Home + Diary | Kinderarts en heel veel gezelligheid met de kinderen

Diary | Kinderarts en heel veel gezelligheid met de kinderen

De jongens hadden deze week voorjaarsvakantie en vandaag hebben ze nog een studiedag. Ik heb afgelopen vrijdag en vandaag vrij genomen om leuke dingen met ze te gaan doen en dat hebben we afgelopen weekend al gedaan. Het weer zat ook onwijs mee, want wat is die zon fijn! Hier worden we allemaal een stuk vrolijker van! Ook was het de week waarin ik met Floris naar de kinderarts ging én de jongens gingen nog met oma en opa op stap. Kijk je mee?

Maandag

Ik werk vandaag op kantoor en de jongens zijn met opa en oma naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Ze hebben een topdag!

Als ik thuis kom spelen ze met de kartonnen miniatuurversie van het museum. Zo leuk!

Dinsdag

Normaal werk ik een halve dag op kantoor en een halve dag thuis, maar omdat de jongens vrij zijn werk ik de hele dag thuis. Het gaat heel erg goed. Ondanks het slechte weer vermaken de jongens zich prima en kan ik flink wat werk verzetten. Fijn, want later deze week moet ik nog met Floris naar de kinderarts en ik ben vrijdag en maandag vrij. Dan moet het werk wel af zijn.

Tussen de buiten door maken we een ommetje en halen we een paar kleine boodschappen bij de Appie.

Een “borrelplankje” voor de jongens. Dat hebben ze wel verdiend! De rest van de middag werk ik lekker door en rommelen de jongens in huis.

Woensdag

Ik moet nog een paar uurtjes werken en begin al om 7.30 uur zodat ik ook vroeg klaar ben. Milan helpt mij door ondertussen soep te koken! Ik leg hem uit wat hij moet doen en hij kookt in no time een heerlijke pan soep. Ook krijgt hij van mij wat geld mee om wat lekker te halen voor de lunch.

Om 13.00 uur moeten we bij de tandarts zijn, want Milan en ik moeten naar de preventie-assistent.

En dan is het tijd voor leuke dingen! We rijden naar Bodegraven. Eerst brengen we een bezoekje aan de begraafplaats waar mijn vader ligt en daarna gaan we naar de kinderboerderij die ernaast ligt. Het is er heel druk (logisch met dit weer! ☀️) en we lopen daarom een wat sneller rondje dan normaal. Vervolgens rijden we naar Reeuwijk voor een lekker ijsje.

Eenmaal thuis ga ik nog aan de slag met deze tafelklem voor Pasen.

Donderdag

Milan mocht bij opa en oma logeren, omdat ik vroeg weg moest met Floris. We hadden namelijk een afspraak bij de kinderarts. Hij wordt goed onderzocht, er worden goede vragen gesteld en de kinderarts denkt de oorzaak te hebben gevonden voor zijn klachten. Het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met zijn longen. Ik zal niet zijn medische dossier delen haha, maar het lijkt erop dat dit het is. We krijgen medicijnen mee en daarna gaat Floris ook naar opa en oma, want dat wilde hij zo graag. De jongens mogen daar blijven (geluksvogels!) en ik rijd snel door naar huis en werk de hele middag thuis.

Vrijdag

Ik ben vrij en heb zin om veel leuke dingen te doen met de jongens. Ik wil alleen maar genieten van ze. Zo min mogelijk schermpjes: geen werk en even geen Mamablogger. Ik moet zeggen dat dat even prima bevalt. We beginnen de ochtend bij Jumpsquare. Voor Floris de eerste keer en hij geniet er zo van!

Daarna rijden we naar huis, zetten we de auto neer en pakken we de fietsen naar de stad. Daar gaan we lekker lunchen bij onze favoriete stek.

Volgende stop: de Legowinkel. De jongens zoeken er iets uit en we doen er een speurtocht. Daarna lopen we nog een rondje door de stad en gaan we richting de fietsen.

Eenmaal thuis wordt de LEGO in elkaar gezet en wordt er volop mee gespeeld. Ik doe de was en plof daarna op de bank met een tijdschrift.

Zaterdag

We beginnen de dag weer vroeg, want de boodschappen worden rond 8.00 uur bezorgd en de kapster komt op datzelfde tijdstip om mij en de jongens te knippen. Daarna gaan we eerst met de auto door de wasstraat. Dat was hard nodig na alle stormen en regen.

Daarna rijden we naar Rotterdam en verrassen we Milan, want die wil al een hele tijd lunchen bij Hollywood Event Center. Wat is het daar leuk!

In de middag blijven we verder thuis en komen opa en oma eten. Na het eten besluiten we nog een ijsje te gaan halen. Het is tenslotte vakantie en de zon schijnt. We genieten deze week volop!

Zondag

We staan vroeg op, omdat we rond 8.00 uur willen gaan rijden. We gaan ontbijten bij Intratuin Duiven (hebben we van de zomer ook gedaan en dat was een groot succes). Hier kun je voor €5,45 per persoon heerlijk uitgebreid ontbijten terwijl de kinderen er heerlijk kunnen spelen. In no time hebben ze vrienden gemaakt en spelen alle kinderen met elkaar.

Dit is echt een heel leuk uitje, ook wanneer het regent.

En natuurlijk lopen we nog een rondje door de Intratuin.

Ik heb een enorme angst om over de snelweg te rijden en baal daar enorm van. Ik besluit dan ook dat ik terug wil rijden en rijd meteen door naar Rotterdam. Op die weg zit namelijk een bocht die ik heel eng vind. Het was een hysterische rit en Pat maakte deze foto terwijl ik in opperste concentratie was ?. Die enorm dikke winterjas zat wat in de weg en had ik eigenlijk uit moeten doen, maar het ging goed.

In de middag speelt Milan buiten en ga ik aan de slag met de blogs voor komende week. Dit was een fijne week en ik ben zo blij dat het bij de kinderarts allemaal meeviel.

Fijne, zonnige week gewenst! ☀️

liefs

 

 

 

Mode 2022Mode 2022

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  8 maart 2022 / 06:29

  Wat een toffe overwinning, jou achter het stuur op de snelweg ?? wat fijn dat je ook kunt besluiten met dat het een goede rit was.. wat zal dat je zelfvertrouwen goed doen én hopelijk de drempel voor de toekomst verlagen!
  Voor mij is het twee jaar en vier maanden geleden dat ik een ongeluk had en slijt het nu ook pas. Wanneer iedereen op de rem trapt voel ik nu geen pure paniek meer, zit ik niet tegen het plafond aan om vooruit te kijken en kan ik mijn afstand ook weer normaal houden (eerder trapte ik te hard en veel op de rem en hield zoveel afstand dat dat ook weer frustratie bij mijn medeweggebruikers gaf, dat wist en merkte ik wel aan hoe anderen op mij anticipeerden, maar door de paniek kon ik niet anders). Ik had op voorhand nooit gedacht dat het zo lang zou duren voor zoiets zou gaan slijten, want ik ben nog steeds niet dezelfde in de auto als voor november 2019. En dan ben ik de week na het ongeluk direct weer in de auto op en neer gaan rijden over hetzelfde stuk snelweg voor mijn werk en heb ik zeker 40.000km in de tussentijd gemaakt waarvan heel wat snelweg.. wees dus zeker niet te streng voor jezelf dat het een tijd nodig heeft om te moeten slijten en heel wat kilometers ook nog van ervaring nodig heeft om het zelfvertrouwen te boosten.. veel verdere veilige snelwegkilometers gewenst ?

  Wat goed te lezen dat de kinderarts nu denkt dat het relatief makkelijk met medicatie op te lossen is. Ik hoop inderdaad voor Floris en voor jullie dat het hem gezonder houdt (het is natuurlijk nog een beetje kortdag om er iets van te zeggen, of merk je al verschil)?

  Wij waren afgelopen week om beurten aan het werk en vrij vanwege de schoolvakantie, die combinatie bevalt goed (en is haalbaar met het aantal vakantiedagen op jaarbasis). Bij ons kwam een nichtje logeren, mijn zus is ook nog een nachtje geweest en de jongste ging juist nog een nachtje naar opa en oma. Tussen het werken door voelde het dankzij het zonnige weer echt als vakantie en zaterdag besloten we na een mooi rondje fietsen langs de Reeuwijkse Plassen ons eerste ijsje van het jaar te gaan halen op de markt.. bij – hoe kan het ook anders – .. Davids Gelato ??? en dat op het terras in de zon.. wat een cadeautje!!