Home + Thomas de Stoomlocomotief weetjes die jij niet wist!

Thomas de Stoomlocomotief weetjes die jij niet wist!

M is fan van Thomas de Stoomlocomotief en niet zo’n beetje ook! Een tijd lang werden hier alle treintjes gespaard, werden er treinbanen gekocht en als we een treintje niet konden vinden, was knipperen met zijn ogen bij opa voldoende voor een urenlange speurtocht op Marktplaats. M kende alle namen uit zijn hoofd en verwachtte dat ik dat ook kon. Toch hebben we het nooit vervelend gevonden en is het superleuk speelgoed dat jaren mee kan.

Wat wel heel jammer was, was dat er de laatste tijd weinig nieuws bij kwam in de winkels. M heeft van zijn gespaarde geld de Dino treinbaan nog gekocht en daar hield het wel op. Afgelopen week kregen we onderstaande bericht en dat vinden wij stiekem ook best leuk. En opa ook 😉 Er komen niet alleen nieuwe speelsets, maar ik vind vooral de weetjes heel erg leuk! Ik wist dus echt niet dat Thomas de Stoomlocomotief al 70 jaar bestaat.

Oh ja, en natuurlijk mogen foto’s van de treinbaan bij opa en oma niet ontbreken 😉

70 Jaar Thomas de Stoomlocomotief
Thomas werd in 1945 bedacht door W. Awdry. Toen zijn zoon ziek op bed lag, bedacht hij de spannende verhalen van Thomas en zijn vrienden om aan zijn zoon te vertellen. De verhalen werden al gauw als boekenreeks uitgebracht en daarna volgde de inmiddels wereldwijd populaire TV-serie. Thomas, het kleine, blauwe, pratende treintje weet dus al generaties lang de harten van onze kinderen te veroveren!

Leuke weetjes over Thomas de Stoomlocomotief en zijn vrienden:

 • Tot op heden zijn er wereldwijd maar liefst 16.417.667 Thomas treintjes verkocht.
 • Wereldwijd zijn er 4,6 miljoen houten treintjes verkocht van Thomas en zijn vrienden. Als je al deze treintjes achter elkaar zet is dat dezelfde afstand als van Amsterdam naar Bordeaux.
 • De vrienden van Thomas zijn Gordon, Henry, James, Emily, Percy, Edward en Toby. Maar door alle avonturen die hij beleeft, maakt hij steeds nieuwe vrienden!
 • Emily is de enige vrouwelijke stoomtrein in de reeks van Thomas.

MATTEL BRENGT NIEUWE THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF SPEELSETS UIT

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum brengt speelgoeduitgever Mattel nieuw Thomas speelgoed uit. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten met zowel de ‘Take-n-Play’ als de ‘Houten Spoorbaan serie’. De Take-n-Play serie is gemaakt van duurzaam metaal en de Houten Spoorbaan serie is gemaakt van eerste klas hout.

Thomas de Stoomlocomotief Take-n-Play serie
Dit voorjaar brengt Mattel Samson de Trein en drie nieuwe speelsets uit in de Take-n-Play serie.

Samson de Trein
Samson is een kleine, maar sterkte locomotief en is naar Sodor gekomen om te helpen in het Dinosaurus Park. Samson is gemaakt van duurzaam metaal en heeft een magneetkoppeling, waar andere locomotieven en wagons aan gekoppeld kunnen worden. Samson mag niet in je verzameling Take-n-Play locomotieven ontbreken!
Consumentenadviesprijs: €9,99.

Speelsets
Met de Sodor Houtmolen (€ 24,99) kunnen kinderen Thomas over het spoor laten rijden, zodat hij op tijd de goederen kan afleveren. Rijd met je favoriete stoomlocomotief over de verschillende Spiraalbanen (€ 21,99). Met de Brullende Dinobaan (€ 69,99) kunnen kinderen op zoek gaan naar fossielen van dinosaurussen in de kleigroeve van Sodor. Hoor je de dinosaurus brullen? De Take-n-Play sets kunnen met elkaar gecombineerd worden en worden geleverd met een bekende locomotief uit de Thomas & Friends serie, gemaakt van duurzaam metaal.

   Takenplay Sodor Houtmolen.JPG     Takenplay spiral tower.JPG     Takenplay dino run.JPG

Alle Take-n-Play sets en de trein Samson hebben een adviesleeftijd van drie jaar en ouder. Naast Samson zijn er nog veel meer vrienden van Thomas de Stoomlocomotief in de Take-n-Play serie verkrijgbaar. Spaar ze allemaal!

Thomas de Stoomlocomotief Houten Spoorbaan serie
Dit voorjaar wordt de Houten Spoorbaan serie uitgebreid met een speelset, een handige Thomas de Stoomlocomotief reistas en twee leden van het team van Thomas. Maak je verzameling compleet met Samson en Bertie.

Bertie
Bertie is een vriendelijke bus, die altijd klaar staat om locomotieven te helpen. Bertie is gemaakt van eerste klas hout en heeft een magneetkoppeling, zodat ze met alle andere Houten
Spoorbaan  locomotieven gekoppeld kan worden.    Houtenspoorbaan samson.JPG   Houtenspoorbaan Bertie.JPG
Consumentenadviesprijs: €6,21 

Samson
Samson is dit voorjaar niet alleen verkrijgbaar in de Take-n-Play serie maar wordt ook gemaakt in eerste klas hout voor de Spoorbaan serie. Samson heeft een magneetkoppeling, zodat hij met alle andere Houten Spoorbaan locomotieven gekoppeld k
an worden. Hij is geschikt voor alle Houten Spoorbaan sets.
Consumentenadviesprijs: €10,99

Naast Samson en Bertie zijn er nog veel andere uit het team van Thomas beschikbaar in de Houten Spoorbaan serie. De adviesleeftijd is 3+ jaar.

Houten Spoorb   Houtenspoorbaan feest op sodor.JPGaan Feest op Sodor set
Deze Hou
ten S
poorbaan set is met de vele extra’s een feest voor kinderen! Thomas rijdt langs een winkel om ballonnen, frisdrank en snacks te kunnen kopen. Daarna gauw door naar het schip, waar het vuurwerk uit de schoorsteen komt op het moment dat Thomas langsrijdt. Prachtige gekleurde linten schieten uit de schoorsteen! De set wordt geleverd met bijpassende Thomas de Stoomlocomotief en is gemaakt van eerste klas hout.
Leeftijd: 3+       Consumentenadviesprijs: € 129,99

Houten Spoorbaan Sodor Reistas   Houten spoorbaan tas 1.JPG   Houten spoorbaan tas 2.JPG
Kinderen kunnen h
un favoriete Houten Spoorbaan locomotieven in deze zachte reistas opbergen en overal mee naartoe nemen. De tas biedt ruimte voor maar liefst 50 locomotieven. Wanneer de tas open geritst is, vormt de tas een fantastische speelmat me
t bekende locaties als Station Knapford, de Grote Steengroeve en Bud de Kraan.
Leeftijd: 2+         Consumentenadviesprijs: € 44,99

Ga voor meer informatie en de complete collectie van het Thomas de Stoomlocomotief speelgoed naar de website van Fisher Price: www.fisher-price.com/nl

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. regina
  17 januari 2015 / 00:11

  In Alblasserdam is een winkel die heel veel Thomas heeft, ze importeren het uit het buitenland.