Home + Vakantieplannen | Wij gaan dit jaar niet op vakantie

Vakantieplannen | Wij gaan dit jaar niet op vakantie

Om ons heen worden al veel vakanties geboekt en vorig jaar rond deze tijd hadden wij die van ons ook al geboekt. Hoewel de plannen werden gewijzigd en we niet naar Rhodos, maar naar Kos gingen, hebben we de tijd van ons leven gehad en hebben we zo genoten. Net als alle afgelopen vakanties eigenlijk. Dit jaar gaan we echter niet op vakantie. In dit blog vertel ik meer over onze vakantieplannen.

Niet op zomervakantie vanwege het nieuwe huis

Vakantie is een luxe, dat weten we, maar toch waren we er de afgelopen jaren wel echt aan toe en zijn we blij dat we al heel wat mooie vakanties hebben kunnen vieren samen. Dit jaar ben ik er misschien nog wel meer aan toe, maar dit jaar is alles ook anders, want we hebben een huis gekocht. Dat brengt flink wat kosten met zich mee. Van dubbele lasten tot de nieuwe vloer, tegels, het sanitair etc. Alles kost zo enorm veel geld, dat er simpelweg geen ruimte meer is om ook nog op vakantie te gaan.

We zijn afhankelijk van de zomervakantie, ook nog eens van de bouwvak, en dan is een vakantie met zijn vieren gewoon heel erg prijzig. Dat geld kunnen we nu beter besteden. Hoewel we heel graag met vakantie zouden willen, weet ik ook dat als we dat zouden doen, we later in de knel komen met de kosten die nog gaan komen. Dan ga je toch een stuk minder lekker op vakantie. Tenminste, wij wel. Je kan nu eenmaal niet alles.

Wat gaan we deze zomer dan wel doen?

We zijn ook niet van plan de hele zomervakantie thuis te blijven en in de tuin te hangen. Wij zouden dat best lekker vinden, maar daar maken we de jongens niet heel blij mee denk ik ;-). We gaan zeker wel wat dagjes weg en ik pak mijn eigen e-book met 168 gratis en low budget uitjes erbij. Jij kunt deze ook gratis downloaden. Verder hebben we nog het idee om een dagje naar Duitsland te gaan en voorraad te shoppen bij de DM. Maken we er meteen een leuke dag van.

Wat de vakantie ons verder brengt, zien we wel. We vermaken ons vast wel!

Wat kan je deze zomer verwachten op Mamablogger?

Net als voorgaande zomers, ga ik ook deze zomervakantie lekker door. Ik zal onze uitstapjes met jullie delen, net als het jaarlijkse vakantie kasboek. Ook de ‘Back to School‘ blogs komen terug. Kortom, lekker veel leesvoer deze vakantie.

Nog geen vakantieplannen, maar wil je wel op vakantie?

Nog geen vakantieplannen, maar wil je wel met vakantie? Dan kan ik je nog altijd onze fantastische reisagent Mirjam den Broeder van harte aanbevelen! Ik weet niet hoe vol zij nu zit, maar je kan haar altijd even benaderen. Zij heeft de afgelopen jaren heerlijke vakanties voor ons geboekt in zowel binnen- als buitenland. Ze nam alles voor ons uit handen en alles was tot in de puntje geregeld. Zo ontzettend fijn! En nee, daar krijg je geen aparte factuur voor. Dikke aanrader dus! Zodra het weer kan, mailen wij Mirjam ook weer 😉

Geen vakantieplannen dus, maar hopelijk wel veel mooie momenten en gezelligheid met elkaar. En we hebben natuurlijk iets moois in het vooruitzicht.

Hebben jullie al vakantieplannen gemaakt? Zo ja, waar gaat de reis naartoe? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

ReizenReizen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Allissa
  14 februari 2024 / 09:50

  Wat fijn dat je dit met ons deelt, want ik denk dat dit wel weer vaker gezien en geaccepteerd mag worden. Liever een leuke thuis vakantie dan later in de knel komen te zitten met kosten. Een vakantie voor vier in de bouwvak is ook gewoon niet niks qua prijs. Ik merk om mij heen dat er veel zijn die wel 3/4 keer per jaar ‘even’ op vakantie gaan naar het buitenland en ik krijg altijd hele rare blikken wanneer ik aangeef voor de 2e keer niet op vakantie te gaan. Reden voor ons is dan wel kleine kinderen en dat we het nut er gewoon nu niet van in zien. Komt volgend jaar wel weer 😉

 2. Christine
  15 februari 2024 / 08:00

  Afgelopen jaar vond ik op vakantie gaan in de zomer met de baby nog niet handig en zijn we een nachtje in een hotel geweest op een familiekamer. Achteraf best veel geld voor een nachtje weg en niet optimaal van genoten omdat ik ziek werd en we na het ontbijt dus weer rechtstreeks naar huis gingen.. maar de zomer-stay-at-home-vakantie in Gouda met een abonnement op speeltuin De Sluis beviel erg goed, dus dat doen we dit jaar weer! Omdat ik ook slecht tegen de warmte kan vind ik dat eigenlijk wel prima ook.. je boekt toch veel geld voor een vakantie waarvan je niet weet of je de hele week een hittegolf hebt en binnenshuis gaat blijven (ik lig althans voor pampus boven de 30 graden..). Maar toen kwamen m’n schoonouders vragen of we een weekje samen konden gaan naar een huisje op Landal met airco dus dat gaan we toch maar doen in de eerste week van augustus ???? en andere vrienden wilden met ons naar Zwitserland in de herfstvakantie maar die boot hebben we afgehouden omdat wij liever in de meivakantie willen gaan volgend jaar. Je bent toch vier dagen aan het reizen (wij rijden alleen overdag en met de kids willen we dan overnachten in Duitsland en niet in 1x door) dus van een weekje herfstvakantie gaat er dan wel heel veel tijd naar het reizen, terwijl de meivakantie uit twee weken bestaan. En zo kunnen we de kosten ook weer spreiden naar het komende jaar ????
  Ik kan me voorstellen dat je er graag op uit zou willen omdat er dit jaar zoveel energie uitgaat naar het nieuwe huis.. misschien dat je in de familie kunt vragen of je op iemands huis mag passen deze zomer zodat jullie tóch even een andere omgeving hebben voor 1 of 2 weken van de zomervakantie?!

 3. 6 maart 2024 / 15:27

  Leuk te lezen dat wij niet de enige zijn die niet op vakantie gaan in de zomervakantie. We hebben een korte break in de meivakantie staan, waarbij we naar Duitsland gaan met het gezin, maar verder ook i.v.m. besparen gaan we dit jaar niet op zomervakantie. We hopen even flink te sparen nu en ooit een grote reis te maken naar Florida.