Home + Review | Onze ervaringen met de Emerio pizzarette

Review | Onze ervaringen met de Emerio pizzarette

Hebben jullie nog een beetje trek na al het eten tijdens de kerstdagen? Mocht je weer trek krijgen, zoek je naar iets lekkers om te eten en te doen tijdens Oud & Nieuw of zoek je een leuk alternatief op het old school gourmetten? Dan heb ik een heel leuke tip voor je: de pizzarette. We zien deze steeds vaker en onlangs zat er één in de linkbox die we kregen. Afgelopen zaterdag hebben we hem voor het eerst gebruikt en ik kreeg er een aantal vragen over. Vooral over de pizzabodems die we ervoor gebruikten. De vragen en onze ervaringen heb ik gebundeld in deze review.

Wat is een pizzarette eigenlijk?

Een pizzarette is eigen een mini steenoven waarin je zelf kleine pizzaatjes kunt bakken. In de pizzarette zie je kleine bakplaatjes waar de pizzabodem precies in past en met de bijgeleverde bakspatels schuif je je pizza er zo in. Het bovenste gedeelte is een terracotta koepel. Deze zorgt ervoor dat de warmte in de pizzarette blijft hangen. De bovenkant is ook functioneel, want hiermee kun je je pizza warm houden, maar je kunt er ook een lekkere bruschetta op grillen. Wij hadden er vorige week reepjes Turks brood bij en Milan gebruikte de koepel om zijn brood warm te maken. Is ook een idee!

Wij hebben een pizzarette voor vier personen, maar er zijn meer varianten:

Kant en klare pizzabodems

De meeste vragen kreeg ik over de pizzabodems die wij gebruikten. Deze waren te zien in de diary van afgelopen maandag en veel mensen vroegen zich af waar we deze hadden gekocht. Wij gebruikten deze kant en klare bodems van Albert Heijn:

Deze shop je hier online. We hoorden overigens later dat ze een tijdje uit het assortiment zijn geweest. We hebben daarom nu alvast wat doosjes ingeslagen en deze in de vriezer gelegd 🙈 Dan hebben we altijd voorraad als we in het weekend spontaan besluiten pizza’s te gaan maken. Wij hebben de bodems van tevoren uit de vriezer gehaald en deze in de koelkast gelegd. Hierdoor waren ze sneller gaar in de pizzarette (hooguit vijf minuten).

Wat deden wij op de pizza’s?

We maakten het niet te ingewikkeld; we hadden wat groente, geraspte kaas voor pizza’s, ham, salami en natuurlijk ook champignons en olijven. Hiermee belegden we de pizza’s. Daarnaast hadden we Turks brood met lekkere smeerseltjes, een salade, zoute sticks, toastjes en tapas hapjes. Eigenlijk was het een heel uitgebreide borrelplank (of tafel) haha.

Andere praktische dingen die handig zijn om te weten

  • De pizzarette is vrijwel geurloos, dat is met gourmetten wel anders
  • Hij is gemakkelijk schoon te maken
  • Je kunt ook zelf je deeg maken, er zit een vorm bij zodat je het deeg uit kan snijden en deze perfect in de pizzarette past
  • De pizzarette wordt geleverd met bakspatels
  • De pizza’s zijn snel gaar
  • Er zit op onze pizzarette geen aan- en uitknop. Zodra je de stekker in het stopcontact stopt, wordt hij warm.

Wij zijn er ontzettend blij mee en vinden het superleuk om te doen. Daarom pakken we hem er morgenavond weer bij. Normaal is het zaterdag patatdag, maar de pizza’s zijn een groot succes we doen we het gewoon nog een keer. Daarna zal het nieuwtje er wel af zijn en zullen we het zeker niet wekelijks doen, maar zo nu en dan is het echt ontzettend leuk! Een aanrader, zeker met kinderen of tijdens een spelletjesavond met vrienden bijvoorbeeld.

Hoog tijd om de eerste gezellige avondjes van 2020 alvast te plannen 🙂

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *