Home + Uitje met je tiener | iPhone fotografie cursus!

Uitje met je tiener | iPhone fotografie cursus!

Een tijdje terug vertelde ik over de verschillen tussen onze jongens en de uitdagingen waar we soms tegenaan lopen wat betreft hun leeftijdsverschil. Een van die dingen is dat het soms lastig is een uitje te bedenken welke voor hen beiden heel leuk is. Daarom gaan we ook weleens één op één met ze op pad. Niet alleen praktisch soms, maar ook heel gezellig. Andere gesprekken en quality time samen. Maar wat is een leuk uitje om samen met je tiener te ondernemen? Ik heb een leuke tip voor je, want wat dacht je van een iPhone fotografie cursus?

Uitje met je tiener | iPhone fotografie cursus!

Zodra je kind naar de middelbare school gaat, is het loslaten enerzijds écht begonnen en anderzijds blijven het nog altijd gewoon kinderen die zich geliefd en gezien willen voelen, ook al geven ze je dat gevoel niet altijd. En natuurlijk zit dat niet alleen in uitjes. Dat zit hem ook in de kleine dingen: luisteren naar verhalen over school, helpen met huiswerk, maar Milan en ik kunnen samen ook onwijs lachen om TikTok filmpjes (we kunnen er echt helemaal stuk om gaan) en als we samen in de auto zitten, dan gaat de muziek lekker hard aan en rijden we nog een extra rondje als we bijna thuis zijn en het nummer nog niet is afgelopen.

Die kleine momenten koester ik enorm, hoe cheesy dat misschien ook klinkt. Naast die kleine momenten is het ook fijn om zo nu en dan een dag of dagdeel met elkaar op pad te gaan. Het is alleen niet altijd even makkelijk om iets leuks te vinden. vaak wordt gedacht aan shoppen, en hoewel Milan heel gelukkig wordt van nieuwe kleding en Nikes, gaat een hele dag shoppen hem echt te ver, haha.

Aangezien onze tieners de hele dag foto’s maken (en wij stiekem ook) is een smartphone fotografie cursus wel een heel leuk uitje om samen te ondernemen!

fotografie cursus_iphone fotografie_smartphone_mamablogger_uitje_tiener_

Waarom een cursus smartphone fotografie?

We hebben allemaal een smartphone waar we de hele dag foto’s mee maken. En aangezien social media een grote rol speelt in ons leven is het wellicht een leuk idee alles uit die smartphone camera te halen. Deze cursussen worden door het hele land gegeven dus als je bijvoorbeeld zoekt op ‘fotografie cursus Rotterdam‘, dan is de kans groot dat je een goede en leuke cursus vindt.

Het leuke aan deze cursus is dat iedereen het kan. Je hoeft geen technische kennis hebben over sluitertijden etc., maar je kijkt bijvoorbeeld wel naar het licht, de achtergrond (en waarop die zo belangrijk is), de portretstand (mijn favoriet!) en nog veel meer.
De fotografie cursus is ook nog eens lekker praktisch, want jouw tiener heeft natuurlijk geen zin om een halve dag te luisteren. Dat moeten ze op school immers al genoeg ;-). Je begint dus met een inleiding en gaat daarna op straat met elkaar aan de slag om mooie foto’s te maken. Extra leuk, want je doet dit dus ook echt samen én je maakt meteen mooie foto’s van deze dag met elkaar. Je krijgt feedback en werkt sowieso in kleine groepjes van maximaal 10 personen. Na afloop krijg je nog wat naslagwerk mee.
Je kan de dag met je tiener afsluiten door samen een hapje te gaan eten. Wat jullie maar willen, het is tenslotte jullie dag. Deze dagen zijn zo waardevol en leuk, plan er meteen eentje!
liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *