Home + De 4 mooiste omheiningen voor in de tuin

De 4 mooiste omheiningen voor in de tuin

Als mama wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kinderen veilig in de tuin kunnen spelen, zonder dat je er bang voor hoeft te zijn dat ze zo de straat op lopen. Een goede afgesloten omheining is in dit geval de oplossing. En wat extra privacy is natuurlijk ook fijn! Is jouw schutting aan vervanging toe? Dan kan het uitkiezen van een nieuwe schutting lastig zijn, omdat er zoveel opties zijn. Ik heb een paar leuke opties voor je op een rijtje gezet!

Ligusterhaag

De ligusterhaag is een haagplant die wel 60 centimeter per jaar groeit. Daarnaast is dit type geschikt voor zowel een lage als een hoge omheining. Het is een bladverliezende struik die kleine roze bloemen produceert in de lente en de zomer. De liguster is een stevige haagplant die de voorkeur geeft aan volle zon en vochtige grond. Het is een goede keuze voor tuinen met een slechte afwatering, omdat hij bestand is tegen eventuele overstromingen. De ligusterhaag is gemakkelijk te verzorgen en is bestand tegen de meeste plagen. Haagplanten zijn altijd een goede keuze als het gaat om de omheining van een tuin. Zeker als je van een natuurlijke uitstraling houdt!

Kalksteen

Stenen hekken zijn erg populair, en veel mensen kiezen ze voor de luxueuze uitstraling die je ermee kunt creëren. Bij goed onderhoud kan een stenen hek er tientallen jaren nieuw en mooi uitzien. Het belangrijkste is om de juiste soort steen te kiezen. Kwarts is een geweldige steen als je wil investeren in duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een uniek hek, dan is een raster met kalksteen juist een leuke optie.

Houtenschutting

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een simplistische maar toch elegante look. Daarvoor is een houten hek een uitstekende keuze. Dit soort hekken zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en afwerkingen zodat je er een kunt kiezen die goed past bij je huis en tuin.Een ander voordeel is dat dit soort hekken minimaal onderhoud vereisen.

Een schutting van vinyl

Schutting van vinyl worden steeds populairder. Ze zijn zeer duurzaam en langdurig, en vereisen weinig tot geen onderhoud. Ze zijn ook nog eens relatief goedkoop. Vinyl hekken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, je zult dus zeker een goede optie vinden die past bij de uitstraling van je tuin en huis!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *