Home + 5 tips voor online veiligheid voor gezinsgebruik

5 tips voor online veiligheid voor gezinsgebruik

Wanneer de kinderen ouder worden en een begrip krijgen over hoe de mobiele apparaten werken is het belangrijk om de persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Het is voor jonge kinderen lastig te begrijpen dat er gevaren kunnen zijn op het internet. Om het gezin zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk om maatregelen te treffen om internetgebruik te beperken. In dit artikel delen we 5 belangrijke tips om je gezin te beschermen tegen online bedreigingen. 

Gebruik sterke wachtwoorden 

Per mobiel apparaat, zoals de iPad, telefoon of laptop, is het slim om verschillende accounts te maken voor jezelf en je kinderen. Door jouw persoonlijke gegevens gescheiden te houden met de accounts van je kinderen vermijd je dat jouw gegevens samen worden gevoegd met het account van je kinderen.

Zorg voor een sterk en uniek wachtwoord voor de verschillende accounts en dat ieder gezinslid zijn of haar wachtwoorden onthoudt. Gebruik een combinatie van letters (zowel hoofdletters als kleine letters), cijfers en speciale tekens om de wachtwoorden zo sterk mogelijk te maken. Vermijd het gebruik van persoonlijke informatie zoals namen of geboortedata.

Beperk de persoonlijke informatie die online wordt gedeeld 

Het is belangrijk dat je aan je kinderen de gevaren van het internet uitlegt. Je hebt op het internet veel interactieve games waar kinderen tegen elkaar kunnen spelen, helaas zitten er ook mensen op deze games met verkeerde bedoelingen. Leg duidelijk aan je kinderen uit dat ze niet zomaar op elke link moeten klikken en dat ze geen persoonlijke informatie delen aan vreemde mensen. Wees op de hoogte van de online platforms waar je kind actief op is en controleer regelmatig de privacy-instellingen om het eventueel bij te werken. 

Gebruik antivirussoftware

Wanneer je er echt alles aan wil doen om persoonlijke gegevens te beschermen, kan het slim zijn om een vpn te downloaden. Wat is een vpn verbinding? Een VPN is een particulier netwerk en zorgt voor een veilige en versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en het internet, waardoor je online privacy wordt beschermd en je gegevens beveiligd zijn tegen potentiële bedreigingen.

Door antivirussoftware op alle apparaten te downloaden beschermt een extra partij al de gezinsgegevens. Zorg ervoor dat de antivirussoftware regelmatig wordt bijgewerkt om de nieuwste bedreigingen te vinden en te verwijderen. 

Stel ouderlijk toezicht in 

Maak gebruik van de ouderlijk toezicht functies. Deze functies zijn beschikbaar op apparaten en internet browsers waarmee je de online activiteiten van je kinderen kunt zien. Hiermee kun je de online activiteiten van je kinderen monitoren en beperken, zoals het instellen van tijdslimieten, het blokkeren van bepaalde websites en het filteren van ongepaste inhoud. 

Het is eerlijk om te delen met je kinderen dat jullie als ouders hier gebruik van maken en dat sommige sites dus niet beschikbaar voor hen zijn.


liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *