Home + De leukste Videoland & Netflix series voor en over moeders

De leukste Videoland & Netflix series voor en over moeders

Na een lange dag vind ik het heerlijk om neer te ploffen op de bank en even helemaal nergens aan te denken. Gewoon een lekkere serie kijken en verstand op nul. Er is niets fijners dan dat. De laatste tijd heb ik weer wat series gekeken en deze hadden één ding met elkaar gemeen. De onderwerpen ouderschap en opvoeden liepen er als een rode draad doorheen. Tijd om deze met jullie te delen en uitgebreid te vertellen waar het over gaat.

Videoland | Younger

Ik begin maar met mijn absolute favoriet: Younger. Dit is een serie op Videoland en ik kreeg deze tip van mijn collega. Wat een heerlijke serie is dit! En het mooie is dat er al vijf seizoenen op Videoland staan en het het zesde seizoen is net begonnen. Die afleveringen kun je nu iedere week bekijken. Younger gaat over de 40-jarige Lisa Miller. Moeder van een studerende dochter en net gescheiden van haar gokverslaafde man. Lisa probeert na de scheiding haar leven weer op de rit te krijgen en gaat op zoek naar een baan. Ze heeft echter al jaren niet meer gewerkt en komt nergens meer aan het werk vanwege haar leeftijd. Op een avond zit ze met een vriendin in de kroeg en komt er een knappe jongen op haar af die denkt dat ze 26 is. Lisa vindt het belachelijk, maar haar vriendin Maggie zegt dat ze heus wel voor een 26-jarige door kan gaan. Dat zet Lisa aan het denken… Ze gaat vervolgens solliciteren als 26-jarige, krijgt de baan en een relatie met de knappe jongen uit de kroeg. Ze gaat werken bij een uitgeverij en krijgt daar een nieuwe beste vriendin; Kelsey (gespeeld door Hilary Duff, zo leuk!). Het wordt alleen steeds lastiger voor Lisa om haar dubbelleven te leiden…

Deze serie kijkt heerlijk weg en is zo ontzettend leuk! Echt, mocht je nog geen Videoland hebben, dan zou je hier spontaan een abonnement voor nemen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jaa! Seizoen 6 van Younger is vanaf 13 juni te zien ? #younger #videoland

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline) op


Netflix | Good Girls

Volgens mij heb ik deze serie wel vaker genoemd, maar Good Girls op Netflix is zo onwijs leuk! Deze serie gaat over drie moeders: Elisabeth (Beth) is moeder van vier kinderen, haar zus Annie die heel jong moeder werd en een dochter heeft en vriendin Ruby die twee kinderen heeft. Alle drie hebben ze zo hun eigen sores en hebben Annie en Ruby moeite met rondkomen. In het eerste seizoen plegen ze daarom een overval op een supermarkt. Daar blijft het echter niet bij, want ze gaan steeds verder de criminaliteit in. Toch blijft het eerste seizoen wat luchtiger en zit er ook heel veel humor in.

Het tweede seizoen staat sinds kort ook op Netflix en die is wat harder en heftiger. Hun mannen worden er nu bij betrokken, privé speelt er heel veel en ondertussen zit de FBI achter hen aan. De boodschap is wel helder: ze willen een beter leven voor zichzelf, maar voornamelijk voor hun kinderen.

Oh ja, Rio (zie hieronder) is ook wel heel erg fijn om naar te kijken 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Doe mij maar een enkeltje naar Rio.

Een bericht gedeeld door Netflix (@netflixnl) op


Netflix | Dead to me

Ken je Kelly Bundy nog van “Married with Children”? Zij werd destijds gespeeld door Christina Applegate en na al die jaren is zijn terug in deze serie. In Dead to me speelt ze Jen die onlangs haar man is verloren en er sindsdien alleen voor staat met haar twee jongens. Haar man Ted is doodgereden en de dader is nog niet gevonden

Dan ontmoet ze Judy bij een rouwgroep en Jen en Judy raken bevriend. Sterker nog, Judy trekt al snel bij Jen in. En dat terwijl ze elkaar nauwelijks kennen. Is Judy wel zo eerlijk? En geldt dat ook voor Jens overleden man Ted?

Ik moet eerlijk bekennen dat dit de enige serie is uit dit overzicht dat ik nog niet helemaal heb gezien. Ik moest er even in komen, maar nu wil ik heel graag weten hoe het afloopt. Snel weer verder kijken dus 🙂

Netflix | Working Moms

Kate, Jenny, Anne en Frankie zijn moeders die elkaar kennen van een soort zwangerschapscursus. Na de bevalling komen ze nog bij elkaar om dingen met elkaar en anders groepsleden te bespreken en ontstaat er een vriendschap tussen hen.

Maar het moederschap valt ze zwaar en ook thuis loopt lang niet alles op rolletjes. Zeker nu hun zwangerschapsverlof voorbij is en ze weer aan het werk moeten. Zo worstelt Kate met de balans tussen werk en het moederschap en ik herkende er toch een hoop in. Anne is de enige die al kinderen had en krijgt te maken met een opstandige dochter en Jenny gaat weer aan het werk terwijl haar man bij hun dochter blijft. Zij ziet hem veranderen, maar verandert zelf ook. Tot slot Frankie. Frankie is getrouwd met een vrouw en krijgt te maken met een depressie.

Het is geen zware serie, maar juist ontzettend grappig met heel veel herkenning en toch een serieuze ondertoon. Deze serie is echt een aanrader! Bekijk de trailer hieronder en ik weet zeker dat je meteen verder wilt kijken.

Netflix | Turn Up Charlie

Charlie is een aan lager wal geraakte dj die ooit een hit heeft gehad, al zijn geld heeft verspild en zijn carrière om zeep heeft geholpen. Toch heeft hij nog altijd de droom om opnieuw aan de slag te gaan als dj. Een van zijn beste vrienden (David) van vroeger is een beroemd acteur geworden en komt weer terug vanuit Amerika voor een nieuwe acteerklus. David is echter niet alleen. Hij brengt zijn vrouw Sara mee die wel een bekende dj is en hun verwende dochter Gabrielle. David biedt Charlie een baan aan. Niet als dj, maar als nanny voor Davids dochter Gabrielle. Uiteindelijk gaat Charlie overstag en terwijl hij en Gabrielle een band krijgen, schiet zijn carrière ook weer de lucht in.

Deze serie gaat niet perse over moeders, maar Charlie fungeert op een gegeven moment wel als moeder voor Gabrielle. Haar ouders zijn immers te druk. In de serie zie je wat dit met een kind doet en hoewel het een redelijk komische serie is, zit ook hier een belangrijke boodschap in.

Het zijn fijne series en stuk voor stuk aanraders, vooral Younger (die moeten jullie gaan kijken hoor!). Welke van deze series heb jij al gezien? Wat vond je ervan? Heb je overigens zelf nog een tip voor op Videoland?

Laat het me weten in de comments! Ik heb overigens nog een Netflix serie over moeders: de Yummy Mummies. Hier heb ik eerder al over geschreven. Echt heel bizar.

Veel plezier met bingen 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Wendy
  16 juni 2019 / 09:02

  The Good Girls….wat een leuke was dat. We kijken nu al uit naar seizoen 3.
  Wat dacht je van Jane the Virgin? Nu nog wachten op het laatste seizoen (keken we stiekem al via YouTube! T/m aflevering 7, de rest is inmiddels geblokkeerd door Youtube ;-))

  Huge in France is ook leuk! Gaat over een cabaretier die “huge” is in Frankrijk, maar uiteindelijk naar Amerika gaat vanwege gedoe met zijn ex en zoon (die hij al jaren niet meer heeft gezien). Daar ontdekt hij dat niemand hem kent en dus geen gebruik kan maken van zijn roem. Zijn zoon is hard op weg om een professioneel model te worden en zit niet te wachten op zijn vader. Kijkt lekker weg.

  En ik vond Fuller House toch ook wel leuk. Wanneer je de knuffels en “I love you”s na elke ruzie of onenigheid in de familie een beetje negeert. Best een mooie verhaallijn: de oudste van het stel, DJ, probeert haar leven weer op de rit te krijgen wanneer ze alleen achterblijft met drie kinderen als haar man omkomt bij zijn werk als brandweerman. Ze krijgt hulp (uiteraard!) van haar zoetsappige familieleden (inclusief de irritante Kimmy ;-)).

  Met Jodie Sweetin in de hoofdrol is Hollywood Darlings ook leuk: het leven van drie moeders die als kindsterretjes schitterden op TV. Ze spelen zichzelf in deze serie.

  En Yummy Mummy’s, tja…twee aflevering geprobeerd. Maar het is wel erg gescript allemaal, natuurlijk zijn de dames van “nature” al zo nep als wat….maar het is een tikkeltje tenenkrommend hoe onrealistisch het overkomt. Het lijken wel actrices…

  Veel kijkplezier!

  • 17 juni 2019 / 19:33

   Goede tips, dankjewel! Fuller House vond ik overigens wat minder en heb ik nooit uitgekeken. De rest ga ik naar kijken, thanks!