Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in februari 2022

Februari 2022 was natuurlijk een korte maand, maar we hebben flink kunnen sparen. Al moet ik zeggen dat het ook een onrustige maand was. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ging het niet goed met Peaks en we kochten een tweede auto. Van dat laatste werd ik wel wat onrustig, want dat betekende dat we geld van de spaarrekening moesten halen. Lees je mee, dan vertel ik je hoeveel we deze maand hebben gespaard.

Opname van Peaks

Peaks schommelde de laatste periode erg en dat had alles te maken met de onrust en uiteindelijke oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Omdat we in Peaks sparen voor korte termijn doelen hebben we besloten het geld ervan op te nemen en dat geld bij de kosten voor Patricks verjaardagsborrel te leggen. Anders waren we bang toch teveel geld te verliezen en dat is zonde. Dat betekent niet dat we zijn gestopt met Peaks. We sparen gewoon door en ons volgende spaardoel met Peaks is de zomervakantie. Binnenkort zal ik wat meer vertellen over het budget dat we daarvoor apart willen leggen.

Tweede auto kopen

Afgelopen maand tekende Patrick het contract voor zijn nieuwe baan. Hier zijn we heel erg blij mee, maar een nieuwe baan betekende ook dat hij zijn bedrijfsauto in moest leveren. En dat betekende vervolgens dat we  €1950,- van de spaarrekening op moesten nemen om er een klein, praktisch autootje bij te kopen. Het is natuurlijk heel erg fijn dat dat kan, maar ik vond het ook wel een dingetje zoals je hier al hebt kunnen lezen.

Als je vertrekt bij een werkgever krijg je een eindafrekening en we besloten het geld dat we hebben gebruikt voor de auto weer terug te storten nadat de eindafrekening gestort was. Hoewel we deze pas eind maart verwachtten, was deze er eind februari al en konden we het meteen terug storten met nog €50,- extra. Fijn!

Sparen voor de vakantie

Bij de eindafrekening zat ook het opgebouwde vakantiegeld van afgelopen jaar. Dit hebben we meteen op de spaarrekening gezet in een digitaal potje voor de zomervakantie. Hier komt mijn vakantiegeld in mei nog bij, we sparen koopzegels voor de vakantie en sparen via Peaks. We hebben nog even te gaan, maar de tijd gaat hard dus we moeten nog even doorsparen ?. Een vakantie in het hoogseizoen is immers duur en ik wil er voldoende geld voor gereserveerd hebben.

Verder verliep de maand prima, maar we hadden ook een aantal hoge rekeningen aan het einde van de maand zoals de ANWB, de wegenbelasting en een rekening van de waterschapsbelastingen. Jammer, anders had er nog meer naar de spaarrekening gekund.

Overzicht februari 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in februari 2022: €1200,- (€1000,- voor de zomervakantie en €200,- op de gewone spaarrekening, het geld dat we terug hebben gestort voor de auto reken ik niet mee)

Totaal naar de spaarchallenge: €66,- (hier lees je alles over onze 52 weken spaarchallenge)

Totaal naar Bloxx voor crypto: €0,-

Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-

Saldo Peaks app: €15,09
Vorige maand was dat €147,21. Uiteindelijk namen we €212,69 op. Dit betekent dat we er vlak voor opname €65,48 bij hadden gespaard. Inmiddels staat er weer €15,09 op. Dat maakt een totaal van €80,57 dat we deze maand met Peaks hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €588,-
Dit was vorige maand €484,60, dit betekent dat we er €103,40 bij hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in januari 2022: €1549,97! 

Zo, dit was het spaaroverzicht van februari 2022. Wat vinden jullie ervan en hoe is het jullie afgelopen maand vergaan wat betreft sparen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

MobileMobile

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  1 maart 2022 / 06:28

  Wat een heerlijk bedrag zo onderaan de streep voor deze maand! En dan begrijp ik dus goed dat het tweede autootje eigenlijk betaald is van het vakantiegeld van Patrick’s oude werkgever? Heerlijk idee dat jullie dat zo tegen elkaar weg konden strepen, veel fijner dan de spaarrekening aan te moeten raken ?
  Toen Jonathan overstapte van de civiele wereld naar de overheid moest zijn leaseautocontract opengebroken worden en was de eindafrekening een forse aanslag op onze spaarcenten. Toch zou ik het zo weer doen. Het was nog voor de diagnose van reuma en hij heeft achteraf bezien precies op tijd bij de overheid in alle rust nog een universitaire studie kunnen combineren met een nagenoeg volledige werkweek terwijl de werkdruk afnam. Inmiddels is hij overgestapt naar een ander ministerie waarvan niets meer te merken is dat het overheid is qua werkdruk en overwerk, maar nu heeft hij er ook zijn studie niet meer bij en is het allemaal vanwege de ziekte en ook met het jonge gezin veel meer in balans.
  Wij sparen inmiddels ook heel hard met de dubbele Premiumzegels! Zo twee boekjes per maand ? het komt ook doordat we zijn overgestapt van gedeeltelijke boodschappen halen bij AH en Dirk naar volledige bezorging van alle boodschappen door de Appie en met de spaarverdubelaar gaat het dan hard ?

  • Marisca
   Auteur
   1 maart 2022 / 06:32

   Klopt! De eindafrekening bestond uit heel veel overuren, vakantie-uren en opgebouwd vakantiegeld. De auto konden we op die manier weer wegstrepen inderdaad. En wat fijn dat het voor Jonathan zo goed heeft uitgepakt. Fijn om te horen dat de balans nu zo goed is!