Home + Zonnebrand kopen voor baby of kind: waar let je op?

Zonnebrand kopen voor baby of kind: waar let je op?

De winter loopt alweer bijna ten einde. Nog even en we kunnen weer heerlijk genieten van zonovergoten dagen, terrasjes pakken, dagen op het strand en natuurlijk heel veel naar buiten gaan met de kinderen. Toch is ook wel wat voorzichtigheid geboden. De huid van je kind (en zeker je baby) is nog heel gevoelig. Deze dient dan ook goed beschermd te worden tegen de Uv-stralen. Zeker na een lange winter is de kans op verbranding groot. Ook wanneer de temperaturen buiten nog niet al te hoog zijn, is het dan ook belangrijk om goed te smeren voordat je naar buiten gaat. Bij 15 graden en een zonkracht die voor het eerst wat hoger wordt, kan de huid namelijk zeer spoedig verbranden. Goed om dus nú al zonnebrand aan te schaffen voor jouw kind of baby. Op die manier ben je in elk geval al goed voorbereid op die eerste zonnige dagen.

Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van zonnebrand? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Zonder kunstmatige toevoegingen

Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn echt heel veel verschillende soorten zonnebrand waar kunstmatige toevoegingen aan zijn gedaan. Hierbij gaat het met name om parfum. Zonnebrand is er om te beschermen. Hier hoeft echt geen parfum aan worden toegevoegd. Bovendien is dit ook nog eens erg agressief voor de huid van jouw kleintje. Kies daarom altijd voor een goede zonnebrand zonder kunstmatige toevoegingen. Deze vind je bijvoorbeeld in de productlijn van La Roche-Posay.

Nog een groot voordeel van de producten van La Roche-Posay is dat ze allemaal in samenwerking met dermatologen zijn gemaakt. Hierdoor kunnen ze bij ieder huidtype worden gebruikt. Van de vette tot zeer droge huid. Ook kinderen met een huidallergie kunnen zonder problemen de zonnebrand gebruiken.

Factor 50

De meeste mensen nemen het niet zo nauw met de standaard voorschriften om minimaal factor 30 te smeren en het liefst factor 50. Bij kinderen is dit voorschrift zelfs nóg strenger. Zij moeten namelijk áltijd ingesmeerd worden met factor 50. De gevoelige kinderhuid kan nog niet veel hebben van de UV-stralen en moet goed beschermd worden. Bovendien leg je zo een goede basis voor als ze ouder worden. Ze zijn gewend om goed te smeren en lopen minder risico op huidkanker op latere leeftijd.

Makkelijk te smeren

Hoe ouder je kind wordt, hoe lastiger het wordt om ze in te smeren. Denk jij dat je kind er rustig voor blijft staan als jij er minuten over doet om ze in te smeren? Dit terwijl ze veel liever naar buiten gaan of willen zwemmen? Daarom is het goed om voor een zonnebrand te kiezen die je binnen mum van tijd kunt aanbrengen en makkelijk wordt opgenomen in de huid

Waterproof

Voor baby’s maakt dit nog niet zoveel uit, maar zodra je kind een beetje gaat lopen en hoogstwaarschijnlijk wordt aangetrokken door het water, is het goed als je voor een waterproof zonnebrand kiest. Op die manier hoef je minder vaak te smeren en weet je zeker dat je kind ook na een grote plons in het water goed beschermd is.

liefs


 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *