Home + Buiten Spelen | 5 tips om veilig op de trampoline te springen

Buiten Spelen | 5 tips om veilig op de trampoline te springen

De zon moet zich nu toch echt wel een keer laten zien, toch? We gaan er gewoon vanuit en tot die tijd genieten we gewoon van de mooie momenten. Ik heb al een paar keer in de zon kunnen zitten, dus die mooie momenten zijn er echt. Terwijl ik dan in de tuin zat, speelde Floris ook lekker buiten. Terwijl hij speelde las ik op mijn gemak een boek. Het is wel zo fijn als je zelf ook lekker relaxt kan zitten, toch? Heb je een trampoline, dan roep je ongetwijfeld heel vaak ‘kijk uit’, ‘niet doen’, ‘niet te hard’ etc. Daarom vijf tips om de kinderen veilig op de trampoline te laten springen, zodat jij er lekker relaxt naast kan zitten.

1. Kies de juiste trampoline

Verdiep je, voor een je trampoline koopt, goed in de verschillende trampolines. Zoek bijvoorbeeld op ‘trampoline van BERG‘. BERG maakt kwalitatieve en veilige trampolines, zodat jouw kids zich ongestoord kunnen uitleven. Ga je voor een ingegraven (staat wel heel netjes in de tuin) of toch voor een hoge trampoline. Waar je ook voor kiest, zorg er in ieder geval voor dat de trampoline van goede kwaliteit is en tegen verschillende weersomstandigheden kan. En belangrijker is dat hij voldoet aan veiligheidsnormen. Kies ook altijd een trampoline met een veiligheidsnet rond de rand om te voorkomen dat je kind van de trampoline valt.

2. Veilig springen

Hebben jullie er eentje uitgezocht en kunnen de kinderen er eindelijk op springen? Leuk! Dan is het tijd om de kinderen veilig te leren springen. Leer je kind bijvoorbeeld altijd in het midden te springen op blote voeten of (trampoline) sokken (in ieder geval geen schoenen). Let er verder op dat er niet teveel kinderen tegelijkertijd gaan springen om botsingen te voorkomen.

Laat je kinderen niet meteen al te hoog springen, liever helemaal niet te hoog overigens en vermeid acrobatische trucs of salto’s als de kinderen onervaren zijn of wanneer er geen ervaren trainer in de buurt is.

3. Houd toezicht

Wellicht overbodig, maar zorg dat er altijd toezicht is van een volwassene wanneer er kinderen op de trampoline springen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

4. Houd het gezellig

Zodra kinderen losgaan begint het vaak heel leuk, maar voor je het weet wordt het stoeien en duwen en is het opeens niet zo leuk meer. Geef van tevoren duidelijk aan dat dat niet de bedoeling is. Net als met ballen gooien op de trampoline bijvoorbeeld. Ook dat kan echt gevaarlijk zijn.

5. Onderhoud van de trampoline

Trampolines hebben onderhoud nodig, want ze staan in alle weersomstandigheden buiten en ze krijgen het nodige te verduren. Controleer daarom regelmatig de staan van de trampoline en zorg ervoor dat alle onderdelen goed vastzitten. Repareer eventuele beschadigingen en/of scheuren en vervang versleten onderdelen. Zo blijft het springen veilig en heb je het langs plezier van de trampoline.

Het klinkt allemaal misschien een beetje streng, haha. Hoewel trampolines echt heel leuk zijn, maak je het leuker én veiliger door er wel wat regels aan het springen te verbinden.

Hebben jullie regels voor het springen op trampolines? Of wellicht nog tips? Zo ja, laat het me hieronder dan weten in de comments.

Tip: meer weten over veilig trampoline springen? Lees dan dit artikel van de NVWA.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *