Home + Diary | Floris ziek, schoolreis en naar de schouwburg met Pat!

Diary | Floris ziek, schoolreis en naar de schouwburg met Pat!

Tja, wat kan ik zeggen over afgelopen week? Het was er eentje van uitersten. Zo werd Floris ziek (alweer) en wist ik echt niet meer wat ik ermee aan moest. Toen hij afgelopen donderdag weer koorts kreeg, we weer bloed moesten prikken en qua werk en huishouden alles gewoon doorging, heb ik wel een paar tranen gelaten. Ik kon niet meer en was helemaal op. Tegelijkertijd was het ook de week waarin ik mee ging op schoolreisje met de klas van Milan én Pat en ik gingen samen naar de schouwburg. Afgelopen weekend wilde ik met mijn handen werken in de zon en pakte ik de tuin aan. Al met al een bewogen week. Kijken jullie mee?

Maandag

Onze maandag begint zo. Misschien heb je vorige week al gelezen dat Floris ziek werd op de verjaardagsborrel van Patrick. Vandaag is hij nog steeds niet fit, maar het gaat beter. Voor de zekerheid doen we nog een thuistest, maar die is gelukkig negatief. Bijna 1,5 week geleden hebben we bloed laten prikken bij Floris en de uitslag is nog niet binnen. Ik bel de huisarts en die zeggen dat ze de uitslagen wel binnen hebben, maar niet kunnen lezen omdat we over zijn gestapt naar de huisarts in onze nieuwe wijk. Ze kunnen het er blijkbaar ook niet heen sturen en dus ga ik de papieren maar halen. Ook bel ik naar de nieuwe huisarts en die zeggen twee van de drie uitslagen binnen te hebben. Ik weet niet waar het mis ging, maar het is gedoe. En hoewel gedoe nooit uitkomt, is het nu helemaal niet fijn, want ik moet werken en heb de hele dag afspraken staan. Gelukkig heb ik een superfijne werkgever en ben ik er toch nog voor 9.00 uur. Floris mag gelukkig naar mijn ouders waar hij gedurende de dag lekker opknapt. Uiteindelijk krijgen we ook de bloeduitslagen binnen en er is niets uitgekomen.

Na een lange dag op kantoor, rijd ik weer naar mijn ouders om de jongens op te halen. Wat zouden we zijn zonder hen?

’s Avonds gaan we maar vroeg naar bed. We zijn moe en ik heb echt mega hoofdpijn.

Dinsdag

Beide jongens zijn weer naar school en ik werk de ochtend op kantoor en de middag thuis. Hier ben ik weer thuis en dit is mijn domein ?.

Ik ga wat langer door, zet op een gegeven moment mijn uv bril op vanwege het turen naar al die schermpjes en ’s avonds lach ik als een boer met kiespijn haha.

Woensdag

Patrick is vandaag ook vrij en dat geeft mij in de ochtend wat lucht. De rest van de dag wordt rennen en vliegen, want ik ga met Milan zijn klas mee op schoolreis, we moeten naar de ortho én we moeten daarna door naar de musicalles.

We gaan met de trein naar Leiden en brengen een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. Vanaf het station lopen we naar het museum. Daar mogen we een uur vrij rondlopen met onze groepjes en vervolgens krijgen we nog een rondleiding van ongeveer drie kwartier. Na de lunch lopen we weer naar het station en rijden we terug naar Gouda. Het was heel erg leuk!

We zijn tegen tweeën thuis. Ik ben blij dat ik heel even kan zitten, maar dat duurt niet lang, want om 15.30 uur moeten we alweer bij de ortho zijn. Dit is een korte afspraak en het lukt ons om voor 16.00 uur weer bij de musicalles te zijn. Eenmaal daar typ ik in de auto een nieuw artikel voor Mamablogger. Het is allemaal een beetje improviseren deze week.

Daarom vind ik dat we dit wel hebben verdiend.

Donderdag

Wederom een slechte nacht. Floris is weer ziek, heeft koorts en geeft aan heel veel hoofdpijn te hebben. Ik weet het even niet meer. Pat is al naar zijn werk, Milan moet naar school en ik moet ook werken. Gelukkig kan ik thuiswerken en ondertussen heb ik een kleine hotline met de huisarts. Die verwijst ons door om nog één keer bloed te prikken om te checken of er ontstekingen aanwezig zijn. Hiervan krijgen we al snel de uitslag en zijn bloed ziet er nog steeds goed uit. Daar zijn we uiteraard blij mee, maar wat is het dan wel? Gelukkig mogen we volgende week naar de kinderarts.

