Home + Diary | De eerste week van het nieuwe jaar zit erop!

Diary | De eerste week van het nieuwe jaar zit erop!

Zo zit je nog lekker kerst te vieren en zo zit de eerste week van het nieuwe jaar er alweer op. De eerste week van 2018 en mijn laatste week verlof, wat ga ik het missen! Ik heb zó van dit verlof genoten! Het was van begin tot eind een feestje en er is denk ik geen dag voorbij gegaan waar ik niet van heb genoten. Ondanks het huilen is Floris de allerleukste en liefste baby (dat vindt iedere moeder van haar eigen kind natuurlijk) en zal ik hem zo onwijs gaan missen… Maar goed, afgelopen week stond in het teken van een compleet nieuw interieur. Morgen laat ik je zien hoe het geworden is en wat het allemaal heeft gekost (oh jeetje), maar nu kunnen jullie alvast de voorbereidingen zien. Kijk je mee?

Maandag

Met kinderen zit uitslapen op nieuwjaarsdag er niet in. Tenminste, niet in huize Mamablogger. Daarom besloten we om vroeg te gaan…

Schaatsen! Het is lekker weer, het zonnetje schijnt en het is heerlijk om even buiten te zijn. Na een uurtje schaatsen besluiten we om even op te warmen met warme chocolademelk en een lekkere lunch bij ons favoriete tentje.

Nieuwjaarsdag vieren wij verder heel traditioneel met zuurkool en spek. We eten dit altijd bij mijn ouders. Mijn zus en haar gezin, oom en tante aten ook gezellig mee.

Een goede eerste dag van het nieuwe jaar dus!

Dinsdag

Vorige week vertelde ik over de te gekke eettafel die we bij IKEA hadden gezien en ik had hem online al besteld. Hij kon niet eerder dan 8 januari worden geleverd en we proberen deze ochtend of het toch niet eerder kan. Als blijkt dat dat niet kan, besluit Patrick een busje te huren (de tafel is namelijk 235 cm) om hem zelf te kunnen halen. Hij gaat deze samen met Milan ophalen en ze halen ook meteen de nieuwe stoelen.

Ik blijf thuis met Floris en als ik naar buiten kijk zie ik dat er een kat in mijn bakfiets zit. Hoe leuk is dit beestje?

Daarna wordt het chaos. De oude tafel moet weg, de oude eethoekstoelen (nog geen jaar oud) worden verkocht en meteen opgehaald en deze nieuwe tafel moet in elkaar worden gezet, net als de stoelen. ’s Avonds genieten we van dit mooie plaatje. Het begin is er!

Woensdag

Ik begin de dag met deze twee liefjes. Milan is al aangekleed en Floris heeft zijn pyjamaatje nog aan. Hierna gaan we  op pad voor een nieuw bureau voor mij en een nieuw vloerkleed. We slagen, maar wachten nog even met het vloerkleed kopen, want die is zaterdag in de aanbieding en dat scheelt 30%!

Verder heb ik wel foto’s gemaakt van het bureau etc., maar dat zien jullie allemaal morgen…

Donderdag

Niemand wil met me mee dus ik ga alleen op pad. De witte stoel die ik altijd bij het bureau had staan, past niet meer bij de nieuwe dus besluiten we dat ik er nog een eethoekstoel bij koop. Ik ga dus even alleen op pad. Dat blijkt heerlijk, want ik kan eindelijk de muziek weer heel hard aanzetten in de auto 🙂

En ik moet even tanken, niet veel, maar ik wil de tank vol hebben. Dit zijn toch wel de hoogtepuntjes van de dag hoor haha.

Daarna rijd ik door naar Kwantum voor de stoel, een rolkarretje en wat spullen voor de juffen omdat het deze maand juffendag is. Ik heb een heel tof cadeau bedacht. Althans, dat vind ik zelf en ik wil deze al snel maken omdat ik ook weer moet werken. Verder zie ik nog wat andere leuke cadeautjes.

De rest van de dag is het een komen en gaan van mensen die onze spullen via Marktplaats hebben gekocht of die het één en ander komen ophalen wat ik op de weggeefhoek heb gezet. Daarna beginnen wij met het leegruimen van de tafel, want de kast wordt morgen bezorgd.

Vrijdag

Wat een chaotische dag wordt dit en dat begint al op de vroege morgen. De kast zou geleverd worden tussen 7.00 en 10.00 uur. Dit hadden we de avond ervoor op de website van de transporteur gezien dus we zaten al vroeg klaar. Terwijl we aan het ontbijt zitten besluit ik toch nog even een keer voor de zekerheid te kijken en ik zie tot mijn grote schrik dat de kast niet is meegegaan op transport!

Ik kan de klantenservice om 8.00 uur bellen en het is pas 7.15 uur! Om 8.00 uur bel ik en ik ben behoorlijk boos. Het blijkt dat de kast niet in de vrachtwagen paste omdat de maten niet goed door waren gegeven door de winkel. Ik was echt niet vriendelijk en heb geëist dat de kast toch vandaag geleverd zou worden. Niet aardig, maar het is niet onze fout en wij hebben de hele week alle voorbereidingen getroffen. Na ongeveer 1,5 uur krijg ik het verlossende telefoontje: de kast is met een andere vrachtwagen meegegaan!

Ondertussen wordt Milan opgehaald door mijn schoonzus, want hij mag daar een dagje heen. Lekker helpen in de winkel en patat met ‘lange mayo’ eten. Iets dat mijn broer doet en Milan geweldig vindt.

’s Middags wordt de kast eindelijk geleverd en kunnen wij beginnen met inrichten. Maar, de kast blijkt beschadigd… We zijn hierover nog bezig met de winkel, maar daar komen we wel uit. Het lijkt heel even alsof die kast ons niet gegund is of zo.

In de middag ga ik met mijn moeder naar een winkel om nog even wat inspiratie op te doen en ik wil me oriënteren op een salontafel. In de winkel hoort de eigenaresse dat ik blogger ben en ze vraagt naar mijn blog. Even later komt ze terug en biedt ze mij een onwijs toffe samenwerking aan! Zo krijgt de dag opeens een totaal andere wending, hoe gaaf is dat?!

’s Avonds halen we Milan op bij mijn broer en schoonzus en hij heeft weer een topdag gehad!

Zaterdag

Patrick wil ook even in die winkel van gisteren kijken (later deze week meer daarover), want we willen er toch een kleinere tafel bij hebben. We besluiten er even heen te gaan en er nog een tafeltje bij te kopen. Daarna is het tijd voor…

Boodschappen! We halen wat weekendbolletjes en wat andere lekkere dingetjes en rijden langs de Kwantum (again en géén spon) omdat we een poefje willen hebben. We zien echter deze speelgoedkist en ik ben er op slag verliefd op. We besluiten deze te kopen en geen poef, want we hebben inmiddels al zoveel uitgegeven (morgen vertel ik precies hoeveel) dat we de poef even laten zitten.

Zondag

Mijn zus heeft haar woonkamer ook onder handen genomen en we wandelen erheen om te kijken, het is onwijs mooi geworden! Daar blijven we tussen de middag eten en ik vergeet een foto te maken. Daarna lopen we door naar de stad, want Milan moet nog nieuwe gymschoenen hebben voor school. Ons neefje werkt bij de Bagels & Beans en we besluiten even bij hem te gaan kijken en een chocomelk te drinken. Milan mag nog in de keuken kijken en dat is feest natuurlijk.

Milan heeft nog wat van zijn zakgeld gekocht en verder hebben we een heel relaxte dag. Ik blog wat vooruit omdat ik deze week weer moet gaan werken en zet deze diary in elkaar. ’s Avonds kijken Pat en ik ‘Ik Vertrek’ terug, want dat was een nogal veelbesproken aflevering. Heerlijke tv is dat!

Daarna sluit ik de week af met dit mooie plaatje van mijn drie mannen…

Waardeloze kwaliteit, maar voor mij de mooiste foto van de week.

Vandaag begint het echte leven weer. Fijne week gewenst!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    8 januari 2018 / 13:38

    Oe, ben benieuwd naar je interieur morgen!!
    En lifestylewinkel HALLO in Gouda is te gek, leuk dat je er een samenwerking mee hebt zeg! Je maakt me al nieuwsgierig ;
    De eethoek ziet er alvast veelbelovend uit.. mooie booglamp ook erboven!