Home + De laatste weken van dit schooljaar…

De laatste weken van dit schooljaar…

De laatste drie weken van dit schooljaar zijn ingegaan. Ik vond het een pittig en onrustig schooljaar. Het was Milans eerste volledige jaar op deze school en Floris begon na de herfstvakantie, dus ook voor hem was het bijna een volledig jaar. Waar het bij Milan allemaal wat soepeler leek te gaan, was het voor Floris een lastiger jaar. Hij heeft heel erg moeten wennen en toen het eenmaal beter leek te gaan, kwam er een lockdown. De start was daarna weer lastig en de onrust bleef. Vandaag vertel ik daar wat meer over en als ik heel eerlijk ben, kijk ik nu echt uit naar de zomervakantie.

Een pittig schooljaar

Het begin van het schooljaar hebben zowel Floris en ik als pittig ervaren. Ik heb er heel wat nachten van wakker gelegen en als ik eerlijk ben nog steeds. Hij heeft een grote, best drukke klas. Dat is niet erg, mar voor hem is dat opeens een omschakeling. Hij was opeens de jongste in een klas waar ook (bijna) zes-jarigen in zitten die stiekem misschien ook wel toe zijn aan groep 3. Dat is niemands schuld, het is wat het is, maar dat is lastig. Ik heb mij ook meerdere keren afgevraagd of dit dan wel de juiste school was voor hem, maar dat is ergens ook wel een beetje voorbarig natuurlijk. Ik heb goede hoop dat het volgend schooljaar beter gaat. Zo niet, kunnen we altijd nog een beslissing nemen.

Wat ook niet heeft meegeholpen was de lockdown en het uitvallen van leerkrachten vanwege ziekte. Er was vaak geen vervanging beschikbaar waardoor een aardig aantal schooldagen zijn uitgevallen. Je miste daardoor ook een vorm van stabiliteit, maar ook daar kan niemand iets aan doen. Het is een samenloop van omstandigheden geweest, maar Floris heeft daar wel last van gehad en flink ook. Nogmaals, we hebben goede hoop dat het volgend schooljaar beter gaat. Hij wordt natuurlijk ook ouder en school wordt straks voor hem ook normaal. Ik vertrouw erop dat ‘ie zijn weg wel vindt, maar het is ons allebei niet in de koude kleren gaan zitten.

We kijken uit naar de vakantie

Normaal vind ik zes weken zomervakantie vrij lang en vind ik het ook wel lekker om in het normale ritme te zitten. Dit jaar denk ik daar heel anders over. Ik snap naar rust en hoop dat onze vlucht niet gecanceld wordt en we lekker weg kunnen. Ik snak eigenlijk gewoon naar een periode zonder gedoe haha. Nu weet ik dat dat er niet in zit, want er is nog genoeg om mij druk over te maken, maar deze rust is al heel erg welkom!

We tellen daarom af naar de zomervakantie en dan zien we wel weer verder. We hopen in ieder geval op een relaxter volgend schooljaar! Hoe hebben jullie afgelopen schooljaar ervaren en tellen jullie stiekem al een beetje af naar de zomervakantie? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *