Home + Budgettip om in de gaten te houden: de Albert Heijn ‘Overblijvers’ app

Budgettip om in de gaten te houden: de Albert Heijn ‘Overblijvers’ app

Dat wij een groot fan zijn van de ‘Appie’, is inmiddels wel duidelijk ☺️. We sparen fanatiek koopzegels, maken gebruik van AH Premium en iedere week staat de blauwe bestelbus voor de deur met de boodschappen. Nieuwe ontwikkelingen rondom de supermarkt volgen we graag en ook deze wilde ik graag met jullie delen, want dit zou weleens een groot succes kunnen zijn! Ik heb het over de Albert Heijn ‘Overblijvers’ app die nu getest wordt in 10 winkels.

De Albert Heijn ‘Overblijvers’ app

Het principe van deze app is hetzelfde als Too Good to Go. De supermarktketen wil hiermee voedselverspilling tegengaan. Misschien was het je al opgevallen dat Albert Heijn niet meedoet met Too Good to Go. Althans, ik ben ze nooit tegen gekomen. En gezien het succes van de Too Good to Go app snap ik dat zij een eigen app uitbrengen hiervoor. Deze app heet dus ‘Overblijvers’ en wordt nu getest in 10 winkels door heel Nederland.

Er zijn verschillende overblijvers die aangeboden kunnen worden, afhankelijk van wat er over is in de supermarkt. Denk aan een verrassingsbox, een vegetarisch pakket, brood of producten die uit het assortiment gaan. Je ziet niet wat er precies in je pakket zit, net als bij Too Good to Go. Dat maakt dat het altijd een verrassing is wat erin zit.

Ook deze pakketten kosten ieder €4,99.

 

Hoe het werkt

Het werkt eenvoudig: je logt in met je Albert Heijn account, dezelfde waarmee je je boodschappen bestelt, en kiest een filiaal in de buurt. Op dit moment wordt er getest met 10 winkels, dus je moet geluk hebben dat er eentje bij je in de buurt zit. Hier is dat helaas niet het geval.

Vervolgens klik je op het filiaal naar keuze en kun je, als er nog een ‘overblijver’ beschikbaar is, deze reserveren. Vervolgens kies je het tijdslot waarin je je pakket op kunt halen.

Hoe lang duurt de test?

Dat is helaas nog niet bekend. Ik heb de app al ruim een week op mijn telefoon staan en check deze geregeld. We houden het hiermee goed in de gaten, maar het is nog niet bekend hoe lang de test duurt en of deze überhaupt verlengd gaat worden. Ik verwacht, en hoop vooral, van wel.

Ik vind het in ieder geval een heel goede ontwikkeling en hoop dat Albert Heijn deze doorzet. Dan zal ik wellicht vaker een pakket reserveren omdat we enkel een Albert Heijn in onze wijk hebben.

Je kunt de Overblijvers app al downloaden in de App Store en Play Store.

 

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Debby
    23 januari 2022 / 15:32

    Wat n leuk initiatief! Wat jammer dat ze t alleen in t westen uittesten ☹️. Hopelijk komt t erdoor en mogen we in t zuiden ook meedoen ??