Home + Diary | Kadaster op bezoek, onverwacht fijne middag en naar het Zuiderzeemuseum

Diary | Kadaster op bezoek, onverwacht fijne middag en naar het Zuiderzeemuseum

En weer was het een heerlijke week wat betreft weer! Nu maar hopen dat dat in de zomervakantie ook het geval is haha. In ieder geval is er weer een week voorbij en dat betekent dat we nog maar twee weken hoeven te werken en naar school moeten voor we kunnen genieten van onze vakantie, lekker! Ook deze week gebeurde er weer van alles en ik heb uiteraard weer veel foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Maandag

Goedemorgen! Ik begin de week met een… deurmat! Deze kochten we gisteren in de boswinkel in Lage Vuursche en wat staat ‘ie eigenlijk tof in de keuken bij de achterdeur. De “oude” deurmat heb ik bij het speelhuisje van de jongens gelegd.

Na weer een drukke ochtendspits waarin ik nog heel graag een was buiten wilde hangen, lopen we richting opa en oma om Floris weg te brengen. Milan heeft van Brandfield deze te gekke Fjällraven tas gekregen en wilde hem meteen meenemen naar school. Snap ik! Binnenkort meer hierover, want hij heeft nog wel meer nodig voor groep 5.

Op mijn werk zit ik zo’n beetje de hele dag in overleg. Ik denk dat ik al met al een uur achter mijn computer zit. Terwijl het buiten lekker warm is gaat het de hele middag over kerstpakketten! Superleuk!

Tussen 17.15 en 17.30 uur ben ik thuis en als de jongens op bed liggen moet ik nog flink wat werk verzetten voor Mamablogger. Ik moet nog heel wat foto’s maken en flink wat schrijven. Op de eerste foto zie je wat ik gebruik voor deze foto en uiteindelijk wordt het zoals op de andere foto’s. Ik moest ze dus nog wel bewerken en flink wat lichter maken. Ook hier gaat wel even wat tijd in zitten. Toch ben ik blij met het eindresultaat.

Dinsdag

Wat wordt ‘ie groot hè? Kijk hem nu eens staan in zijn nieuwe Kenzo trui! Hier zijn we onderweg naar opa en oma om Floris weg te brengen en daarna fietsen we door naar school.

Daarna fiets ik snel door naar kantoor (dat rijmt ;-)) en vervolgens zit ik weer de hele ochtend in overleg. Vanaf 12.30 uur ben ik vrij, want de mannen van het Kadaster komen op ons verzoek een grensreconstructie doen. Het hoe, wat en waarom laat ik even in het midden, maar uiteindelijk zijn ze zo’n 2,5 uur bezig. Een uitslag hebben we nog niet, want ze komen nog terug. Het schijnt best ingewikkeld te zijn met al die ruim 100 jaar oude huizen.

Ondertussen probeer ik nog wat te werken aan Mamablogger en verder maak ik geen foto’s meer, sorry!

Woensdag

Wat wordt hij toch groot en wat ben ik trots op dit jongetje! Zoals altijd haasten we ons een slag in de rondte ’s morgens, maar zijn we toch weer op tijd op school.

Daarna haasten Floris en ik ons naar de huisarts, want ik heb een evaluatie van mijn astma medicijnen. Ook wil ik even naar een moedervlek laten kijken, maar gelukkig vindt de huisarts deze niet verdacht.

Vervolgens snel naar de stad om cadeautjes te kopen. Daarna ga ik met Floris naar de verjaardag van mijn moeders tante. Van daaruit haal ik Mian op uit school.

In de middag maak ik een pannetje tomaten- groentesoep. Hij zag er uiteindelijk lekkerder uit dan hier hoor 😉

’s Middags wordt Milan opgehaald door opa en oma en gaat hij mee naar Asperen. Ik blijf met Floris thuis en rommel wat in huis en werk nog wat aan de blog.

’s Avonds zijn Pat en Milan naar het zwembad en ik leg Floris op bed. Ik denk dat ‘ie lekker gaat slapen, maar even later is het totale paniek. Ik blijf dus maar weer bovenaan de trap zitten totdat ‘ie slaapt…

Donderdag

Donderdag is mijn thuiswerkdag. Zodra ik Milan naar school heb gebracht leg ik Floris op bed als we thuis zijn. Hij is altijd zo vroeg wakker dat hij gerust nog even 1,5 á 2 uur slaapt. Het is rond 8.30 uur als ik besluit nog even te stofzuigen en te dweilen voor ik inlog. Rond 8.50 uur log ik in voor mijn werk.

Als Floris wakker wordt gaat hij nog even lekker spelen en ik maak een latte voor mijzelf met ons nieuwe Nespresso apparaat. Heerlijk!

Als Milan uit school komt eten we lekker een ijsje in de tuin en nemen we de dag door. Lekker relaxt in onze nieuwe tuin. Pat komt onverwacht vroeg thuis en we besluiten nog even de stad in te gaan. Gewoon midden op de middag genieten op een terrasje, moet kunnen en moet je ook gewoon doen als het kan. We lopen nog een rondje door de stad en dan gaan we naar huis om te eten.

De aardappels zitten erin en om 18.00 uur word ik alweer verwacht bij de nagelstudio. Uiteindelijk wordt het een roze, de derde van links.

Vrijdag

Lopen we weer in alle vroegte. Eerst brengen we Floris naar opa en oma en we nemen de koffer van Milan alvast mee omdat hij er vanavond blijft logeren.

Vrijdag, snackdag op het werk! Ik was al twee weken niet meer mee geweest. Vorige week was het namelijk sportdag op het werk en de week daarvoor was ik ’s middags vrij. We konden lekker buiten zitten. Jammer dat we terug moesten 😉

Ik werk tot 17.00 uur en ben iets later thuis dan normaal vanwege de vrijmibo. Milan logeert bij opa en oma en Pat stuurt mij na het eten naar De Chocoladefabriek om te werken. Ik twijfel even of ik wel moet gaan, want ik had de hele dag al gewerkt en voelde mij schuldig als ik alweer weg zou gaan. Toch weet Pat mij ervan te overtuigen, want er staat een druk weekend op de planning. Uiteindelijk ga ik toch en werk ik er nog twee uurtjes aan het artikel met de 42 gratis en low budget uitjes van 2019. 

Zaterdag

Pat haalt Milan vroeg op en samen gaan ze al op tijd naar de stort om het laatste puin weg te brengen. Ook gaan we op zoek naar leibomen voor in de moestuin, nieuw grind en een tuinbankje om tegen de muur te zetten die ik vorige week heb geverfd. We komen twee fruit leibomen met pruimen en willen er later nog twee. Ze worden nog groter en we willen ze naar elkaar laten groeien. Ook zetten we het bankje in elkaar en op zijn plek. Onder het bankje zie je het nieuwe donkergrijze grind. Dit hebben er rondom dit stukje gelegd.

’s Avonds komen mijn ouders en oom en tante patat eten. Na het eten houden de mannen een kussengevecht en ook Floris doet fanatiek mee. Als iedereen weg is zet ik de bloemen in het water die ik van mijn oom en tante kreeg.

’s Avonds werk ik nog tot ongeveer 23.00 uur aan het artikel met de 42 uitjes. Daarna is hij toch echt klaar!

Zondag

We staan vroeg op en zitten al heel vroeg in de auto, we zijn namelijk uitgenodigd door het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dat is toch zo’n 1,5 uur rijden voor ons dus we nemen de tijd.

Ook heb ik vanmorgen vroeg het artikel met de 42 uitjes gepubliceerd en wat er daarna gebeurt is bizar. De bezoekersaantallen gaan door het dak en blijven de hele dag zo constant, de reacties zijn overweldigend en ik krijg zoveel leuke tips en opmerkingen dat ik de laptop gewoon mee moet nemen in de auto om alles te kunnen verwerken.

Daarna hebben we een heerlijke dag in het Zuiderzeemuseum. Wat een prachtig museum is dat zeg! We kijken onze ogen uit, maar ik deel nog niet teveel foto’s, want deze week volgt het uitgebreide verslag.

Daarna is het tijd voor voetbal, maar wat een teleurstelling is dit zeg. Ik heb zo de balen over die penalty, die was echt onterecht! Helaas was het tweede doelpunt wel terecht, want Amerika speelde gewoon beter. Ik had het gewoon zo gehoopt. Het had zo’n mooi oranjefeest kunnen zijn…

We hopen snel op een antwoord van het Kadaster genieten nog even na van een lekker weekend. Op naar weer een nieuwe week! We tellen nu echt af naar de zomervakantie.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *