Home + Verhuizen | Alles nieuw en toen gingen we verhuizen…

Verhuizen | Alles nieuw en toen gingen we verhuizen…

Er is één vraag die mij de afgelopen periode veel werd gesteld: ‘Jullie hebben nog zoveel geïnvesteerd in het oude huis en toch besloten jullie te verhuizen, waarom?’. Ik begrijp die vraag wel, want het komt misschien ook wat gek over. Toch kan ik het uitleggen én vertel ik welke gevolgen het heeft gehad, want dat betekende ook dat we voor het nieuwe huis weer een hoop aan moesten schaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van allemaal nieuwe kasten en raambekleding?

Zoveel nieuw en dan toch verhuizen, waarom?!

Van een nieuwe slaapkamer tot een compleet nieuwe schuur met overkapping. En van nieuwe raambekleding tot een nieuwe CV ketel. Al met al flinke investeringen en toch verhuisden we een aantal maanden later. Het gevoel is tweeledig, want enerzijds balen we hier zelf natuurlijk ook van, vooral van de schuur met overkapping. Daar hadden we graag meer van willen genieten. Maar de dingen lopen zoals ze lopen. Een verhuizing zat echter al wat langer in mijn hoofd en ik zag dit als investeringen die de verkoop van ons huis ten goede zou komen.

Patrick dacht daar in eerste instantie heel anders over. Hij wilde helemaal niet verhuizen en had nog behoorlijke plannen met het huis. Dat begreep ik heel goed, want het was echt ons plekje met veel dierbare herinneringen. Toch hebben we daar de nodige discussies over gehad, maar uiteindelijk zag ook hij dat het zo niet ging. We hakten de knoop door en besloten het huis te koop te zetten.

Wat hebben we nieuw moeten kopen?

Toen we het huis te koop zetten en inventariseerden wat er mee kon/ging naar het nieuwe huis, werden we behoorlijk met de neus op de feiten gedrukt, want er moesten heel veel nieuwe spullen worden gekocht…

Veel kasten, tig lampen, een nieuwe vloer door het hele huis, maar ook alle raambekleding moest opnieuw worden gekocht. En we hebben hier heel veel ramen ?! We baalden stiekem wel, want we hadden net nieuwe jaloezieën in de keuken en die pasten helaas niet in dit huis. Uiteindelijk besloten we voor zowel de woonkamer als voor de slaapkamers dezelfde gordijnen te kopen. Dan is het één geheel en daar word ik stiekem toch wel heel erg blij van.

De keuken was echter een ander verhaal. Het raam had een wat afwijkende maat én we hebben kunststof kozijnen. Het is niet verstandig daarin te boren dus hadden we maar een heel klein randje in het kozijn waar we wat in konden hangen. En stiekem wist ik al wat ik wilde: echte houten jaloezieën!

In het vorige huis kon dat namelijk niet omdat de kraan bij het raam zat. Het hout zou dan te vaak nat worden, dus kozen we daar voor pvc jaloezieën, maar nu kon het wel!

Na een lange zoektocht naar betaalbare, houten jaloezieën kwamen we uit bij Raambekleding Nederland. Omdat het nu lastig is om de jaloezieën bij je thuis op te laten meten, moesten we het zelf doen. Je mag geen foutje maken, want ze worden op maat gemaakt. Als het dan niet past is dat wel heel zuur. We wilden de jaloezieën perse in het raam dus we moesten ook rekening houden met het kleine stukje waaraan we ze konden bevestigen. Er staat gelukkig een filmpje op de website waar je kunt zien hoe je op moet meten, dus uiteindelijk lukte het.

Nadat we de maten hadden, moesten we de kleur, de breedte van de jaloezieën zelf, en de ladderband kiezen. In eerste instantie riep ik heel hard ‘zwart’, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor antraciet omdat de kozijnen en de voordeur ook grijs zijn.

Uiteindelijk kozen voor de volgende jaloezieën:

  • We kozen houten jaloezie ‘Trendy’
  • De jaloezieën (lamel) zelf zijn 50 mm breed
  • We kozen kleur ‘antraciet 3006’
  • En ladderband ‘antraciet 040’

Het bevestigen heeft Ad gelukkig voor ons gedaan en we zijn er zo ontzettend blij mee!

En natuurlijk balen we wel een beetje van het feit dat we alles nieuw moeten kopen, maar aan de andere kant hoort dat bij een nieuw huis en hebben we er ook heel veel moois voor terug gekregen.

Het volgende project? Volgende week wordt de oprit gedaan en ergens halverwege januari gaan we een begin maken aan de tuin. Wéér een tuinproject ?.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *