Home + Blog top 3 tag

Blog top 3 tag

Uiteraard volg ik ook een hoop andere bloggers waaronder Linda van Mamaliefde. Deze top 3 is bedacht door Sylvia Kuijsten en ik was als blogger natuurlijk meteen enthousiast. Daarom vandaag mijn antwoorden. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

En als je ook blogt, neem hem vooral over. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jouw antwoorden!

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

 • Naast een laptop, computer, tablet etc. is het heel fijn om een leuk programma te hebben om foto’s mee te bewerken, of collages mee te maken. Op de laptop gebruik ik Canva en op mijn telefoon gebruik ik de app Studio. Beiden werken heel erg fijn!
 • Cliché, maar waar: passie en doorzettingsvermogen. Regelmatig posten, mooie foto’s maken, reageren op reacties, mail beantwoorden etc. Het hoort er allemaal bij. Ook wanneer de bezoekersaantallen niet zo hard stijgen als je zelf graag had gezien. Gewoon door blijven gaan. Hard werken wordt altijd beloond!
 • Onderwerpen. Bepaal heel goed voor jezelf waarover je wilt bloggen en maak een lijst met onderwerpen of vaste rubrieken, dat kan je echt een eind op weg helpen. En je moet natuurlijk wel ergens over schrijven 😉

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken

 • Een “over mij” pagina waarin je vertelt wie je bent en waarom je blogt. Het gezicht achter de blog. Waarschijnlijk deel je best persoonlijke zaken, dan willen je lezers ook wel weten wie je bent.
 • Social media iconen: waar kunnen je lezers je nog meer vinden? Waarschijnlijk heb je sowieso Twitter, Facebook en Instagram. Laat zien!
 • Wat zakelijke pagina’s zoals een disclaimer en een contact pagina. Als je je blog professioneel in wilt zetten zijn deze wat mij betreft onmisbaar.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

 • Persoonlijke onderwerpen, dat maakt mijn blog ook uniek, ik heb namelijk mijn eigen verhaal. Daar moet ook wel humor in zitten vind ik. Aan een mamablog hangt nog weleens, ten onrechte trouwens, een vooroordeel over dat het nogal “mutsig” is. Dat vooroordeel probeer ik wel weg te nemen.
 • Ik vind een photodairy heel erg leuk! Veel bloggers doen dat, maar er is er geen één hetzelfde. Je geeft je lezers echt een kijkje in jouw leven.
 • Shoplogs en reviews. Ik vind het leuk om te vertellen hoe ik iets heb ervaren of een leuke winkel te delen.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

 • Dat je als werkende moeder, die heel veel ballen hoog heeft te houden, het echt allemaal wel kan. Je kan veel aandacht hebben voor je kinderen en je werk, het is alleen een kwestie van het goed invullen van je tijd. Lastig, maar niet onmogelijk 😉
 • Dat je je erin herkent en beseft dat je niet de enige bent die over een bepaalde manier denkt. Gewoon een lekkere feel good blog!
 • Professionaliteit! Ik werk ook nog 20 uur per week en ik werk ook freelance en ik wil wel kwalitatief goede blogs schrijven en nog wel professionaliteit uitstralen.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Ik ga voor de voordelen 😉

 • Je vergroot je netwerk, ik heb al heel veel leuke mensen online “ontmoet”!
 • Je blog biedt ook veel extra kansen, zo heb ik er ook freelance werk aan te danken
 • Je doet ongemerkt heel veel kennis op over bloggen als vak, een website beheren, foto’s bewerken etc.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Dat is heel wisselend. Zelfs mijn ouders laten reacties achter. Juist dat wisselende vind ik heel leuk. Zelfs oud klasgenootjes die ik al tijden niet meer heb gesproken en die nu in het buitenland wonen vertellen op Facebook dat ze het zo leuk vinden om mij op deze manier te volgen. Dat zijn voor mij ook heel waardevolle reacties ook al worden ze niet hieronder achtergelaten.

9. Over welk drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

 • Shoplogs voor de nodige inspiratie
 • Persoonlijke verhalen
 • Leuke tips voor een dagje uit etc.

10. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

 • Blijf jezelf en vaar je eigen koers!
 • Reageer niet overal lukraak op. Ik zie weleens bloggers die als eerste op een andere blogger met veel bereik reageren en het zijn vaak dezelfde soort berichten; wat een inspirerende blog, wat vertel je dat toch weer leuk etc. Reageer juist wel op anderen, maar zorg dat deze reactie wel waardevol is en echt iets toevoegt.
 • Neem deel aan Facebookgroepen waar de bloggers in jouw niche zitten. Hier haal je zoveel waardevolle tips uit!

Heb je hier iets aan gehad? Ik hoop het! Heb jij nog leuke aanvullingen? Zet ze gerust in de comments hieronder!

Blog, Tag, mamablogger, Marisca, kenterMarisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Reacties

 1. 14 januari 2015 / 07:49

  Leuke tag! Wat leuk dat oud klasgenootjes zo via fb alles kunnen volgen, echt heel leuk! Vooral de eerste tip vind ik erg belangrijk! Ik zou uiteindelijk zelf een eigen domein willen, maar ben pas net aan het bloggen, dus ben bang dat het me niet lukt uiteindelijk, haha! Maar wie weet over een tijdje wel!

  • 14 januari 2015 / 08:15

   Hoi Celeste, dank voor je reactie! Ik ben zelf begonnen met Blogger, maar heel blij dat ik de stap naar WordPress heb gezet. En tuurlijk lukt het je wel! Succes! Liefs,

 2. 14 januari 2015 / 08:39

  Leuke & inspirerende post! Zo leuk dat je oude schoolvrienden je op deze manier volgen. Zelf moet ik toch echt even tijd gaan maken voor die ‘over mij’ pagina…. 🙂

 3. 14 januari 2015 / 09:55

  superleuk om te lezen. Ik kende niet Canva, Ik ga zo kijken

 4. 14 januari 2015 / 12:29

  Leuk dat he hem ook hebt overgenomen. Die Facebook groep is el echt heel gezellig met andere moeders die ook een blog bijhoudt. Van hobby tot professioneel.

  • 14 januari 2015 / 19:49

   Dank Linda voor de tag! Ik vind de groep ook heel leuk en heb er ook al veel van opgestoken, super!

  • 17 februari 2015 / 19:09

   Hoi Sylvia,

   Geen probleem heb ik gedaan. Ik wist het echt niet hoor, heb wel degene vermeld bij wie ik het had gezien, maar wist eerlijk gezegd niet waar het vandaan kwam. Ik heb e vermeld met een link naar je blog!