Home + Wonen | 10x dit denk ik tijdens ‘Kopen zonder Kijken’

Wonen | 10x dit denk ik tijdens ‘Kopen zonder Kijken’

Zitten jullie ook iedere week klaar voor een nieuwe aflevering van ‘Kopen zonder Kijken’? Wij wel! Dit is één van de weinige tv-programma’s die we samen kijken. Het is heerlijke tv, maar we zijn natuurlijk ook heel erg geïnteresseerd in de huidige woningmarkt en hopen dat het over niet al te lange tijd is gedaan met de gekte. Tegen beter weten in waarschijnlijk, maar we volgen alles op de voet dus ook dit programma. En tijdens het kijken denken en zeggen we heel veel tegen elkaar. 10 van deze gedachtes lees je hieronder.

1. Jonge mensen hebben wel heel veel eisen

Ik begrijp heel goed dat je eisen stelt aan iets dat zoveel geld kost als het kopen van een huis, maar sommige starters mogen hun eisenlijstje wel wat beperken. Ze willen heel veel en willen ook vooral heel veel niet. Zelf was ik 20 en Patrick 24 toen we ons eerste huis kochten (toen kon dat allemaal nog haha) en ik kan mij niet heugen dat we toen al zoveel eisen hadden. Natuurlijk hadden we een voorkeur wat betreft wijk en moest het er netjes uitzien, maar verder waren we vooral heel erg blij dat we een huis konden kopen. Vandaag de dag is het alleen maar moeilijker. Nu hoef je niet met alles genoegen te nemen, maar sommige eisen zijn wel heel onrealistisch gezien het budget.

2. Daar zijn ze weer: de visgraatvloer en de stalen deur

Je ziet ze bijna overal: de PVC visgraatvloer en de zwarte, stalen deur. Op Twitter maakt dit onderdeel uit van de “bingokaart” (net als Bob die bijna iedere aflevering meer geld nodig heeft voor zijn verbouwing), en hoewel het inderdaad niet origineel meer is, vind ik het nog steeds mooi! Sterker nog, ik wil dat in ons toekomstige huis ook ?.

3. Wat goed dat ze voor een relatief klein bedrag nog zo’n mooi huis kunnen kopen, er is dus nog hoop

Afgelopen week was het budget niet zo hoog: rond de 3 ton. En toch lukte het Alex een huis te kopen én kon het nog mooi opgeknapt en ingericht worden (inclusief nieuwe badkamer). Ik vind deze afleveringen het leukst en het laat zien dat er toch nog hoop is.

4. Bij een hoog budget: “Wat doen wij toch verkeerd?”

Dan hebben we nog de mensen van onze leeftijd met een mega hoog budget. Daar ben ik soms stiekem best jaloers op en dan vragen we ons echt af wat we verkeerd doen. We werken beiden fulltime (oké, ik bijna fulltime) en verdienen boven modaal. Overwaarde is natuurlijk ook belangrijk voor de nieuwe hypotheek, maar als ik sommige bedragen hoor… We hadden andere beroepen moeten kiezen haha.

5. Wat zeuren mensen toch over Roos, ik vind haar leuk!

Bijna iedere week lees ik wel iets over Roos en haar stem. Oké, haar stem is misschien niet doorsnee, maar ik heb ook genoeg aan te merken op mijn stem. Laat iedereen in zijn of haar waarde en ik vind haar leuk! Lekker enthousiast en het eindresultaat is altijd top.

6. Ik snap wel dat mensen mee willen doen

Laatst las ik dat het aantal aanmeldingen voor dit programma enorm hoog zijn en dat snap ik wel. Misschien geef ik ons over een paar jaar ook wel op. Er wordt een hoop uit je handen genomen en gezien het eindresultaat iedere keer, zou ik echt wel vertrouwen hebben in een goede afloop.

7. Wat vindt Twitter ervan?

Bij dit soort programma’s weet je dat erover wordt getweet. Daarom houd ik Twitter er altijd naast voor de ongezouten mening van de rest van Nederland. Ik Twitter zelden en voel me ook niet geroepen iets negatiefs over de kandidaten te zeggen, maar stiekem lees ik wel wat er gezegd wordt over dit programma.

8. Wat een heerlijk programma is dit toch!

Ik kan zo genieten van dit programma. Een fijn en vrolijk programma over een onderwerp dat momenteel zo’n hot item is. Ik vind het interessant, het zet mij aan het denken en toch kijkt het heerlijk weg. Er zijn maar weinig van dit soort programma’s.

9. Het zou leuk zijn als we vaker gezinnen zien zoals wij

We zien nu veel starters en stellen die soms al wat ouder zijn en dus een hoger budget hebben. Ik zou het leuk vinden om nog wat meer gezinnen te zien die, net als wij, willen doorstromen, maar ook een modaal inkomen hebben (of net iets erboven). Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar de gezinnen in die zoeken in dezelfde prijscategorie als wij. Misschien komt dat nog.

10. Wat maken Bob en Roos er toch altijd weer iets moois van!

Je kunt zeggen wat je wil, het eindresultaat is iedere week weer prachtig! Je moet er soms maar op komen en zo zie je maar dat je soms echt door bepaalde dingen heen moet kijken. Zij zien iedere keer de potentie en dat vind ik echt heel erg gaaf. Het is misschien niet altijd onze smaak, maar ik zou ervoor tekenen.

Ben jij net zo’n fan van het programma als wij? Zo ja, wat denk jij altijd als je ernaar kijkt? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Design en lifestyleDesign en lifestyle

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *