Home + Budget tip | Velours gordijnen van IKEA!

Budget tip | Velours gordijnen van IKEA!

Velours gordijnen hebben heel wat verschillende namen. Zo worden ze ook wel velvet gordijnen of fluwelen gordijnen genoemd. Maar hoe je ze ook noemt, ze zijn gewoon heel erg mooi! Wij zijn afgelopen week met een kleine verbouwing in huis begonnen; we laten een binnenmuur isoleren. Dat heeft op zich niets met gordijnen te maken, maar als we dan eenmaal bezig zijn, veranderen we meteen van alles. Zaterdagmiddag kwamen we opeens thuis met een nieuw, groen kleed en hadden we bedacht dat we ook weleens nieuwe gordijnen wilden in de woonkamer. We gingen op zoek naar velours gordijnen, maar kwamen overal best prijzig uit. Totdat we ze vonden bij IKEA. Ze zijn nieuw en blijken nu al ontzettend populair te zijn!

Velours gordijnen van IKEA!

We hadden vouwgordijnen (zwart/wit gestreept) en een grijze vitrage. Dit hing er echter al 11 jaar en waren toe aan iets nieuws. Nu willen we bij onze zwarte kozijnen heel graag zwarte, houten jaloezieën. Supermooi, maar we zijn nu al zoveel aan het doen, dat we daar weer even voor moeten sparen. De vitrage was echter wel toe aan vervangen en daarom besloten we voor nieuwe gordijnen te gaan kijken. Als we straks de houten jaloezieën hebben, blijven deze gewoon hangen voor de sier. We wilden heel graag velours gordijnen.

We zijn bij diverse winkels geweest, maar daar waren ze niet kant en klaar te koop. Ze moesten dan op maat worden gemaakt en dat duurde vier weken. Ook waren ze heel duur. We zouden dan voor deze velours gordijnen zo’n €239,- kwijt zijn.

We keken verder, maar konden ze nergens vinden totdat ik gewoon even keek bij IKEA. Daar hadden ze ze wel in maar liefst 5 verschillende kleuren!

En ze kosten daar maar €69,95!

Het gaat om de gordijnen met de naam Sanela. Je koopt ze per paar en iedere helft is 140 cm breed en 300 cm hoog. Let op, als je ze op gaat hangen aan haakjes, dus aan een gordijnrails, dan ga je ze plooien waardoor ze minder breed worden. Voor ons zijn ze nu precies breed genoeg om mooi dicht te kunnen.

Als je geen gordijnrails hebt, maar een roede kun je ze ook eenvoudig ophangen, kijk maar;

Waar nu de haakjes zitten, zitten blinde embrasses waar je de roede doorheen kunt doen. Het is lastig uitleggen zo, maar het kan dus wel heel eenvoudig.

Overigens waren ze voor ons iets te lang, maar dat hebben we opgelost door de zomen met een zoomsnelband en een strijkijzer om te zomen. De komen nu tegen de grond aan, dat vinden we toch het mooist.

Wij gingen voor donkergroen, omdat we veel donkergroen in huis hebben. De andere kleuren zijn mint, zachtroze, grijs en bordeauxrood (ook prachtig!)

Op de site staat dat de gordijnen effectief zijn tegen tocht en dat geloof ik wel vanwege de dikte. Ook zouden ze ervoor zorgen dat het in de zomer koeler is. Dat zou heel fijn zijn dus ik ben benieuwd deze zomer!

Op onze foto’s zie je de kleur niet goed en dat is eigenlijk heel jammer. Toch zijn ze prachtig en passen ze perfect bij de rest van ons interieur. Met recht een aanrader dus!

Ik heb op de site gezien dat ze hard gaan dus mocht je ze willen, rijd dan snel even langs de IKEA!

Ik hoop dat ik jullie blij heb kunnen maken met deze tip!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Sandra
  11 maart 2019 / 07:46

  Deze ga ik onthouden voor de verhuizing

 2. Christine
  11 maart 2019 / 11:12

  Prachtig zeg! Die groene kleur is erg mooi bij jullie woonkamer!
  Sanela kocht ik in het antraciet ruim vijf jaar geleden bij Ikea met stalen ringen. Voor een vol effect heb ik er toen 3 aan elkaar genaaid, er hangen er dus tweemaal 3 is 6 panelen op onze slaapkamer en op de babykamer hangen twee losse omdat dat maar een smal raampje is. De gordijnen zijn inderdaad heerlijk koel in de zomer en houden echt de warmte buiten! Icm rolgordijn is het compleet verduisterd, wel zo prettig nu we de zomer tegemoet gaan en het in de avond nog lang licht is voor de kids terwijl ze moeten slapen.. Pluspunt is ook dat ze zelf makkelijk te wassen zijn. En fluweel vind ik tijdloos, dus ben er denk ik ook niet zo snel op uitgekeken.

  • 12 maart 2019 / 06:56

   Wat goed om te horen dat ze bij jullie zo bevallen en fijn om te horen dat ze de warmte buiten houden 😉 Dat kunnen we hier in huis wel gebruiken ’s zomers. Fluweel vind ik ook tijdloos, het staat toch sjiek vind ik.