Home + Diary | De eerste schoolweek van de jongens is een feit

Diary | De eerste schoolweek van de jongens is een feit

De eerste schoolweek van de jongens zit er weer op. Het was een vrij drukke week waarin ik ook de eerste sessie had voor de hypnotische maagband. Wat er verder allemaal gebeurde zie en lees je hieronder in een lekker volle diary!

Maandag

Goedemorgen! De eerste schooldag van dit nieuwe schooljaar is aangebroken. Ik vind het een dingetje omdat ik zo hoop dat Floris het naar zijn zin gaat krijgen. Hij is blij, maar vindt het ook heel erg spannend. Het naar school brengen gaat goed en ik ga daarom met een gerust hart naar mijn werk. Als ik thuis kom hoor ik dat ‘ie een leuke dag heeft gehad, net als zijn grote broer die het sowieso erg naar zijn zin heeft. Moeders kan weer even rustig slapen haha.

Na het eten gaat Milan weer naar buiten en spelen we met Floris een potje Uno, dat vindt ‘ie zo gezellig. De rest van de avond werk ik nog even wat aan Mamablogger en kijk ik de nieuwe aflevering van Chesapeake Shores, heerlijk!

Dinsdag

Klaar voor een nieuwe dag! Dit truitje staat hem toch zo leuk en heb je ook al kunnen zien in de shoplog van vorige week.

eerste schoolweek_dairy_persoonlijk_mamablogger_

Ik werk de ochtend op kantoor en de middag thuis. Tussendoor haal ik Floris op uit school. Milan komt uiteraard zelf.

Drukke dag vandaag, zo heb ik het graag. Hoe drukker, hoe beter haha.

Na het eten ga ik nog even een blokje om met mijn grote vriend. We maken een tussenstop bij het speeltuintje.

Vinted gelukjes voor Milan!

Woensdag

Vandaag is de eerste sessie van de virtuele maagband. Ik vertel er later deze week meer over, maar bijzonder was het wel.

We krijgen een leuk en lekker pakketje binnen van Zespri! In de avond ga ik nog even een blokje om, maar verder maak ik geen foto’s meer.

Donderdag

Ik ben wat aan het variëren met mijn ontbijt. Dit is Griekse yoghurt met een klein beetje honing een handje granola en wat kokossnippers. Dit vult beter dan de magere yoghurt met muesli en het verzadigd gedurende de ochtend beter.

We zijn zo lekker actief vanmorgen haha. Ik stofzuig en dweil de benedenverdieping nog even voor de naar school en naar het werk gaan.

In de middag werk ik thuis en er staat weer eens een brug open. Het is mooi weer en ik geniet maar even van het uitzicht.

Floris heeft een beetje last van de hitte en krijgt last van hoofdpijn en heeft het binnen koud. Hij wil perse zijn pyjamabroekje en vestje aan. Prima toch! Hij gaat lekker spelen en heeft een huis voor me gebouwd. Of ik er even een foto van wilde maken terwijl hij er zo bij staat 😉

Ouderavond op school. Pat en ik gaan er samen heen en ons nichtje Maud komt gezellig oppassen.

Vrijdag

Ik ben de hele dag op kantoor en opa en oma halen de jongens op. Milan speelt de hele middag buiten en Floris gaat met opa LEGO bouwen.

Ondertussen komt dit school jaarboek binnen. Binnenkort lees je hier meer over, maar wat is ‘ie leuk! Komend weekend gaan Floris en ik alvast wat invullen, we beginnen precies goed na deze eerste schoolweek.

Mijn yogamat is binnen dus ik moet er echt aan geloven ’s morgens oefeningen te gaan doen. Floris helpt ondertussen al een beetje ?.

Zaterdag

Ik wil drie keer per week minstens een half uur wandelen. En dan bedoel ik flink doorwandelen. Vandaag is de eerste dag en aan deze lucht te zien, moet ik ook wel flink doorlopen haha. Gelukkig bleef het bij een dreigende lucht, want het weer bleef prachtig. In een half uurtje tijd heb ik ruim twee kilometer gelopen. Lekker!

Als ik ergens niet zo goed tegen kan, dan is dat onkruid en momenteel komt het overal de grond uit. Ik haal het iedere keer weg, maar dan komt het er ergens anders wel weer uit. Nu heb ik het een week of twee laten versloffen en dat was te merken. Dit kwam uit de oprit, de achtertuin en de poort, maar hé, we zijn wel weer in beweging! ??

Tussen de bedrijven door print ik nog wat foto’s voor het school jaarboek van Floris.

En om 11.00 uur is het weer tijd voor de eerste keer kleutergym. Floris heeft er zin in!

We halen Floris op, nemen lunch mee en kleden hem in de kleedkamer om, want we rijden gelijk door naar Bergambacht. Als we daar klaar zijn rijden we meteen door naar GOUDAsfalt om de verjaardagsfoto’s van de jongens te maken. Een beetje traditie geworden inmiddels bij ons thuis. Wat is het toch een toffe locatie om foto’s te maken en er was nog een shoot bezig met een professionele fotograaf en een BMW. Milan had het geluk dat hij er even in mocht en foto’s mocht maken.

De rest van de middag speelt Milan buiten en rommel ik lekker in huis. We eten vanavond patat, ik snak er zo naar!

Zondag

Goedemorgen! Vandaag is het tijd voor de bovenverdiepingen en verschonen we alle bedden. Pat doet ondertussen de badkamer en stofzuigt de zolder en de bovenverdieping. Ik ga er weer achteraan met de dweil. Heerlijk als het allemaal weer is gedaan.

We zijn vroeg dus ik kan ook weer lekker vroeg wandelen. Ik wandel nu iets verder dan gisteren. Daarna ontbijt ik in het zonnetje met rijstwafels met humus en wat blauwe bessen.

In de middag gaan Pat en Milan weer carspotten en ben ik met Floris thuis. De ijscoman komt in de straat dus hij heeft geluk!

Ondertussen neem ik weer eens een podcastaflevering op en maak ik er een nieuwe visual bij. Deze komt komende woensdag online op Spotify!

Dit was onze week weer. Hoe was die van jullie? Ik hoop goed! Fijne, nieuwe week gewenst!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *