Home + Back to School 2022 | De zomervakantie zit erop en wat ging het snel!

Back to School 2022 | De zomervakantie zit erop en wat ging het snel!

Wat keken we uit naar de zomervakantie. Zoals ik eerder al zei vonden we het een pittig schooljaar en waren we echt toe aan rust. Geen verplichtingen, geen extra agenda vol buitenschoolse activiteiten en andere afspraken, maar gewoon even doen waar we zin in hebben. Hoewel ik normaal heel goed ga op regelmaat en structuur kon het me nu allemaal even gestolen worden. Ik wilde vooral rust en geen gedoe. Dat is gelukt! We hebben een heerlijke zomervakantie gehad die er na vandaag op zit. Maandag begint het gewone leven weer en voor het eerst in al die jaren had de vakantie van mij nog wel iets langer mogen duren.

De zomervakantie had wel wat langer mogen duren

Een paar jaar geleden riep ik nog dat de zomervakantie veel te lang duurde. Zes weken, dat was toch niet meer van deze tijd? Nou, daar ben ik behoorlijk op teruggekomen. Vorig jaar hadden we ook al een heerlijke vakantie en dat was dit jaar niet anders. Die rust waar we zo naar snakten hebben we gekregen. Waar we vorig jaar nog naar drie bestemmingen op vakantie gingen in drie weken (dat kwam door een last minute persreisje), zijn we dit jaar acht dagen op vakantie geweest en verder zijn we vooral veel thuis gebleven. We besloten de lang verwachte slaapkamerwissel uit te voeren en hebben ons in en rond het huis prima vermaakt.

Onze oudste speelde hele dagen en avonden buiten en de jongste ging lekker zijn gang in de tuin en op zijn nieuwe kamer. Vanwege de hitte bleven we meer thuis dan we van tevoren hadden bedacht en ook het kostenplaatje speelde mee. Na een dure vakantie en een dure slaapkamerwissel (vooral voor Milan hebben we er nog aardig wat bij gekocht), vonden we het ook wel even goed zo, want er komen ook weer hoge kosten aan zoals de musicallessen, de kleutergym en mijn hypnotische maagband die hoogstwaarschijnlijk niet wordt vergoed. Voorheen wilde ik altijd perse weg en nu lijkt het wel alsof ik de rust heb gevonden en het thuis net zo lekker vindt. Een goed teken in ieder geval.

Maar desondanks zit het er toch op. Pat en ik zijn afgelopen maandag weer begonnen en de jongens beginnen aanstaande maandag. Het laatste basisschooljaar voor Milan en de tweede voor Floris. Dit schooljaar gaan we op zoek naar een middelbare school voor Milan, spannend!

Van nieuwe broodtrommel tot nieuwe gymschoenen

Alle schoolspullen zijn in huis en de gymtassen pakken we dit weekend in. Maandag staat alles weer klaar voor een gloednieuw schooljaar. Eentje waarvan ik hoop dat die rustiger zal verlopen dan afgelopen schooljaar. We hopen dat Floris definitief zijn plekje zal vinden, anders moeten we helaas toch op zoek naar een alternatief. Maar zo ver is het nog lang niet. We genieten nog even van dit komende weekend en maandag is alles dan toch echt weer normaal.

Zit de zomervakantie er voor jullie ook weer op of hebben jullie nog even? Misschien lees je dit wel vanaf de camping en mogen jullie nog even genieten. In dat geval, geniet ervan! De tijd vliegt namelijk echt voorbij.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Henriette
  19 augustus 2022 / 14:32

  In regio Zuid begint het nieuwe schooljaar op 5 september. Wij zijn op vakantie en vliegen pas 3 september weer naar Nederland.
  Mijn twee oudsten gaan naar de middelbare school (brugklas en tweede klas) en die gaan pas 7 september.
  Succes dit nieuwe schooljaar!

 2. Albertine
  20 augustus 2022 / 00:44

  Wij wonen in dezelfde regio, dus ook maandag onze kids naar school. Een belangrijke factor was wel het mooie weer waardoor ook wij ons prima hebben vermaakt. Onze kinderen zijn ook veel buiten geweest. Toch is het wel fijn dat het ‘gewone’ leven weer start maandag.