De rest van de dag werk ik thuis en lukt het toch nog om een hoop te doen. ’s Avond wil ik er heel even uit en besluit even te gaan tanken. Dat moest tenslotte toch nog gebeuren. Er staat een hele lange rij en dit heeft alles te maken met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, want de verwachting is dat de benzineprijzen hard zullen stijgen. Als ik eenmaal aan de beurt ben kan ik geen Euro 95 meer tanken ?. Gelukkig is die grote vrachtwagen links bezig met aanvullen, maar het duurt even voor ik daadwerkelijk kan tanken. Wat een gedoe.

Vrijdag

Floris knapt gelukkig weer wat op! Hij heeft weer trek in eten en wil een filmpje kijken. Ik geef hem mijn uv bril maar even op omdat hij gisteren zo’n hoofdpijn had en ik dat nu wil voorkomen.

’s Avonds kunnen we even lachen. Met Floris gaat het gelukkig stukken beter en we kunnen in de avond samen naar de schouwburg omdat mijn ouders op kunnen passen. Floris slaapt al en Milan blijft lekker lang op. Wij zijn ondertussen bij Richard Groenendijk en wat hebben we gelachen. Fijn om er even samen uit te zijn en heel hard te lachen. Deze show was echt fantastisch!

Zaterdag

De zon schijnt en ik zie alles letterlijk wat zonniger in. Floris is weer de oude, de boodschappen worden bezorgd, ik ben lekker bezig in huis en ik ga even op pad met Milan om twee cadeautjes te kopen. Hij heeft na de vakantie twee feestjes en ik vind het fijn het alvast in huis te hebben. Ik pak ze komende week nog even wat leuker in. Ook zie ik een toffe broek voor Patrick in de etalage. Zelf is ‘ie wat minder enthousiast als ik hem laat zien.

Floris wil perse naar de kleutergym en dus laten we hem gaan. Als hij zich goed voelt doen we gewoon de dingen die we altijd doen. Hij heeft het prima naar zijn zin en je kunt je amper voorstellen dat ‘ie twee dagen ervoor nog zo ziek was. Het blijft vreemd…

Ondertussen ben ik lekker bezig in de tuin. Ik haal onkruid weg, schrob alle groene aanslag van de tegels en steenschotten en snoei alle planten. Ik maak zelfs de tuinmeubels schoon. Ik was echt even toe aan zon en buiten werken. Verstand op 0 en gaan.

We halen Floris op van de kleutergym en fietsen meteen door naar de stad om even lekker te lunchen. Wat een weertje zeg!

Halverwege de middag moet Pat naar zijn werk toe om zijn bus en spullen in te leveren, want komende week begint hij aan zijn nieuwe baan. Daarna rijden we door naar mijn broer en schoonzus om wat leuke paasspulletjes te kopen in hun winkel en we lopen even langs hun dieren. Floris vindt het helemaal fantastisch.

Zondag

Goedemorgen! Vandaag is ons bed aan de beurt en met dit weer hang ik het altijd uit het raam. Heerlijk vind ik dat!

In de ochtend maken we meters. Pat maait het gras en ik schrijf een aantal artikelen voor Mamablogger. Ook verschoon ik ons bed (die van de kinderen heb ik gisteren gedaan), doe de rest van de was en stofzuig en dweil de slaapkamers. Alles weer lekker fris en schoon!

Daarna gaan we naar de Intratuin. Met zijn drieën helaas, want Milan is buiten en wil echt niet mee. Ik snap het, maar moet er even aan wennen. Al ben ik natuurlijk wel heel blij dat het het zo naar zijn heeft. We gaan even wat inspiratie opdoen voor Tuinmeubelen.

Daarna rijden we nog even naar de Brokken & Zo, voor een kattenhuisje om in de tuin te zetten. Die hebben ze helaas niet meer dus we gaan met lege handen naar huis.

De rest van de zondag houden we het lekker rustig en Milan speelt veel buiten. Het was een bewogen week, ik hoop dat de komende week vooral wat rustiger wordt. Fijne week!

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *