Home + Boekentips | Deze boeken las ik in september 2022

Boekentips | Deze boeken las ik in september 2022

Het is de tijd van het jaar waarin het nóg lekkerder is om te lezen. Tenminste, dat vind ik hoor. Als kind vond ik het al heerlijk om op mijn kamer, op mijn bed te lezen wanneer het buiten regende. Lampjes aan en opgaan in het verhaal. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ik lees nog steeds heel erg graag. Niet meer op mijn kamer op mijn bed, maar lekker op de bank met een kop thee. Zo ook afgelopen maand. Deze boeken las ik in september.

Deze boeken las ik in september!

1. Debbie Johnson | Thuis in het duincafé (deel 3)

Als Zoe’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.

Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede.

In september was dit mijn eerste boek van die maand. Zoë is een heel nieuw karakter en kenden we nog niet uit de eerste twee delen. Toch hoefde ik niet aan haar te wennen en in het verhaal te komen. Net als bij de eerdere delen zijn de eerste bladzijden zo leuk dat je er weer helemaal in zit na het lezen van drie bladzijden. Dit boek begon met een brief van Kate aan Zoë waardoor we Kate ook meteen leren kennen. Tja, wat kan ik verder nog zeggen? Ik ben fan!

2. Debbie Jonson | Zonnige dagen in het Duincafé (deel 4)

Voor Willow is het vervallen café dat uitkijkt op het strand de plek waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten en waar ze zich onderdompelt in een dagelijkse dosis positiviteit. Maar wanneer er een aantrekkelijke vreemdeling binnen komt wandelen die een nieuwe lentewind met zich meebrengt, realiseert Willow zich dat haar rustige plattelandsleven voor altijd zal veranderen.

Willow had in de eerdere delen van het Duincafé niet zo’n grote rol, maar in dit deel leren we haar verhaal kennen en ook dit deel is weer fantastisch. In dit deel leert Willow dat je niet alles in je eentje hoeft te doen en hoeft op te lossen. Ze heeft er lang alleen voor gestaan en hield alle ballen hoog, maar dat houdt een keer op. Een waardevolle les voor Willow die haar leven uiteindelijk alleen maar rijker en minder eenzaam maakt.

3. Jenny Colgan | De kerstboekwinkel

In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Ik heb dit boek al gedeeld in mijn artikel over de leukste kerstboeken van dit jaar, maar hij hoort natuurlijk ook thuis in dit overzicht. Dit boek heeft zo’n beetje alles wat een kerstboek nodig heeft. Het gaat over een boekwinkel, een ingewikkelde familierelatie, liefde, een hechte gemeenschap en er zit een heel leuk linkje in naar een eerder boek van Jenny Colgan uit de Happy Ever After serie. Dit boek is mijn favoriet dit jaar!

4. Debbie Johnson | Een kerstcadeau van het Duincafé (Duincafé deel 5)

Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Gelukkig hebben Katie en haar zoontje, sinds ze zijn verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, een nieuwe familie gevonden. Eén die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het leven en de opbeurende kracht van een goed stuk taart en een bakkie troost bij het Duincafé.

Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten. En met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt.

Het volgende kerstboek uit deze serie. Ik moest hier even inkomen, maar het verhaal is heerlijk, het dorp krijgt een paar verrassingen te verwerken en we maken kennis met Katie, van wie we tot nu toe het minst wisten.

5. Marloes Berghege | Puur zakelijk

In Puur zakelijk, het nieuwe feelgoodboek van auteur Marloes Berghege (De koffiesalon-serie), is Bo’s droombaan als junior agent bij een groot agentschap voor kunstenaars tot nu toe nog niet veel opwindender dan dubbelzijdig printen en koffie halen voor het hele kantoor. Heel frustrerend voor een carrièretijger als Bo. Ze kan zoveel meer! Als haar onhandige baas Tim aankondigt dat een van haar favoriete kunstenaars, Lucy Rood, bij het agentschap komt en bij een van de junior agents wordt ondergebracht, moet ze iets doen om de concurrentie achter zich te laten.

Ik vond de De koffiesalon-serie echt fantastisch, maar hier moet ik even inkomen. Ik heb het boek nog niet uitgelezen in september, dus een echt oordeel kan ik nog niet geven, maar het boek leest minder snel door dan andere boeken van Marloes Berghege. Al moet ik ook zeggen dat het verhaal tot nu toe wel leuk is.

Deze boeken las ik in september. Op naar een nieuwe maand met fijne boeken! Kende jij deze boeken?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *