Home + Met deze traktatie afscheid nemen van de basisschool

Met deze traktatie afscheid nemen van de basisschool

Afscheid nemen van de basisschool is niet zomaar iets en kinderen hopen vaak ook contact te houden met oud-klasgenoten. Met dat idee ging ik aan de slag voor deze afscheidstraktatie. Iets dat 10 en 11-jarigen tof vinden en wat aansluit bij het idee van contact blijven houden. Het werd uiteindelijk deze social media traktatie!

Vandaag staat Milans afscheid gepland op school, want morgen is het tijd voor de Koningsspelen. En na zes jaar neem je natuurlijk niet zomaar afscheid, daar komt een leuke traktatie bij kijken. Ik vond het heel lastig, want ik wilde er iets speciaals van maken en het moest duidelijk zijn dat het om een afscheid ging en niet om een traktatie voor een verjaardag. Het werd dus een social media traktatie omdat dat goed past bij de leeftijd en bewegingswereld van deze kinderen. Social media staat echter ook voor contact houden met elkaar en elkaar blijven volgen. Maar ja, wat geef je dan? Social media is online, daar kun je niet zo gemakkelijk een cadeau van maken. Uiteindelijk kwam ik op het idee van stickers, maar stickers met daarop de logo’s van verschillende social media kanalen zijn nauwelijks te koop. Je kunt ze wel laten maken 😉

Ik was al aan het kijken of ik ze kon laten printen bij een drukkerij, maar bij Patrick op het werk kunnen ze deze ook maken. Uiteraard tegen betaling, maar dat is logisch. Ik vond het eigenlijk wel een mooi idee dat Pat ze zelf maakte met zijn collega’s.

Vier verschillende stickers

Voor deze traktatie kozen we voor vier verschillende stickers: TikTok en Instagram omdat de oud-klasgenootjes hem daar kunnen volgen. Knol Power omdat Milan dat zelf momenteel erg leuk vindt en YouTube omdat ze daar heel vaak naar kijken.

Het kaartje met een persoonlijke boodschap

Een persoonlijke boodschap hoort wel bij een afscheidstractie vind ik en we hebben dan ook lang nagedacht over de tekst. Uiteindelijk is het dit geworden:

Ik had graag blijven plakken, maar heb toch besloten mijn biezen te pakken. Bedankt voor de afgelopen jaren!

Het plakken refereert naar de stickers en onderaan het kaartje staan de social media accounts waarop hij te volgen is.

Dit kaartje heb ik gemaakt in Word en vervolgens 30 keer uitgeprint. Deze kaartjes gaan samen met de stickers en twee snoepjes in een zakje.

Zakjes vullen en kleine cadeautjes ervan maken

Alle kinderen krijgen in totaal 32 stickers (8 x 4) die ze overal op kunnen plakken. Wie weet denken ze nog eens aan hem als ze de stickers zien.

Deze stickers zijn samen met de kaartjes en snoepjes in foliezakjes gedaan. Tip: Wibra heeft heel fijne foliezakjes die je hiervoor kunt gebruiken.

Tot slot hebben we de zakjes dichtgeknoopt met leuk touw. Klaar om uitgedeeld te worden!

Als je kind in groep 8 zit en afscheid neemt van de basisschool kun je iets soortgelijks doen met de stickers en hoef je alleen maar een andere tekst te bedenken voor op de kaartjes.

Je zou stickers voor een dergelijke traktatie kunnen laten drukken bij een drukkerij. Online vind je zeker een goede drukkerij in de buurt.

Wat vind je ervan? Ik vind het best een leuke, coronaproof traktatie geworden.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 22 april 2021 / 08:16

  Ik vind het een hele leuke traktatie geworden met een grappige tekst er bij.

 2. Christine
  23 april 2021 / 05:26

  En hoe was het? Heeft Milan leuke reacties gehad van de kinderen en juffen? Jullie hebben er heel wat werk van gemaakt, het resultaat is er ook hélemaal naar! Gaaf gedaan!!

  • Marisca
   Auteur
   23 april 2021 / 07:11

   Dankjewel! Ja, Milan heeft het heel leuk gehad! Hij kreeg een mooi afscheidsboek van zijn klasgenoten met mooie woorden erin en iedereen was blij met de cadeautjes. De juf nam het meteen in gebruik en omdat er ook iemand jarig was hebben we tegen de juf gezegd dat het misschien handiger was als de kinderen de traktatie van Milan gewoon mee naar huis zouden nemen. Dat hebben ze gedaan, maar volgens mij vielen de stickers in de smaak. En zo niet, dan was Milan er in ieder geval heel blij mee 🙂