna mag ik nog.

Woensdag

Het is ’s morgens al heel vroeg heel druk op de blog, leuk wakker worden!

Dit is alleen een beetje jammer… Milan is niet lekker en ik besluit hem de ochtend thuis te houden. Normaal doe ik dat niet snel, maar hij moet vrijdag ook in de schouwburg staan. Ik besluit hem even bij te laten komen. We maken er maar een lange pyjamaochtend van.

Als hij is een beetje is opgeknapt gaan we samen zijn spreekbeurt samenvatten en schrijven we steekwoorden en korte zinnen op flashcards.

In de middag moeten we toch even de deur uit, want we hebben stro nodig om onder de aardbeien te leggen (moestuinleven haha). We gaan daarom naar een mega grote dierenwinkel waar er voor de kinderen heel veel te doen is.

Terwijl Milan lekker binnen op de bank ligt, is Floris buiten in de weer. Er lag nog water van de regen en in no time is ‘ie helemaal nat. Ik trek zijn kleren uit en hij wil verder in zijn romper. Floris is overigens gek op aardbeien en plukt zelfs degenen die nog niet rijp zijn. Deze had hij hierna heel snel op haha.

’s Avonds eten we een vers soepje en doen we niet zoveel meer.

Donderdag

’s Morgens vroeg blijkt dat mijn olijfboompje bij de voordeur is gestolen. Wat een gedoe wordt dat zeg! Ik besluit in de buurtapp een berichtje te plaatsen met de foto hierboven. Hier is de dader niet te zien, maar we hebben heel goede beelden en geven dat ook aan in de app. Ik vraag de dief om het boompje weer terug te zetten.

Dit is Floris wanneer hij driftig wordt. Zijn nieuwe boot moet het ook ontgelden. Overigens is dit na een paar seconden weer over hoor.

We brengen Milan naar school en Floris vindt het wel gezellig in de klas. Hij gaat tegenwoordig ook op het stoeltje zitten, zo schattig! Daarna kom ik erachter dat ik ook aan mijn bakfiets is gerommeld. Ik bel de fietsenmaker en kan hem daar brengen. Wat een gedoe zeg! Daarna moet ik weer heel snel naar huis, want vanaf 9.00 uur werk ik altijd thuis.

Gelukkig redden we dat en ik leg Floris even op bed. Hij heeft slecht geslapen en is moe. Hij slaapt een behoorlijke tijd. Fijn, want ik kan nu even meters maken voor mijn werk.

’s Avonds maakt Milan deze kaarsenzak voor de Samenloop voor Hoop. Hij maakt hem voor mijn vader.

En we sluiten de dag af met deze twee heerlijke jongens!

Vrijdag

D-day! Maar eerst gebeurt er iets geks, want er is een boompje terug gezet met een hele excuusbrief erbij. Probleem is alleen dat dit niet mijn boompje is… En ook de brief is wat bijzonder, maar ik zal de inhoud niet online plaatsen.

Ik werk tot 14.00 uur en krijg een mooie bos bloemen van een leverancier. Daarna haal ik als een speer Floris op en Pat haalt Milan uit school om hem vervolgens meteen bij de schouwburg te brengen.

De fietsenmaker belt dan op, want de bakfiets is alweer klaar! Gelukkig, want ik heb hem vanmiddag hard nodig. Scheelt mij mooi weer een dag!

Rond 16.30 uur ben ik bij de Schouwburg voor Milans eerste voorstelling. Ik ben er met de tante en nicht van mijn moeder. De rest van de familie gaat naar de voorstelling van 19.30 uur. Ook komen er wat klasgenootjes kijken. Volgend jaar zou een weekend wel weer fijn zijn, maar we hebben er niet minder om genoten! Je hebt er gisteren al alles over kunnen lezen.

Terwijl Patrick in de schouwburg is wordt Floris niet lekkeren hangen we samen op de bank. Zo sneu wanneer ze ziek zijn!

Rond 22.30 uur rijd ik nog met mijn moeder richting de Samenloop voor Hoop. Mijn collega’s lopen mee en in eerste instantie zou ik ook meelopen. Dit wordt echter lastig vanwege Milans voorstellingen en ik heb een tijdje terug iets met mijn voet gedaan waardoor ik daar nog altijd last van heb. Als ik er eenmaal ben loopt ik toch een rondje mee met de stille ronde.

En tussen al die honderden zakken verwacht ik niet die van Milan te zien, maar opeens kijk ik naast mij en zie ik hem staan. Alsof het zo moest zijn…

Wat een dag! Moe, maar voldaan kruip ik tegen middernacht in bed.

Zaterdag

Floris is nog steeds flink verkouden en kijkt wat lodderig uit zijn oogjes. Patrick en Milan zijn naar de stort en ik maak het hele huis schoon. Dat scheelt mij de komende dagen met de hittegolf.

Terwijl de mannen nog weg zijn, worden de boodschappen bezorgd. Multitasking haha.

Begin van de middag ga ik met de jongens en mijn moeder naar de stad terwijl Patrick en de buurman samen een nieuwe wand in onze schuur zetten. Milan heeft nog bonnen liggen van de Legowinkel en hij koopt nieuwe Ninjago spinners. Geen idee wat ze precies kunnen, maar ze zijn volgens hem heel erg cool 😉 De jongens willen graag een ijsje (zelfs Floris wijst er al naar als we er voorbij lopen) dus we gaan weer naar David’s. Ze hebben er iedere dag nieuwe smaken en dit keer hebben ze kwarktaart ijs! Veeg mij maar op hoor, zo lekker!

De rest van de dag maak ik geen foto’s meer. We rommelen nog wat in de tuin en in huis, ik vouw voor mijn gevoel 20.000 wassen weg en we kleden ons om, want mijn neefje en nichtje vieren hun verjaardagen. Rond 18.15 uur zijn we daar en we eten mee. Mijn zus heeft haar beroemde carpacciobrood weer gemaakt. Te lekker!

Zondag

Patrick is ’s morgens al druk bezig in de tuin. De laatste stenen die nog opgestapeld stonden moeten weg en er moet nog een heel klein hoekje worden bestraat. De schuur is al helemaal klaar net als nieuwe muur in de schuur. Ik ben ’s morgens al druk in de weer voor Mamablogger en daarna gaan we even naar GoudAsfalt. We drinken er wat en gaan daarna even naar de bouwmarkt om betonverf te halen voor een buitenmuur.

Ik dacht dat ik al blij mocht zijn als er vandaag een half muurtje geverfd zou kunnen worden, maar ik ga nog best hard dus onverwacht is deze muur ook alweer klaar. Alhoewel, ik wil de onderste rijen nog donkergrijs maken zodat de muur niet lelijk wordt van opspattend water tijdens de regen. Tof muurtje hè?

Daarna spelen de jongens nog lekker in de tuin en als zij in bad zitten maak ik de tuin netjes. Er moet nog best wat gedaan worden, maar wat een verschil met eerst en wat ben ik blij met de tuin. Een mix van industrieel en fijne, nieuwe spulletjes.

Zo, dit was weer een roerig weekje. Deze week ga ik eindelijk de cursus community management doen, is er een sportdag van mijn werk (warm!), gaan we een weekendje weg en voor de rest zien we wel wat het ons weer brengt. Fijne week en doe lekker rustig aan met die hitte!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *