Home + Lifestyle | De nostalgische jaarwisseling tag editie 2020

Lifestyle | De nostalgische jaarwisseling tag editie 2020

? Je dacht dat er geen einde aan zou komen, maar voor je het weet is 2020 dan toch voorbij ? Gelukkig maar, want het was niet ons beste jaar. Ik denk dat iedereen vandaag opgelucht adem haalt en uitkijkt naar het nieuwe jaar. Corona is niet weg en ik ben ervan overtuigd dat dat nog wel even gaat duren, maar ik hoop zo dat het voor iedereen een beter jaar wordt. Vooralsnog gaan we er gewoon voor en daarom is het tijd om, net als vorig jaar, te vertellen hoe we dit jaar Oud & Nieuw vieren, blikken we nog even terug op dit jaar en kijk ik alvast een beetje vooruit naar 2021.

Wat doe jij het liefst op Oudejaarsavond? En Nieuwjaarsdag, hoe ziet die er traditioneel uit voor jou?

Slapen, want ik heb eigenlijk helemaal niets met Oud & Nieuw. Jaren geleden feestten we er nog op los, nu ben ik vooral blij met een goede nacht slaap haha. Ik heb er nooit zoveel mee gehad, maar we waren in mijn jeugd altijd in voor een goed feest. Dit jaar zouden we het met mijn ouders vieren in de Efteling, maar dat kan nu natuurlijk niet. Daarom vieren we het gewoon thuis en hebben we de Efteling geboekt voor volgend jaar. Laten we hopen dat het dan wel kan. Op Nieuwjaarsdag eten we altijd zuurkool met spek bij mijn ouders want: ‘op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek‘.

Hoe vierde je ‘vroeger’ Oud & Nieuw? Zijn er uit die tijd tradities die je nog steeds in ere houdt?

Als kind zijnde sliep ik het liefst en had ik liever dat mijn ouders mij lieten slapen. Vanaf mijn 16e ging ik uit en waren de Oud & Nieuw feestjes top! Inmiddels slaap ik er liever doorheen. Vorig jaar sliepen we in een hotel en dat beviel ook erg goed. Daar hopen we vanaf volgend jaar een traditie van te maken.

Welke geuren, geluiden en smaken roepen bij jou het ultieme nostalgische jaarwisselingsgevoel op?

De geur van oliebollen, appelbeignets en sterretjes en die sombere dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw.

In het kort: oliebollen mét of zónder krenten? Champagne of hete chocolademelk met slagroom? Vuurwerk knallen, het oude jaar uit dansen en feesten of veilig en warm binnen voor de buis?

Dit jaar thuis voor de buis met lekkere hapjes en champagne!

Maak je goede voornemens? (Zo ja, beken het maar; welke maak jij elk jaar weer opnieuw?)

Ja, ik wil komend jaar vooral heel veel rust en beter voor mijzelf zorgen. Zo wil ik ook iedere dag stilstaan bij waar ik die dag dankbaar voor ben. Ik geloof oprecht dat je daar een gelukkiger mens van wordt.

Welke nieuwe (of oude) gewoonte van dit jaar wil je zeker blijven volhouden?

Jeetje, geen idee eigenlijk. Ik wil zoveel zoveel mogelijk blijven genieten binnen de mogelijkheden die we hebben en mij niet teveel aantrekken van de dingen waar ik toch geen invloed op heb.

Met wie heb je een bijzonder moment gedeeld dit jaar? Wat was dat bijzondere moment en wat deed het met je?

Het was een raar jaar, maar de 20 mooiste momenten uit 2020 heb ik al gedeeld met jullie. De meesten beleefde ik met mijn gezin en daar ben ik vooral heel dankbaar voor.

Deze vraag valt misschien een beetje uit de toon bij de rest, maar mag zeker niet ontbreken: welke boeken (of films, of…) zijn je dit jaar bijgebleven of hebben je aan het denken gezet?

Geen idee, het waren eerder liedjes als ’17 miljoen mensen’ en ‘Soldier on’. Dat waren wat mij betreft dé nummers van 2020.

Heb je nieuwe mensen leren kennen dit jaar of zijn er mensen die een belangrijkere rol zijn gaan spelen?

Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, vooral op mijn werk en ik kan stuk voor stuk veel van hen leren. Verder heb ik mijn dierbaren gelukkig nog om mij heen.

Wie ben je dankbaar en waarvoor? Uit je dat wel eens?

Mijn ouders omdat ze de jongens zo goed opvangen en hun hulp tijdens de verhuizing. Patrick voor het feit dat hij bijna altijd meegaat in mijn wilde plannen ?, behalve als hij het er echt niet mee eens is. Ik zeg het nooit letterlijk, maar laat het denk ik wel merken. Althans, dat hoop ik…

Wat heb je gedaan of bereikt dit jaar waar je trots op bent?

De knoop doorhakken en ons huis te koop zetten. Hiermee kozen we voor onszelf en ik vond het doodeng. Het was ook heel erg spannend, maar ik ben blij dat we hebben doorgezet. Verder wilde ik dit jaar graag wat cursussen doen, maar lukte dat vanwege corona niet. Om toch iets nieuws te leren én anderen iets te leren, schreef ik een e-book over beginnen met bloggen en hoe je met je blog geld kunt verdienen. Het e-book is op de valreep van 2020 klaar en is nu te bestellen. Alles omtrent e-books is voor compleet nieuw dus er is een wereld voor me open gegaan. Heel leerzaam!

Blader eens terug in je agenda of dagboek; wat springt eruit dat je al helemaal was vergeten? Zijn er dingen die toen heel belangrijk leken maar er nu niet meer toe blijken te doen?

Nee, die zijn er niet eigenlijk niet geweest dit jaar.

Wat kwam totaal onverwachts dit jaar en hoe pakte dat uit?

Er is één situatie die totaal onverwachts kwam dit jaar en die ik verschrikkelijk heb gevonden. Ik heb er nooit wat over gezegd en ik zal er zeker nooit in detail over vertellen of vertellen over wie het gaat, maar laten we het erop houden dat er iemand was die we met open armen hebben ontvangen, waarvoor we klaar stonden en waarvan we dachten dat dat wederzijds was (en dat dachten wij niet alleen overigens). Toch werd pijnlijk duidelijk dat dat niet het geval was en dat heeft mij heel erg gekwetst en heel veel zeer gedaan. Bij Patrick overheerste vooral boosheid en nog steeds. Het heeft impact gehad, laten we het daar maar op houden.

Wat heb je geleerd over jezelf dit jaar?

Dat ik zo nu en dan echt een stapje terug moet nemen, omdat het soms echt te druk is. Ik moet beter voor mijzelf zorgen. Daarnaast heb ik wederom geleerd dat ik veel kan hebben en dat ik in moeilijke situaties een praktische denker ben. Ik zet dan meteen dingen op een rijtje en begin met aanpakken. Dat heb ik nodig omdat mij dat gevoel geeft dat ik weer de goede kant op ga.

Waar zie je naar uit in het komende jaar?

Naar de dingen die zo vanzelfsprekend waren en dat nu niet meer zijn. Lunchen, een weekendje weg, lekker shoppen, naar de bios met Chantal, een feestje met mijn collega’s etc. Geen grote dingen, maar juist de dingen die het leven zo leuk maken. Verder snak ik naar rust dus ik heb geen wilde plannen ?.

Nog een paar uur en dan zit 2020 erop. Ik wens jullie allemaal een heel fijne jaarwisseling en heel veel geluk en gezondheid voor 2020! Laten we van 2021 een extra mooi jaar maken!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *