Home + DIY | Zelf te gekke, stoere regenboog kaarsen maken!

DIY | Zelf te gekke, stoere regenboog kaarsen maken!

Mijn eerste blogpost van 2021 is een DIY, want die vind ik stiekem toch het leukst om te schrijven. Dit keer een DIY die heel eenvoudig te maken is (dus ook met kinderen) die je kunt maken met spulletjes die je vast al in huis hebt. Hip, stoer en lekker low budget, wat wil je nog meer? ? Ik kwam deze DIY tegen op Facebook en besloot zelf aan de slag te gaan om deze stoere, regenboog kaarsen te maken. Kerstboom eruit en nieuwe spulletjes erin!

Wat heb je nodig voor deze regenboog kaarsen?

 • Kaarsen (joh!)
 • Een bak of teil (emmer kan ook)
 • Warm water
 • Een aansteker om een kaars aan te steken
 • Een mes om de kaarsen te snijden

Aan de slag!

Om één regenboog kaars te maken heb je vier kaarsen nodig. Die van die kaarsen zie je daadwerkelijk terug in de nieuwe kaars en de vierde heb je nodig voor het kaarsvet. Die kun je later nog een keer gebruiken.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: 

1. Leg twee kaarsen in een bak met heet water en laat ze een kwartier liggen.

2. Na een kwartier kun je de kaarsen onder water buigen. Dat durfde ik bij de eerste (de bruine) niet zo goed dus die boog ik niet ver genoeg door. Het verschil tussen de kaarsen zie je bij het eindresultaat.

3. Als je kaarsen ver genoeg zijn gebogen kun je ze uit het water halen en op een gelijke lengte snijden. Zie de foto hieronder. Omdat ze nog vochtig zijn kun je ze gemakkelijker snijden.

Tip: leg een stuk aluminium folie op je snijplank. Dat voorkomt een hoop rommel, je kunt daarna alles in één keer weggooien.

Let op: als je van plan bent de kaars aan te steken, snijd deze dan echt goed recht zodat hij goed blijft staan. Anders zou ik hem gewoon voor de sier laten staan en hem niet aansteken. 

4. Als de kaarsen op maat zijn kun je ze aan elkaar smelten. Daar heb je die vierde kaars voor nodig. Deze steek je aan en vervolgens laat je het kaarsvet tussen de naden druppelen. Zorg dat je de kaarsen met je andere hand goed tegen elkaar aan drukt.

Als het goed is ziet het er vervolgens zo uit. Omdat het kaarsvet nog een beetje warm is kun je de naden mooi glad strijken.

5. Dan is het tijd voor de laatste kaars; de kaars met het lont. Ook die snijd je op maat (houd de onderkant dan eerst even in het hete water, dat snijd makkelijker) en maak je vervolgens vast met het kaarsvet.

Laat het daarna goed afkoelen en uitharden.

Het eindresultaat

Zie je het verschil tussen de bruine en witte kaars. De bruine maakte ik als eerst en daar ging nog het nodig fout.

De fouten die ik maakte en die jij dus niet moet maken ?

 • De kaarsen niet ver genoeg doorbuigen
 • Ze op het laatst pas snijden (niet handig, want dat snijdt veel lastiger)
 • Het kaarsvet niet goed verdelen en niet mooi glad strijken

Dit deed ik bij de witte kaars wel en nu zie je het verschil goed.

Wel of niet de kaarsen aansteken?

Ik vind ze fantastisch en ze staan superleuk op tafel (zoals op de foto hierboven), maar ik steek ze niet aan. We hebben ze recht afgesneden, maar als ze onverhoopt toch omvallen, zijn de gevolgen wellicht niet te overzien. Wees daarom heel voorzichtig en geef dat ook aan wanneer ze je aan iemand cadeau geeft.

Desalniettemin vind ik ze geweldig!

Wat vind je van deze regenboog kaarsen?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Suzan
  19 juli 2021 / 21:43

  Leuk project! Het hergebruiken van kaarsen op deze manier had ik nog niet gezien 🙂