Home + Dankbare Dinsdag | Hier was ik afgelopen week dankbaar voor

Dankbare Dinsdag | Hier was ik afgelopen week dankbaar voor

Zoals jullie misschien wel weten lees ik de laatste tijd veel over mindset en probeer ik deze positief te veranderen. Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker als het even niet zo lekker loopt allemaal. Maar… ik doe mijn best en probeer iedere dag stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor moet zijn. Een tijdje terug vertelde ik al wat we Milan tijdens of na het eten drie leuke dingen van die dag laten benoemen. Dat dwingt ons stil te staan bij de leuke dingen. Afgelopen week heb ik zelf ook twee of drie (en op donderdag zelfs vier) dingen opgeschreven waar ik dankbaar voor was die dag. En als je het dan zo leest realiseer je je dat je het eigenlijk gewoon heel goed hebt…

Maandag | Dankbaar voor…

 • Floris die iedere keer de meest schattige kusjes komt geven. Ook komt hij regelmatig even bij je staan om te kroelen, dat is toch heerlijk? Ik geniet daar zo onwijs van!
 • Na mijn werk maakte ik foto’s voor een unieke en toffe samenwerking die ik mag doen voor Mamablogger. De foto’s waren mooi en wat is het toch fijn dat ik na al die jaren nog steeds zulke samenwerkingen binnen weet te halen. Zo kan ik mijzelf ook blijven ontwikkelen.
 • Mijn leuke collega’s. We hadden deze dag overleg over het kerstgeschenk en kregen de hele middag presentaties. Het was begin juli, maar de sfeer was zo leuk. Ik heb echt de allerleukste baan!

Dinsdag | Dankbaar voor…

 • ’s Morgens wakker worden met de jongens. Met zijn drietjes in het grote bed een beetje de dag die komen gaat doornemen. Het klinkt heel cheesy, maar ik kan mij geen fijnere start van de dag wensen dan dat. Zeker wanneer de jongens dan nog even bij elkaar liggen.
 • Dat het vandaag gewoon lekker ging op mijn werk en ik mij eens niet zo dom voelde haha. Het gevoel dat je ook écht iets bijdraagt voelt heel erg fijn!
 • Het compliment dat ik kreeg van een lezer die op Facebook zei dat ze het zo knap vond dat ik iedere dag weer iets leuks klaar kan zetten om te lezen. Dat doet mij heel erg goed. Veel mensen denken dat je bloggen “er even bij doet”, maar ik ben hier heel veel uurtjes per week mee bezig, naast mijn werk. Ik heb soms het gevoel dat mensen dat vanzelfsprekend vinden en dat voelt weleens wrang omdat ik zo mijn best doe. Dit is dan een heel fijne opsteker!

Woensdag | Dankbaar voor…

 • Een verjaardag met familie. Gewoon op een doordeweekse ochtend. Gezellig en dankbaar voor de familie die je nog hebt, ook al is dat niet veel meer.
 • De moedervlek die volgens de huisarts niet verontrustend was. Ik maakte mij nog niet zo druk, maar ben toch blij dat ik dat bevestigd kreeg. Gezondheid is een groot goed.
 • Ik was blij voor Milan die in de middag onverwacht mee mocht met opa en oma en een supermiddag heeft gehad met hen. Het is zo belangrijk voor kinderen om een goede band te hebben met hun opa en oma. Dat zijn waardevolle herinneringen voor later.

Donderdag | Dankbaar voor…

 • Ik heb een lekkere thuiswerk ochtend. Floris slaapt lekker en wordt nog opgehaald door opa en oma, want hij mag mee naar het tuincentrum. Kan ik even doorknallen en dat is fijn, want de afgelopen dagen zat ik bijna alleen maar in overleg.
 • Ik kon de foto’s bestellen van Milans musical. Hij staat op heel veel foto’s, zo leuk om al terug te kunnen kijken!
 • Dat Patrick vroeg thuis was en we gewoon een terrasje hebben gepakt. Het was heerlijk weer en we besloten er gewoon van te genieten. Ondanks dat we nog 1001 dingen moesten doen, moet er ook geleefd worden.
 • ’s Avonds laat ik mijn nagels weer doen. Even helemaal niets en lekker ontspannen. Niet alleen de mooie nagels zijn fijn, maar juist die ontspanning is lekker. Gewoon iets voor mijzelf. Ik vind het fijn dat het kan.

Vrijdag | Dankbaar voor…

 • Wederom een gezellige dag op het werk. We drinken koffie met zijn allen, gaan lekker snacken tussen de middag, lachen wat af tijdens de vrijmibo en het loopt gewoon lekker.
 • Pat schopt mij ’s avonds naar De Chocoladefabriek om te werken aan Mamablogger. Ik wil in eerste instantie niet en voel mij schuldig dat ik dan wéér weg ben, maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik ben gegaan. Ik werk er aan het artikel met de 42 gratis en low budget uitjes en het harde werken wordt uiteindelijk beloond.

Zaterdag | Dankbaar voor…

 • De tuin is weer een stukje mooier geworden! We hebben fruit leibomen gekocht en een prachtig bankje van twee meter lang. Die is vooral fijn als we buiten eten met vrienden en/of familie.
 • Gezelligheid met familie. Mijn ouders, oom en tante komen eten en dat is heel erg gezellig. Er is bijna niets gezelliger dan met zijn allen aan een grote tafel te zitten.
 • Pat en de jongens houden een kussengevecht. De jongens gieren het uit van het lachen en ook dit klinkt weer heel zoetsappig, maar dat is toch het allermooiste geluid dat je kunt horen? Als zij genieten, doen wij het ook.

Zondag | Dankbaar voor…

 • De bizarre bezoekersaantallen op het artikel met de 42 gratis en low budget uitjes en alle reacties die ik erop kreeg. Dit is zo’n flinke klus en hoewel ik het graag doe, is het natuurlijk wel leuk om te merken dat het zo gewaardeerd wordt en dat jullie er massaal zo leuk op reageren. Ik heb er echt zo mijn best op gedaan voor jullie. Eigenlijk vind ik deze lijst nog leuker geworden dan die van vorig jaar 😉
 • Het heerlijke uitje naar het Zuiderzeemuseum met zijn viertjes. We hebben echt een topdag gehad! Het is toch fantastisch dat we zulke dingen (betaald) mogen doen alleen maar omdat je blogt? Het went nooit, maar zo lang het nog duurt genieten we er intens van.
 • The Fresh Prince of Bell-Air op Netflix! Echt, ik zit er weer midden in en heb weer zo gelachen. Het blijft leuk!

Het helpt echt om dit dagelijks bij te houden, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik denk dat ik dit niet wekelijks vol zal blijven houden. Af en toe een weekje is prima voor de balans.

Maak jij weleens zulke lijstjes? Waarom wel of waarom niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *