Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in september 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in september 2021

Nou, dat spaardoel voor dit jaar gaan we niet halen, maar september 2021 was geen slechte maand. We hebben wel een uitgave gedaan van de spaarrekening, maar op andere manieren weer gespaard en hebben al vooruit gekeken naar de laatste maanden van het jaar. De Sint cadeaus komen er natuurlijk aan en ook met Kerst pakken we altijd uit. Tegelijkertijd houden we de beurzen in de gaten, want Peaks schommelt op het moment behoorlijk. En dat terwijl we net twee beleggingsrekeningen hebben geopend voor de kinderen ?. Lezen jullie mee over spaarmaand september 2021.

1 september 2021

We beginnen deze maand met een uitgave vanuit onze spaarrekening: we betalen de vakantie naar Denemarken. We hebben zoveel zin in deze vakantie. We zijn nog nooit in Denemarken geweest dus zijn vooral ook heel benieuwd naar het land. Het is wel een heel fijn gevoel dat we dat kunnen doen en geeft ook een bepaald gevoel van vrijheid. Dat is eigenlijk nog veel meer waard.

Peaks schommelt een beetje en we openen beleggingsrekeningen voor de kinderen

Eigenlijk verloopt de maand september wat betreft geld rustig. We doen geen grote uitgaves, maar Peaks schommelt op het moment een beetje. Waar we de eerste maanden alleen maar winst maakten, gaan we nu zelfs een paar euro de min in. En dat terwijl we deze maand net twee beleggingsrekeningen hebben geopend voor de kinderen ?. We blijven rustig, maar omdat we in Peaks sparen voor korte termijn doelen (althans, voor onszelf, voor de kinderen willen we er wel sparen voor een langere periode), houden we het in de gaten. Ik zag dat er een groot bedrijf in China dreigt om te vallen en als dat gebeurt is het de vraag wat er dan gaat gebeuren in de rest van de financiële wereld. We houden het dus in de gaten.

Onze beleggingsrekening bij Meesman is voor de lange termijn dus dat laten we lekker staan.

23 september 2021

We hebben een flinke meevaller gekregen van de Belasting. We krijgen kinderopvangtoeslag terug en dat is zo’n lekker bedrag dat we daarmee direct al het zakgeld voor de herfstvakantie apart kunnen zetten zonder dat we daarvoor geld van onze eigen rekening of de spaarrekening hoeven te halen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en het staat een dag later al op de rekening. Ik zet het gelijk weg in een digitaal potje voor de vakantie.

Ook wil ik een rond bedrag op de spaarrekening zetten en boek er €70,- naar over om dat ronde bedrag erop te krijgen. Niet veel, maar ik hou gewoon van ronde bedragen ?.

Geld apart zetten voor de feestdagen en andere plannen

Verder ben ik deze maand vooral bezig met de komende maanden. Er staat namelijk nogal wat op de planning, maar we hoeven daarvoor niet aan de spaarrekening te komen. Zo gaan we nog een weekend weg met het gezin naar Assen, vieren we Kerst (lang leve de eindejaarsuitkering die bij ons in november al komt) en oud & nieuw en moeten er natuurlijk cadeautjes worden gekocht. Voor de Sinterklaascadeaus gebruiken we de Albert Heijn zegelboekjes en als we dan nog wat bij moeten leggen kan dat, maar dat zal niet nodig zijn denk ik. Voor de Kerst gebruiken we een beetje van de eindejaarsuitkering en de rest leggen we zelf bij, maar ook dat is nauwelijks nodig.

Zelfs de verjaardagscadeaus van de jongens zijn al gekocht. Ik hou ervan om alles op tijd binnen te hebben en op orde te hebben. En ik denk ook dat we dat hebben. Alles is ingecalculeerd en dat voelt fijn!

Overzicht september 2021

Totaal naar de spaarrekening in september 2021: €70,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €502,33 (was vorige maand €326,18, dus dat is €176,15 erbij)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €266,20 (was vorige maand €194,70, dus dat is €71,50 erbij)

Totaal gespaard in augustus 2021: €417,65

Hoe is het jullie vergaan afgelopen maand? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger!

liefs

 

 

 

BabyBaby

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nancy
    1 oktober 2021 / 07:35

    Lekkere maand!! Leuk om mee te lezen. Overzicht staat augustus ipv september aan het eind ;-). Hier ook lekker gespaard en hethele jaar mijn IKB (individueel keuze budget) van werk laten staan en dat volgt eind december! Zo fijn!