Home + Boekentips | Deze boeken las ik de afgelopen periode

Boekentips | Deze boeken las ik de afgelopen periode

De ene periode verslind ik het ene boek na het andere en de volgende maanden komt mijn e-reader niet eens uit de kast en lees ik nagenoeg niets. De afgelopen maanden was dat het geval. Ik heb het momenteel zo enorm druk dat ik mij er niet toe kan zetten om te lezen. Ik neem de tekst niet in mij op en kijk dan liever een lekkere serie om naar te kijken. Tot ik het opeens zat was. Ik hou zo enorm van lezen en het ontspant wel degelijk. Ik moest van mijzelf mijn e-reader uit de past pakken en heb enorm veel boeken gedownload. Daarna begon ik weer te lezen. Eerst twee nieuwe delen van series waar ik echt verknocht aan was en later twee serieuzere boeken… Dit zijn mijn boekentips!

Boekentips!

1. Een nieuwe kans voor Starcross Manor – Christie Barlow

Als Julia Coleman Flynn Carter weer ontmoet in het gezellige dorpje Heartcross, kan dat alleen maar problemen opleveren. Flynn is misschien rijk, somber en sexy, maar Julia weet uit de eerste hand dat hij meedogenloos is. Ze is van plan om elke beweging van hem in de gaten te houden.

Wanneer Julia Flynns plannen voor het prachtige Starcross Manor ontdekt, komen haar grootste angsten uit. Het is Flynns droom om van Starcross een luxe hotel te maken en dat kan de droom van Julia verpesten… en de gemeenschap van Heartcross voorgoed veranderen.

Dit boek is het vierde deel van de heerlijke feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. En ik houd van boeken over kleine dorpjes in Schotland. Het voelt altijd zo warm en liefdevol, dat ik meteen mijn koffers zou willen pakken om daarheen te verhuizen met mijn gezin. Dat was met dit boek niet anders. Het gaat over een hechte gemeenschap die voor elkaar klaarstaat, warme vriendschappen en natuurlijk de liefde. Mocht je de reeks van Love Heart Lane nog niet hebben gelezen, dan is het zeker een aanrader. Kop thee erbij, wat lekkers en dan heerlijk verdwijnen in dit fijne verhaal.

2. Café Zon & Zee 5 | De eilandbruiloft – Jenny Colgan

 

In het laatste en vijfde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar ‘Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan’ wil vieren. Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien. En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?
Nog zo’n heerlijke reeks! Jenny Colgan was het laatste jaar met kop en schouders mijn favoriete auteur (over boekentips gesproken) en wat heb ik ook genoten van deze reeks. We gaan nog één keer terug naar het Schotse eiland Mure en beleven daar weer een heerlijk avontuur waarin alles anders verloopt dan we van tevoren konden bedenken. Met dit deel is deze reeks afgesloten, maar ik had graag nog een deel gelezen. Zeer, zeer de moeite waard!

3. Friends, lovers en het Grote Verschrikkelijke Ding – Matthew Perry

 

In een buitengewoon verhaal dat alleen door hem verteld kon worden, neemt Matthew Perry de lezers mee naar de soundstage van de succesvolste sitcom aller tijden, terwijl hij vertelt over zijn persoonlijke worsteling met verslaving. Openhartig, zelfbewust en verteld met zijn kenmerkende humor beschrijft Perry levendig zijn levenslange strijd met de ziekte en waardoor deze werd gevoed, ondanks dat hij schijnbaar alles had.

Ach Matthew Perry… Dit boek had ik al gedownload toen deze vorig jaar uitkwam, maar ik had het nog niet gelezen. Zijn dood vond ik echt een shock en als echte Friends fan kon ik mij helemaal vinden in het gevoel dat iedereen had/heeft: alsof je iemand bent verloren die je kent. Zeker wanneer je, net als ik, alle seizoenen tig keer hebt gezien. Maar we kenden Chandler en niet zozeer Matthew Perry, dus voor mij was dit de aanleiding om te beginnen aan dit boek. Het is zware kost en tegelijkertijd ook weer geschreven met humor. Ik had af en toe moeite met de sprongen in de tijd (het ging soms meerdere kanten op), maar het was ontroerend. Zeker nu we allemaal weten hoe het is afgelopen met Matthew. Eindelijk had hij het gevoel op plaats van bestemming te zijn en leek hij rust te hebben gevonden in leven dat eigenlijk vanaf zijn geboorte al onrustig was. Dit boek is overigens niet alleen een aanrader als je fan was van serie of van Matthew. Het geeft een interessante kijk of het leven van iemand die alles lijkt te hebben en tegelijkertijd zo worstelt met zijn ziekte, want dat is verslaving echt.

4. Het nieuwbouw handboek – Marije Duijn

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op je af. Tijdens de bouw van de woning en het inrichtingsproces moeten er in korte tijd allerlei beslissingen worden genomen. Waar moet je beginnen als je zoveel verschillende keuzes moet maken? Hoeveel stopcontacten zijn er nodig en waar moeten de plafondlichtpunten komen? Laat je de badkamer en keuken via de projectleverancier of casco opleveren? En hoe zorg je voor sfeer en gezelligheid in een woning die nog geen ziel heeft? Dit Nieuwbouw Handboek maakt het inrichtingsproces voor een nieuwbouwwoning meer inzichtelijk en biedt hulp bij het maken van belangrijke keuzes. In 10 stappen wordt de lezer op een interactieve manier begeleid in het bouwproces. Elke stap wordt afgesloten met een checklist.

Ik sluit af met dit praktische boek. Deze heb ik als paperback gekocht en is nu al onmisbaar haha. Zoals je misschien wel weet hebben wij deze zomer een nieuwbouwhuis gekocht. In mei wordt gestart met de bouw en er komt nu al enorm veel op ons af. Van de hypotheek en een bouwdepot tot het maken van keuzes. Sterker nog, de eerste deadline met betrekking tot keuzes is al op 6 december. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor ons open, want een bestaand huis kopen is echt heel anders dan nieuwbouw. Ik heb dan juist heel veel behoefte aan praktische tips en lijstjes. Dit boek helpt daarbij. Een cadeautip voor iedereen die nieuwbouw koopt.

Nieuwe boekentips

Inmiddels ben ik alweer begonnen in een ander boek: ‘De psychologie van geld’, maar die heb ik nog niet uit dus komt de volgende keer wel. Welke van deze boekentips spreekt jou het meest aan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets bestelt via één van deze links, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *