Home + Geld & Budget | We zijn weer begonnen met koopzegels sparen

Geld & Budget | We zijn weer begonnen met koopzegels sparen

Lang geleden, toen Patrick en ik net samenwoonden, begonnen we met het sparen van de AH koopzegels. Hele boekjes spaarden we vol en vervolgens besteedden we deze aan van alles en nog wat. Het was een klein, maar snel oplopend spaarpotje waar we veel plezier van hebben gehad. Toen het financieel wat minder ging zijn we hiermee gestopt en deden we boodschappen bij andere supermarkten. Helemaal niet erg en we konden iedere euro goed gebruiken waardoor er überhaupt geen ruimte was om koopzegels te kopen. We zijn inmiddels weer een paar jaar verder en laten al ruim een jaar de boodschappen thuis bezorgen. We wilden toen ook weer beginnen met het sparen van de koopzegels, maar dat was lastig. We moesten dan met de bon van de online bestelling naar de winkel om daar de zegels te kopen. In de praktijk kwam daar niets van terecht. Gelukkig kan het nu wel via de app en we zijn fanatiek van start gegaan!

Waarom koopzegels sparen?

Sparen op je spaarrente levert geen spaarrente meer op. Toch zetten we geld weg en dat is maar goed ook. We worden er alleen niet meer voor beloond door de banken. Voor grote spaardoelen zetten wij het spaargeld in ieder geval nog steeds op onze spaarrekening, maar voor kleine spaardoelen gebruiken wij nu weer de koopzegels. Dan heb ik het over doelen als sparen voor de Sint- en kerstcadeaus of vakanties en weekendjes weg bijvoorbeeld. We sparen de zegels nu digitaal via de AH app en iedere keer als we de bestelling met boodschappen afrekenen, worden de koopzegels erbij gerekend en zijn ze direct zichtbaar in de app. Zo weten we precies hoeveel we al hebben gespaard.

En dat gaat sneller dan die zegeltjes in de boekjes plakken 🙂 Wij zetten onze virtuele boekjes dus in voor kleine spaardoelen en sparen nu tot het einde van het jaar voor alle cadeautjes. Daarna sparen we de nieuwe boekjes op voor het zakgeld voor de zomervakantie in 2021. Nu merken we er niets van en straks hebben we er profijt van.

Wat kost het en wat levert het op?

Voor iedere euro die je uitgeeft kun je een koopzegel kopen. Dus als je voor €100,- boodschappen doet, kun je 100 koopzegels kopen. Iedere koopzegel kost €0,10 cent dus voor 100 zegels betaal je een tientje. Bij 490 zegels heb je je virtuele boekje vol en heb je €49,- gespaard. Bij Albert Heijn krijg je echter 6% rente waardoor je €52,- voor een vol boekje krijgt. Dat krijg je niet bij de bank ?. Wij geven gemiddeld €100,- per week uit aan de boodschappen dus iedere vijf weken zouden we een boekje vol moeten hebben. Tegen de tijd dat het 1 december is zouden we ongeveer vijf boekjes vol kunnen hebben. Zeker als je er vanuit gaat dat we voor bepaalde gelegenheden wat meer boodschappen zullen bestellen. Dan hebben we voor de feestdagen toch €260,- bij elkaar gespaard wat we bij de cadeautjes kunnen leggen. Dat is toch mooi meegenomen!

Ik heb één kanttekening en dat is dat we de zegels sparen in de app. We hebben ze niet fysiek in huis. Wat nu als er wat mis gaat en we onze zegels kwijtraken? Ik weet niet of dat kan, maar dat zit steeds in mijn achterhoofd.

We gaan er vanuit dat het goed gaat en sparen voorlopig lekker door. Sparen jullie koopzegels?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    26 juni 2020 / 07:49

    Zo blij dat je nu digitaal kan sparen omdat minstens 1 x per week de ah voor de deur staat.. en ja dan gaat het snel. De “boekjes” worden hier ook voor de december/januari(de verjaardagen van de jongens) maand gebruikt of we gaan voor de zomer vakantie door sparen. Ligt aan hoe hard het gaat. Ook heb ik nog zegels van de plus want die zit in het dorp. Die gaan niet zo hard. Is maar 4 euro per kaart en levert 6 euro op. Dat zijn 200 zegels van een 2 cent