Home + Beroepen van de toekomst die heel leuk zijn voor moeders

Beroepen van de toekomst die heel leuk zijn voor moeders

De zomervakantie is voor veel moeders een moment van bezinning. Wat wil ik het komende schooljaar wat betreft werk? Omdat je in de vakantie de tijd hebt om na te denken en je te verdiepen in verschillende beroepen en het updaten van je CV, heb ik de leukste kansberoepen voor je gezocht. Dit zijn beroepen waarvan verwacht wordt dat hier in de toekomst heel veel vraag naar is. En, niet geheel onbelangrijk, deze beroepen zijn heel goed te combineren met het moederschap!

Virtual Assistant

Hier heb ik het al eens vaker over gehad, want eigenlijk doe ik dit werk ook, maar dan heel beperkt, want ik heb er niet meer tijd voor. Toch horen we steeds vaker over dit beroep. Een Virtual Assistant is iemand die een ondernemer op afstand ondersteunt. Dus wanneer jij een administratieve achtergrond hebt en je misschien iets voor jezelf wilt beginnen, is dit misschien wel hét beroep! Jij neemt de klussen aan die bij jou passen en bepaalt zelf je werktijden. Ik beheer bijvoorbeeld al jaren social media kanalen van winkeliers en heb dat zelfs gedaan voor 17(!) GAMMA en KARWEI filialen.

Ontwikkelingscoach

Steeds meer mensen ervaren stress op hun werk en vragen zich af of ze wel op de juiste plek zitten. Wat willen ze nu echt in hun carrière en wat beperkt hen in het nemen van de bepaalde stappen en het maken van bepaalde keuzes? Soms heeft dat ook te maken met faalangst en onzekerheid. Een ontwikkelingscoach of loopbaancoach kan je daarbij helpen. Die coach kan jou helpen, maar als jij hier ook ervaring mee hebt kun jij ook gaan coachen! Je weet immers waar je het over hebt en kan een ander goed op weg helpen. Ook dit kun je voor jezelf doen en dan bepaal je dus je eigen werkdagen en tijden. Ideaal!

Online communicatie en social media specialist

Dit is mijn beroep en ik kan mij niets leukers bedenken dan dit! De online wereld is altijd volop in beweging en dat maakt het juist zo leuk. Ik werk voor een grote zorgorganisatie (ouderenzorg) en er is gewoon geen mooiere organisatie in onze regio 🙂 Ik kom veel op de centra en ken er heel veel mensen en dat maakt ook nog eens dat het voelt als een warm bad.

De komende jaren zal de vraag naar online communicatie en social media specialisten alleen maar toenemen en als jij van social media houdt en je wilt inzetten voor een bedrijf of organisatie die jouw hart heeft gestolen, dan zit je gebakken!

Verpleegkundige en Verzorgende

Er is een groot tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden. Niet alleen in de ouderenzorg, maar ook in de ziekenhuizen. Ik ben mij bewust van de vooroordelen die aan dit vak kleven, maar geloof me, niets is minder waar. Ik zie dagelijks alle mooie dingen die gebeuren in de ouderenzorg en het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Ook al is het maar een klein beetje. We hebben een goede CAO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt de ruimte in uren en werkdagen. Daarnaast wordt er in je geïnvesteerd en kun je zelfs opleidingen gaan doen.

Als je een overstap overweegt, dan hoop ik dat dit een serieuze overweging is.

Dit zijn de beroepen waar de komende jaren heel veel vraag naar is. Waar je je passie goed kunt combineren met je gezin en waarin je je nog volop kunt ontwikkelen. Welke zou jouw favoriet zijn? Klets hieronder mee in de comments.

 

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *