Home + De eerste maanden in de brugklas

De eerste maanden in de brugklas

De eerste maanden in de brugklas zitten erop voor onze oudste zoon. Ze zijn voorbij gevlogen. Waar je in het begin nog een beetje opziet tegen de veranderingen, blijkt dat in de praktijk heel erg mee te vallen en went he zo snel, dat je na een week of twee, drie niet meer beter weet. Tijd om een beetje terug te blikken op de afgelopen maanden, want hoe hebben we deze ervaren? Je leest het hieronder.

Introductieweken in de brugklas

De eerste twee weken waren geen normale lesweken. De eerste week bestond vooral uit elkaar leren kennen en leuke activiteiten en de tweede week gingen ze op brugklaskamp. Dat vond ik wel een dingetje, want hij kent het merendeel van deze kinderen nauwelijks. Maar toen we hem met een grote glimlach de bus in zagen gaan, zwaaiden we hem met een gerust hart uit. Dit ging helemaal goed komen. Wat ons ook hielp was dat we die dag onze auto om gingen ruilen én we hadden een afspraak met de makelaar over ons nieuwe huis. Genoeg afleiding dus, haha.

Toen we hem een paar dagen later ophaalden en hij bijna geen stem meer over had, wisten we dat hij een toptijd had gehad. Zo ontzettend fijn! Na die twee weken ging zijn normale rooster in en moest hij toch echt aan de bak…

Leren leren in de brugklas

Nadat de lessen begonnen kreeg hij meteen al een hoop huiswerk. Dat was echt even wennen, want twee uur huiswerk per dag was normaal, maar ook behoorlijk pittig. Inmiddels stabiliseert het huiswerk zich, maar het is nog steeds veel. Ook heeft hij al een flink aantal toetsen gehad en dat betekent dat hij moest leren plannen en moest leren leren. En dat is soms nog steeds best lastig, maar we begeleiden hem hier zoveel mogelijk in en hopen dat ‘ie daar wat van opsteekt en uiteindelijk de juiste werkwijze vindt voor hem.

Positieve feedback

Nu we een aantal maanden verder zijn, hebben de docenten ook een beter beeld van de kinderen. Een week of twee geleden kreeg hij van alle docenten feedback over zijn houding en gedrag, maar ook over zijn cijfers. Gelukkig krijgt hij positieve feedback, daar zijn we erg blij mee! Laten we hopen dat dat zo blijft, haha.

De komende maanden

De komende maanden hopen we dat hij dit lekker door kan zetten. Dat ‘ie het lekker naar zijn zin blijft hebben. Dat het leren leren straks steeds natuurlijker wordt en hij het zelf goed kan plannen. We hopen dat zijn cijfers goed blijven en hij met zijn vrienden door kan naar de tweede. In de kerstvakantie kan hij even lekker bijtanken en dan begint alweer de tweede helft van het schooljaar. Deze maanden in de brugklas zijn echt voorbij gevlogen!

Hebben jullie ook rugpiepers in huis? Hoe zijn bij jullie de eerste maanden in de brugklas verlopen? Ik ben benieuwd! Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *