Home + Birthday Boys | De verjaardagstaarten van de jongens van de afgelopen jaren!

Birthday Boys | De verjaardagstaarten van de jongens van de afgelopen jaren!

Toen ik onlangs de verjaardagsfoto’s van de jongens van de afgelopen jaren liet zien, realiseerde ik mij hoe snel de tijd ging en hoeveel mooie verjaardagen we al hebben gevierd. Ieder met een eigen uitnodiging, een kinderfeestje, traktaties, maar ook heel veel verjaardagstaarten. Omdat het zo leuk is om terug te blikken leek het mij leuk alle verjaardagstaarten van de afgelopen jaren op een rijtje te zetten. Misschien biedt het jou ook inspiratie, want wat waren de taarten mooi! Van een Buurman en Buurman taart tot heel veel LEGO taarten en nog veel meer.

De taarten van Milan

Ik kan mij nog goed herinneren hoe al deze taarten tot stand zijn gekomen. Soms voelt het als de dag van gisteren en als je je nu bedenkt dat hij bijna 11 wordt, dan zijn alle clichés waar: de tijd vliegt en helemaal wanneer je kinderen hebt. Wat gaaf om ook dit zo achter elkaar te zien. Ik word er een beetje weemoedig van haha.

De leukste taarten zijn voorbij gekomen en waren altijd gekoppeld aan een bepaald thema. De eerste jaren kozen wij die zelf uit. Toen Milan een jaar of 4 was lieten we wat plaatjes zien op Pinterest en koos hij zelf uit wat hij ongeveer wilde hebben. Wat mij opvalt is dat de taarten met Milan mee zijn gegroeid. Niet wat betreft de grootte van de taart, maar wat betreft ontwikkeling en interesses. Na drie LEGO taarten werd het een jaar superhelden, daarna de Lion King en vorig jaar was het een YouTube taart. Dit jaar wordt het overigens een Lamborghini taart, zo zie je maar. Ik zet de thema’s per leeftijd op een rijtje:

 1. Jip & Janneke
 2. Het Zandkasteel
 3. Thomas de Stoomlocomotief
 4. Buurman en Buurman
 5. LEGO
 6. LEGO Ninjago
 7. LEGO Ninjago
 8. Superhelden (Batman)
 9. The Lion King
 10. YouTube

Taarten van Floris

Floris wordt dit jaar pas 4 waardoor ik natuurlijk maar drie taarten kan laten zien. Toch zijn deze drie ook heel erg gaaf. Anders dan die van Milan, maar net zo leuk. De eerste ging mee in het zwart/wit thema van Milans superhelden taart. Misschien niet de gezelligste taart, maar hij was wel mooi en lekker. De tweede taart was meer een jungle taart en de derde moest een ijsjestaart worden van Floris. Dit jaar krijgt Floris een taart met Rescue Bots.

De smaak van de taarten

De taarten hebben bijna altijd dezelfde smaak. Er zit natuurlijk cake in de taart maar daartussen kunnen we kiezen voor twee lagen. Voor de eerste laag kiezen we altijd botercrème, heerlijk! De tweede laag is een smaak die we kunnen kiezen. Milan wil bijna altijd de witte chocolade dus die kiezen we voor Floris ook. Dit jaar hebben we gekozen voor hazelnoot voor Floris en voor Milan wederom witte chocolade.

De taarten van Milan worden altijd bekleed met marsepein, dat vindt hij het lekkerst. De taarten van Floris worden afgesmeerd met botercrème. Wij vinden het beiden lekker, maar gasten kunnen dan kiezen wat ze lekkerder vinden.

Als ik toch eens zulke taarten kon maken…

We laten de taarten altijd maken door een vast iemand, behalve de eerste taart van Milan, die is door iemand anders gemaakt. Ik vind het echt vakwerk en zo knap als je dit kan. Meestal halen we de taarten op op de ochtend dat we de verjaardagen vieren. Als we dan bij haar binnenkomen vind ik het altijd zo gezellig. De ruimte staat vol met spullen. Van deegrollers tot uitstekers en van mallen tot taartdozen. Het lijkt mij heerlijk als je zulke prachtige taarten kunt maken in zo’n fijne ruimte. Je kunt er al je creativiteit in kwijt en je hoofd leegmaken. Zo voelt het voor mij ook als ik traktaties maak. Het is heerlijk om iets met je handen te maken en er een ander blij mee te maken.

Maar goed, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen en we zijn ontzettend blij met haar. Ik denk zeker niet dat ik het beter zou kunnen dan zij. Wat ons betreft maakt ze tot hun 18e verjaardag hun verjaardagstaarten.

Laten jullie ook altijd een taart maken, of maken jullie hem zelf? En kiezen jullie dan ook voor een bepaald thema? Klets mee in de comments hieronder en laat mij weten wat jullie altijd doen met de verjaardagstaarten.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Henriët
  30 september 2021 / 21:23

  Tot nu toe altijd een taart laten maken met foto of thema, maar mijn zoontje vind die taarten niet lekker.
  Hij zei mama ik wil gewoon een appeltaart.
  Prima maken we dit jaar een appeltaart het is zijn feestje! Ga wel even nadenken of ik hem toch met iets kan versieren in een thema wat hij leuk vind.

  • Marisca
   Auteur
   30 september 2021 / 21:25

   Wat leuk! Eigenlijk is appeltaart ook gewoon het lekkerst 😉 En die kun je inderdaad ook wel versieren.