Home + Wonen | We gaan veranderen van slaapkamers!

Wonen | We gaan veranderen van slaapkamers!

Na een tijdje wikken en wegen hebben we besloten toch van slaapkamers te gaan veranderen. Ontzettend zonde van het werk dat we hebben gehad, maar die tijd zat vooral in het verven van de muren, want we hebben verder geen gekke dingen gedaan. Het plan is als volgt: Milan gaat naar zolder, mijn werkplek gaat daar weg en gaat naar Floris zijn kamer. Floris verhuist vervolgens naar de kamer van Milan. Ik vertel je er meer over!

Het begon met een bureau voor Milan

Het begon allemaal met een bureau voor Milan. Hij heeft een bureau nodig, maar die past niet op zijn huidige kamer. Nu we weten dat we hier wat langer blijven wonen, zette ons dat aan het denken. Zijn bed is vrij breed en er staan twee kasten in zijn kamer. Een voor kleding en in de andere staan zijn modelauto’s, boeken en wat leuke accessoires, want we wilden zijn kamer ook gezellig maken. Maar dat betekent dat er geen ruimte meer is voor iets anders, laat staan een bureau.

We hebben nog een hoogslaper overwogen, maar zijn bed is nog helemaal niet zo oud en dat vonden we wel erg zonde. Hij heeft een hartstikke mooi en fijn bed, een nieuw bed is daarom zonde van het geld. Uiteindelijk bleef er maar één optie over: verhuizen naar een wat ruimere kamer.

Dit wordt de kamer van Floris 

Domino effect

Maar toen ontstond een domino effect. Want als Milan naar zolder gaat, betekent dat dat mijn werkplek daar weg moet. We besloten daarom dat Floris gaat verhuizen naar Milans kamer en mijn werkplek te verkassen naar Floris zijn huidige kamer. Alleen wij blijven op onze slaapkamer, anders werd het helemaal zo’n gesleep met de kasten.

Wat gaan we precies doen?

We beginnen na de feestdagen met het leeghalen van Milans kamer. We verhuizen zijn spullen vervolgens naar zolder. Als zijn kamer leeg is verven we zijn okergele muur in een mooie kleur voor Floris. De rest van de muren zijn nu nog wit en dat laten we zo. Als dat klaar is verhuizen we de spullen van Floris naar zijn nieuwe kamer.

Als zijn kamer leeg is veranderen we niets aan die kamer en verhuizen we daar mijn bureau en kasten naartoe. Daarna begint het inrichten van Milans plek op zolder. Wat een ruimte heeft hij straks!

Het is een behoorlijke operatie, daarom doen we dit ook na de feestdagen. Het heeft ook nog geen haast, maar voor Milan is het wel fijn als hij straks een bureau heeft en wat meer ruimte heeft om vrienden te ontvangen zodat ze ook kunnen gamen.

Dit wordt mijn gezellige werkkamer. 

Al deze ruimte, en nog meer, wordt voor Milan. 

Wat gaan we kopen?

Tegen de tijd dat we dit gaan doen, wonen we iets langer dan een jaar in dit huis. We hebben er daarom niet zoveel zin in om weer heel veel aan te schaffen. Dat vind ik echt zonde van het geld. Toch ontkomen we er niet aan om dingen te kopen. Dit hebben we tot nu toe nodig:

  • Een bureau voor Milan (daar begon het tenslotte allemaal mee).
  • Een bureaustoel.
  • Nieuwe gordijnen voor Floris. De gordijnen die er nu hangen passen niet bij de kleur die we in gedachten hebben.
  • Een leuk vloerkleed voor Milan.
  • Misschien nog een bankje voor Milan om het wat huiselijker te maken.
  • Accessoires om alle kamer nog wat gezelliger te maken.

Het valt mee en dat heeft vooral te maken met het feit dat er overal nieuwe vloeren liggen en we alleen maar hebben geverfd. Al willen we beneden wel een andere vloer nu we weten dat we hier langer blijven wonen. Je ziet werkelijk waar alles op deze vloer vanwege de grote ramen. Ik blijf dweilen. We denken aan een mooie parket vloer, maar dan alleen beneden. Maar goed, eerst de kamers van de jongens, een nieuwe vloer is voor nu geen must.

Toen wij alle meubels uitzochten hebben we deze heel bewust gekocht. Alles past bij elkaar en kunnen we met elkaar combineren. Daar hebben we nu al profijt van, want daardoor kunnen we schuiven en hoeven we geen nieuwe kasten of iets dergelijks te kopen.

Ach, ik vind het eigenlijk ook best leuk. Het is fijn dat we de ruimte hebben om te kunnen schuiven en ik denk dat dit uiteindelijk veel praktischer is. Ik hou wel van dat gerommel.

Hebben jullie weleens gewisseld van slaapkamers in huis?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *