Home + Basis kleding essentials voor jongetjes

Basis kleding essentials voor jongetjes

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo materialistisch. Ik kan mij voorstellen dat mensen dat denken, maar voor mijzelf vind ik alles veel te duur. Het was Patrick die bijvoorbeeld zei dat ik nu eens op moest houden met zeuren over een MacBook en er nu gewoon eens één moest kopen. Hij drukte nog net niet op de bestelknop haha. Er is echter één “Guilty pleasure” en dat is kinderkleding. Ik krijg er geen genoeg van en vind het heerlijk om te kopen. Dat wordt Pat dan weleens zat 😉 Heel veel kleding is ook eigenlijk helemaal niet nodig, maar er zijn wel een aantal basis kleding essentials voor jongetjes die wat mij betreft dus onmisbaar zijn in de garderobe van je zoon én die je eindeloos kunt combineren.

Blauwe en zwarte skinny jeans

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar twee goede skinny’s vormen de basis voor heel veel verschillende outfits. Zo is de zwarte skinny niet alleen stoer, maar deze kan ook netjes worden gedragen. De feestdagen komen er immers weer aan. Coole sneakers, toffe Dr. Martens, alles kan en mag, want met deze broeken kan toch niets mis gaan.

Broek met streep aan de zijkant (track pants)

Dé trend van dit moment is de ’track pants’; een broek met een streep aan de zijkant. Ik heb er eentje voor Milan, voor Floris en zelfs voor mijzelf. Pat wil er nog niet aan haha. Voor Milan hebben we een aantal sweatpants met een streep aan de zijkant, maar ook een hele toffe van zwarte van Vingino met een witte streep aan de zijkant. Ik rol hem op zodat ‘ie nog wat leuker valt. Hieronder zie je hem op twee verschillende manieren gecombineerd;

Wit shirt en/of blouse

Ook deze zijn onmisbaar. Veel halzen van truien vind ik te wijd. Het klinkt niet aardig, maar ik vind het soms zo armoedig staan. Daarom doe ik er dan wat onder. Dat kan een polootje zijn, maar nog vaker kies ik voor een basic witte longsleeve. Die van de Action zijn heel erg fijn. Ook een witte blouse is handig om in de kast te hebben. Niet alleen voor het leuke kraagje, maar ook voor de feestdagen of een andere gelegenheid waar je wat netter gekleed moet zijn.

Gekleurd spijkerjasje

De blog over de gekleurde spijkerjasjes is onwijs goed gelezen. Zoveel had ik ook echt niet verwacht! Blijkbaar is er wel behoefte aan wat meer kleur voor jongetjes en spijkerjasjes zijn sowieso altijd goed. Daarom hoort ‘ie ook zeker thuis in dit rijtje.

Spijker gilet

Mocht je nog een spijkerjasje over hebben, dan kun je ervoor kiezen de mouwen eraf te knippen. Ik heb dat onlangs gedaan en heb nu een heel stoer gilet in de kast hangen. Het geeft een longsleeve net even wat meer, maar hij zal ook super staan op dat witte bloesje.

Witte sneakers

En als je dan een mooie skinny hebt, een tof wit bloesje met daarop een stoer spijkergilet, dan is het tijd om de outfit af te maken met witte sneakers. Ieder seizoen koop ik ze wel. Geen dure, maar gewoon bij H&M voor twee tientjes. Milan draagt ze vaak, ook in de winter. Tegenwoordig kan dat met witte sneakers 😉

Hoge schoenen/sneakers

Toch is dat niet genoeg en zijn ze ook niet warm genoeg. Vorig jaar kocht ik zwarte Dr. Martens voor Milan en gelukkig past hij ze dit jaar nog! Ze zijn zo leuk! De Hummel sneakers hebben we er nu bij gekocht en heb je eerder al kunnen zien. In het najaar kies ik bijna altijd voor alleen hoge schoenen. Ik vind het mooier (zeker onder skinny’s), maar ook omdat het wat warmer is.

Fel gekleurde sweaters

Oversized sweaters in toffe kleuren gaan we deze winter vaak zien. Lekker makkelijk op die skinny jeans, toffe Hummel sneakers eronder en klaar voor een dagje spelen op school!

Stoere regenjas

Tot slot kan een goede regenjas niet ontbreken. We zien steeds vaker gecoate jassen voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes als gewone jas in te gekke kleurtjes en in het voorjaar kocht ik er voor Milan ook eentje. Vorig jaar had ik nog een felgele, maar die is helaas te klein geworden. In de uitverkoop kocht ik er nu één van Go Soaky. Hij is tof hè?

Dit waren wat mij betreft de basis kleding essentials voor jongetjes. Paar toffe tops erbij en je kunt eindeloos combineren. Je kunt er je eigen stijl van maken zo!

Wat is wat jou betreft onmisbaar in de garderobe van je zoon? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *