Home + Diary | Rommelmarkt in de straat, 2x barbecueën, ’s nachts naar de HAP en generale repetitie voor Milan

Diary | Rommelmarkt in de straat, 2x barbecueën, ’s nachts naar de HAP en generale repetitie voor Milan

Jeetje, weer een week voorbij en wat voor één! We begonnen met Tweede Pinksterdag. Op deze dag is er altijd een grote rommelmarkt in de straat en we sloten deze met de allerleukste buren af met een barbecue. Afgelopen zaterdag hadden we onze eerste barbecue in de nieuwe tuin samen met vrienden, Milan had de generale repetitie voor zijn musical, ik zat opeens ’s nachts bij de HAP en er gebeurde nog meer. Kijk maar gezellig mee.

Maandag

We waren een beetje bang voor de weersvoorspellingen, maar die vielen heel erg mee! Milan stond op en zei “ik heb er zin in en ga heel veel geld verdienen”. That’s the spirit blijkbaar, want het gebeurde ook. Hij verdiende maar liefst €175,- en wij zo rond de €120,- Het was heel erg druk, maar ik maakte de foto’s toen het wat rustiger was. Floris had overigens ook de tijd van zijn leven.

Rond 15.00 uur begon het te hozen, maar wat maakte het uit, we hadden al flink verkocht.

We ruimen alles op en Pat kijkt alvast of hij kan helpen bij de buren voor de barbecue. Ze maken een groot zeil vast zodat we droog zitten als het gaat regenen, maar dat blijkt niet nodig. Uiteindelijk barbecueën we met zo’n 17 personen, gezellig! Ook neefje Stijn komt mee eten en stelt meteen zijn vriendin voor. Wij hadden haar namelijk nog niet ontmoet. Heel leuk meisje.

Terwijl Pat na de barbecue de jongens in bad doet, ga ik stofzuigen, dweilen en schoonmaken. Was hard nodig!

Dinsdag

Ik hoor op tv iets over het nieuwe donorregister ik besluit eens in te loggen om mijn keuze in te zien. Ik sta geregistreerd als donor en hoop dat zoveel mogelijk andere mensen dat ook doen.

Drukke ochtendspits? Altijd, maar kijk eens hoe lief deze twee samen zijn. *smelt*

Ik ben de laatste tijd erg moe en na een lange dag op kantoor ben ik blij als ik zit. Na “Beau en de Veteranen” ga ik naar bed. Wat een indrukwekkend programma is het toch.

In de reclame luister ik op YouTube naar Ave Maria. Het is vandaag namelijk de sterfdag van mijn vader en het is alweer 16 jaar geleden dat hij overleed. Het Ave Maria werd gezongen op zijn begrafenis…

Woensdag

Kijk dit heerlijke liefje toch lekker spelen met zijn Nijntje, zo lief!

Ik heb een vrije dag, maar op die dagen ben ik altijd aan het werk voor Mamablogger. Als ik Floris naar bed breng, besluit ik eens niet te gaan werken, maar lekker op de bank te zitten met een kop thee en een leuk boek. Was ik echt even aan toe.

Milan heeft de dag ervoor het geld dat hij verdiende op de rommelmarkt uitgegeven aan nieuwe Legosets. Dat was zijn doel en is gelukt. Deze sets blijven bij opa en oma en oma haalt Milan op uit school zodat hij daar verder kan bouwen. Groot feest natuurlijk.

Floris’ overall is binnen! Hiermee kan hij lekker ravotten in de tuin zonder dat zijn kleren vies worden.

Dit geeft mij de gelegenheid om daarna toch nog te werken voor Mamablogger. Ondertussen houdt het niet op met regenen en moet ik Floris ook bezig houden. We doen maar gek met zijn sokjes en maken er sokkenpopjes van. Groot succes haha.

Ik haal Milan op tijd op, want hij heeft zijn laatste musicalles van dit seizoen. Zaterdag de generale nog en daarna is het tijd voor de voorstelling. Ondertussen ga ik even naar de stad voor wat boodschappen en een vaderdagcadeau voor Pat. Ook wil ik een cadeaubon halen bij de plek waar we graag lunchen, maar de cadeaubonnen liggen in de kluis en de medewerkers hebben geen sleutel. Ik vind dat zo suf! Maar goed, dan maar geen bon… Als we Milan op hebben gehaald besluiten we lekker een patatje te gaan eten.

’s Avonds is het weer tijd voor het zwembad, want het is weer kijkles…

Donderdag

De jongens zijn vroeg wakker en ik ook. Om 6.00 uur heb ik de bedden weer opgemaakt, kleding uitgezocht, is Floris aangekleed én ben ik begonnen met dit artikel. Tja…

Zodra Milan op school zit, fiets ik weer snel naar huis, want het is mijn thuiswerkochtend. Ik heb het heel druk dus de tijd vliegt. Floris slaapt ondertussen nog best lang en zorgt voor de muzikale ondersteuning 😉

Om 12.30 uur ben ik klaar en heb ik meteen een belafspraak voor Mamablogger. Er komt weer een nieuwe, leuke opdracht aan! Daarna schil ik de aardappels, stofzuig ik en doe ik de opbrengst voor de Samenloop voor Hoop in een envelop. Milan loopt mee met school en is gesponsord. Ik leg alles alvast klaar om morgen mee te nemen naar school, inclusief schoolshirt. Hoeven we dat morgenochtend niet meer te doen.

Milan komt thuis met het vaderdagcadeau dat hij heeft gemaakt. Kijk eens hoe leuk dit is?! Een gelukspoppetje van gereedschap.  Ik vind dit zo leuk bedacht. Ik mag hem even zien en daarna wordt ‘ie goed verstopt.

Ik zet de aardappels op en ga met Milan oefenen voor zijn spreekbeurt. Opa zit bij de politie en dus gaat zijn spreekbeurt over… juist, de politie. Hij heeft met opa allemaal sporen gemaakt die hij gaat laten zien. Nu moet hij eerst nog wat tekst en termen uit zijn hoofd leren.

Vrijdag

Vrijdag snackdag! We gaan weer snacken met collega’s en we kunnen zelfs buiten zitten. Deze kaaskroketten zijn echt te lekker!

Milan loopt vandaag met zijn school 24 minuten voor de Samenloop voor Hoop. Hierbij zamelen ze geld in voor onderzoek naar kanker. Ook Milan is gesponsord en de kinderen hebben tot nu toe al ruim €10.000,- opgehaald! Komende week is de echte Samenloop voor Hoop, dan loopt mijn werk overigens ook mee, en lopen de ouders van Milan z’n school in plaats van de kinderen. Ook de opbrengst van de zomermarkt gaat hier naartoe dus het bedrag zal nog hoger worden. Mijn moeder gaat even kijken bij de loopt en appt mij deze foto door van Milan.

Eenmaal thuis ligt dit pakketje van Stokke op ons te wachten. Super blij mee!

Zaterdag

Milan logeert bij opa en oma en wij hebben er weer een kort nachtje op zitten met Floris. Ik ga er daarom maar vroeg uit en begin alvast aan de toi, toi, toi cadeautjes die Milan mag uitdelen voor de voorstellingen in de schouwburg deze week. Ze worden leuk en ik laat jullie binnenkort zien wat ik ervan heb gemaakt.

Floris bouwt ondertussen zijn eigen feestje in zijn VTech Walhalla.

Om 10.00 uur is het tijd voor mijzelf en laat ik mijn nagels weer lakken met gellak. Het wordt deze kleur.

Daarna ga ik weer verder met de toi, toi, toi cadeautjes. Geef mij een reden om te trakteren en ik ga helemaal los haha.

In de middag is het voor Milan tijd voor de generale repetitie. Het ging er goed zei hij en hij heeft superveel zin in de voorstellingen.

Die avond komen vrienden Tom en Chantal barbecueën met hun jongens en het is heel erg gezellig! Zo gezellig dat ik vergeet er foto’s van te maken. De jongens leven zich helemaal uit in de tuin en binnen spelen ze spelletjes.

Zondag

Ik voelde het al aankomen en blijkt te kloppen: ik heb voor het eerst sinds lange tijd weer een blaasontsteking. Die van mij zijn altijd heel heftig en ik word er ook erg ziek van. Ik besluit daarom om 2.00 uur ’s nachts de HAP te bellen en omdat mijn geschiedenis in de computer staat, maken ze een uitzondering en mag ik meteen de kuur komen halen en ermee starten. Zo fijn!  En dus zit ik om 2.30 uur in de auto om de kuur op te halen.

Gelukkig slaat de kuur snel aan, kan ik toch nog drie uurtjes slapen (alle beetjes helpen haha) en ben ik halverwege de ochtend al snel pijnvrij. Ik voel me niet super, maar het gaat al beter.

Maar eerst vieren we natuurlijk ook gewoon Vaderdag. Kijk eens hoe leuk is poppetje van schroeven en moertjes is die Milan heeft gemaakt. Dit is toch leuk bedacht?!

Terwijl ik even op de bank zit, moet ik lachen om Bobby. Floris heeft een pannetje op hem gelegd en hij blijft gewoon liggen.

In de middag gaan we even naar Rotterdam, want ik heb een tijdje terug de Senseo gesloopt. Hoog tijd voor een nieuwe koffiemachine. Het wordt deze prachtige Nespresso Lattissima Touch! We houden niet van sterkte koffie, maar wel van heerlijke cappuccino’s en latte macchiato en deze schijnt de allerlekkerste te maken. We hebben inmiddels de eerste latte op en wat is ‘ie lekker! Binnenkort een review doen? We hebben er ook meteen één voor mijn ouders gekocht voor al het oppassen.

In de avond gaan we lekker uit eten en zo sluiten we deze heerlijke dag af die vannacht zo vervelend begon. Mocht je je afvragen waarom je Milan wat minder op de foto’s ziet, die wil simpelweg niet altijd meer op de foto. Verder zijn we selectief in wat we van hem plaatsen.

Even de planning voor komende week bijwerken op de gezinsplanner. Pat werkt ook, maar vult zijn gewerkte uren aan het einde van de iedere dag in. Hij werkt namelijk een stuk onregelmatiger.

Ik sluit zelf de dag af met een lekker bad en ga vroeg naar bed. Ik ben kapot haha. Op naar een nieuwe week en tot de volgende diary!

 

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *