Home + Review | BabyFloat om je baby te laten zwemmen

Review | BabyFloat om je baby te laten zwemmen

Voordat je deze review verder leest; wij ontvingen op 22 november 2018 een e-mail van BabyFloat waar een veiligheidswaarschuwing in stond. Er zijn twee problemen vastgesteld die veiligheidsrisico’s met zich mee kunnen meebrengen, namelijk: de tekstuele waarschuwing op het product, en het gespje van de BabyFloat. Naar aanleiding hiervan, adviseren wij u het product niet meer te gebruiken.

Momenteel is BabyFloat bezig met de ontwikkeling van een BabyFloat met een nieuw gespje en de juiste waarschuwingen. Zij verwachten deze in het eerste kwartaal van 2019. Dan voldoet de BabyFloat aan alle eisen voor een persoonlijk beschermingsmiddel. Neem voor meer informatie contact op met BabyFloat. 

Je hebt hem misschien gisteren al gezien in de diary, maar ik wilde er toch meer over vertellen; de BabyFloat. Ik zag hem een aantal keren voorbij komen op Facebook en het zag er heel fijn uit. We besloten vrijdagavond om er eentje te bestellen en kregen hem zaterdag al binnen. Zondag wilden we voor het eerst gaan zwemmen met Floris en dat was een mooie gelegenheid hem uit te proberen. Is de BabyFloat echt zo fijn?

Wat is een BabyFloat?

Een BabyFloat is eigenlijk niets meer dan een zwemband die je om het nekje van je baby doet. Op deze manier blijft het hoofdje van de baby boven water en kan het lekker drijven in het (zwem)bad. Zo heeft je kindje alle bewegingsvrijheid en blijft het lijfje onder water waardoor ze dus niet snel afkoelen en kou kunnen vatten.

Eerst thuis uitproberen

Ons leek dit wel wat en we besloten er één te bestellen. Vrijdagavond laat besteld (nog wel voor 22.00 uur) en de volgende dag al in huis. Omdat we het eerst thuis uit wilde proberen hebben we hem eerst getest in bad. We hebben het bad vol laten lopen en de band om Floris’ nekje gedaan. Dit vond hij in eerst instantie heel spannend en niet zo leuk. Dat veranderde al heel snel toen we hem in bad deden. Hij begon meteen volop te lachen en te spartelen en ging alle kanten op. Hij genoot echt! Het was een genot om te zien hoe ontspannen ze zich dan voelen.

Nu konden we de BabyFloat met een gerust hart meenemen naar het zwembad.

1,5 uur zwemmen

In het zwembad was Floris de enige baby met een BabyFloat. De meeste baby’s zaten in een band. Ook heel lekker, maar de bovenlijfjes koelen zo wel heel hard af. We zagen meteen dat het juist zo lekker is voor je kindje dat heel het lijfje in het water zit. Hij vond het dan ook heerlijk heeft in totaal zo’n 1,5 uur in het water gedobberd!

Tussendoor zijn we even het water uit geweest voor zijn flesje, maar verder waren we alleen maar in het water te vinden. Zo heerlijk!

Zijn hoofdje blijft constant boven water en verder heeft hij alle bewegingsvrijheid. Je zag hem zelfs instinctief al zwembewegingen maken!

Let op, je kindje kan drijven, maar je moet er wel altijd bij blijven. Lijkt vanzelfsprekend, maar ik zeg het toch maar even. Wij legden onze handen onder zijn ruggetje en konden hem zo lekker laten ‘floaten’ door het water.

Conclusie over de BabyFloat

Wij zijn er ontzettend blij mee en zullen hem vaak gebruiken! Er zitten geen schepen randjes aan en ik had verwacht dat Floris de band heel eng zou vinden, maar dat was ook niet zo. Aanrader voor de vakantie dus! Hij kost €19,99 en je besteld hem op babyfloat.com.

In de onderstaande vlog zie je Floris er nog heel kort mee zwemmen;

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. Christine
  4 juli 2018 / 09:24

  Wat een goed idee! Die gaat op de cadeaulijst voor de kraamweek! Onze dochter zat namelijk ook altijd zo te bibberen in een gewone band, dan wilde ik haar het liefst gewoon tegen me aanhouden zonder band maar dat mag dan weer niet bij het vrijzwemmen..

  • 6 juli 2018 / 20:59

   Nee, en ze kunnen het echt heel koud hebben. Goed idee om hem op de cadeaulijst te zetten, je zult er vast veel plezier van hebben!

 2. Saskia
  14 juli 2018 / 00:24

  Voor het eerst zwemmen met je baby en dan 1,5 uur in t water laten dobberen????
  Ik wil zelf niet eens zo lang in t water blijven! Vreemd verhaal dit.

  • 14 juli 2018 / 07:19

   Maar waarom is dit zo vreemd? Ik vind je reactie wel heel jammer, want je was er niet bij. We zijn ongeveer 2 uur in het zwembad geweest en het spreekt voor zich dat Floris niet aaneengesloten 1,5 uur in het water is geweest. Hij heeft tussendoor lekker zijn flesje gehad. Dit staat ook letterlijk in het artikel en ik zeg daarin ook dat we in totaal 1,5 uur hebben gezwommen. En ja, hij vond het heerlijk. Hij vond het heel fijn, was ontspannen en heeft heerlijk naar zijn grote broer gekeken die in het water sprong. Wij hebben alle vier genoten!

  • Wendy
   14 juli 2018 / 08:55

   Wat is dit toch? Het is toch geen wedstrijd? Ik ken Marisca niet persoonlijk, maar niets van wat ze plaatst geeft mij het gevoel dat ze niet zorgzaam voor en voorzichtig is met haar jongens. Geef elkaar als moeders onderling nou eens wat ruggesteun in plaats van kritiek…. als je niks aardigs kunt zeggen, zeg dan niks!
   Heerlijk dat Floris zo genoten heeft van het zwemmen ?

    • Wendy
     14 juli 2018 / 18:27

     Niks te danken, kon me niet inhouden ?.

     Zoveel mensen, zoveel meningen…. maar we moeten elkaar steunen (als moeders) ipv aanvallen 😉

     Groet Wendy

     • 15 juli 2018 / 21:51

      Helemaal waar, maar toch heel lief van je!

 3. Suus
  18 juli 2018 / 22:44

  Nou de baby float is ook bij ons een groot succes ook nu mijn dochter 1,5 is ze wil hem nog steeds om. En springt dan in het water en gaat heerlijk drijven.

  • 20 juli 2018 / 06:13

   Wat leuk om te lezen en wat fijn dat ze zoveel plezier beleeft aan het zwemmen. Ik hoop dat het hier helpt voor als we over een paar jaar op zwemles gaan 😉