Home + Interieur | Het geldboompje bestaat wel!

Interieur | Het geldboompje bestaat wel!

Een tijdje terug kreeg ik van mijn moeder een plantje: een Jade plant. Ze vertelde dat dit plantje symbool stond voor voorspoed en dat het een geldboompje werd genoemd. Ik moest erom lachen. Mijn moeder houdt enorm van dit soort dingen en ik vond ik daarom ook echt iets voor haar. Ik ben mij erin gaan verdiepen en leerde enorm veel over dit plantje. Het blijkt dat mijn moeder gelijk heeft. Nu is het aan mij om mijn “geldboompje” heel goed te verzorgen, anders gaat het natuurlijk helemaal mis 😉 Het leek mij leuk dit met jullie te delen, want het is daarmee ook het ideale cadeautje voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken. Daarnaast is dit plantje het perfecte juffenbedankje.

Geldboompje en geluksplant in één

Ken je Feng Shui? Een aantal jaren terug had iedereen het erover. Dan moest een bank op een bepaalde plek staan omdat dat geluk bracht, de energie in de ruimte beter werd etc. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar er zat soms wel een kern van waarheid in. In de Feng Shui is de Jade plant heel erg populair. Het staat voor vriendschap, voorspoed en geld. Volgens de Feng Shui bestaat het geldboompje dus wel. Kijk, dat willen we graag horen 😉

Je zou hem voor een raam op het zuidoosten moeten zetten, dit zorgt ervoor dat je geen geldproblemen krijgt.

Hét plantje om cadeau te geven

Ik vind vooral het idee van een geldboompje heel erg leuk haha, maar dit plantje wordt ook wel de vriendschapsplant genoemd. De jade-plant zou namelijk ook symbool staan voor vriendschap, geluk en voorspoed. Dat maakt hem ook een te gek cadeautje op een bruiloft. Al moet je dan wel even de betekenis erachter uitleggen haha.

Het is een plantje dat eigenlijk symbool staat voor positiviteit en dat trekt mij er heel erg in aan. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, plantjes gaan ook altijd dood bij mij, maar deze is lastig stuk te krijgen. Hij heeft weinig nodig en toch schijnt hij jou heel veel te geven. Of het waar is zal moeten blijken, maar dat idee vind ik gewoon heel erg mooi.

Floris heeft er al heel wat blaadjes uit getrokken en nog doet hij het goed, gelukkig maar, want ik ben stiekem best bijgelovig. Wat nu als dit allemaal waar is? Brengt het dan ongeluk als ‘ ie doodgaat? Als hij er weer aan zit, spring ik meteen op haha. Ik doe er alles aan om hem in leven te houden.

Dus mocht je dit weekend een verjaardag hebben en weet je niets te geven? Nu wel 🙂 Dit is overigens een heel leuk cadeautje voor de juf of meester als bedankje voor het afgelopen schooljaar.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *